Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Att tänka

Kategori: Allmänt

e ju bra. Att tänka längre e bättre. 
Självgranskning e nyttigt. 
Det behöver vi alla.
 
Finns det nå osmakligare än inskränkthet? 
ja kanske snålhet dåra, eller de ligger lika där.
 
let us open our mind with bright eyes and hunger for change and knowledge,and then set us free for what we are worth...think, feel and act

Sköna Gardell

Kategori: Allmänt

 
Uuuuuuundeeerbaaar!

antifeminster, bajsmannen och andra dårar

Kategori: Allmänt

japp. Nu sitter jag här med glasögon. Det e HORRIBELT! jag gillar inte glasögon alls
Men enligt doktorn order så måste jag ha på mej dom i två veckor så inte inflammationen kommer tillbaka när jag ploppar in inserna igen, ja just det, måste droppa antibiotika varje timme i ögat. Visst ser det bättre ut men nu kommer nästa världsproblem, KAN JAG DRICKA BÄRS? 
 
ja... jag måste ringa till vårdupplysningen och bjäbba om hur viktig ölen e i mitt liv. 
 
Annars då? jo antifeminísterna hatar mer och mer, ju oftare det tas upp feminism i sociala medier desto mer kommer hatet. Men fortfarande e det grymt att det diskuteras. För tie, femton år sen så pratades det knappt alls om detta i denna utsträckning. Utveckling! Snart kanske vi kan få bort mänsklighetens största misstag - Könsnazismen.
 
Bajsmannen har gripits! halleluja!jag citerar en förälder "Vi är väldigt lättade. Det var skönt att kunna berätta det för barnen. De har varit rädda för att han skulle komma tillbaka, säger stugägaren Sigrid Kirkvoll, som drabbats av "bajsmannen"
 
Sen dom där puckona som tycker att det gör inget om någon våldtagit någon eftersom det e ju en bra yrkesmänniska generellt. Bra på sitt jobb osv osv. Aldrig okej. Aldrig okej. Aldrig okej. Det e ju ohumant att ta strider för en våldtäktsperson. skiter i hur jävla bra hen e annars på sitt jobb, e man en jävla idiot som våldtar så e man en jävla idiot som våldtar. Det säger allt. Sluta försvara idioter, jävla idioter.
 
Har spanat in och läst om Svenskarnas Parti och ja, renodlade nazister.
"Vi är en del av något enormt. Som människor genom att vi är en del av det svenska folket, som individer för att vi är en del av den nya folkfronten. Vi är folkets front. Det är hos oss som folkets framtid vilar. När vi har lyckats med våra mål så har det svenska folkets existens säkrats och det svenska folkets ära återuppstått.
 
 Undersökningar visar att svenskarna är mer rädda än någonsin för att röra sig i det allmänna rummet. Men inget görs för dessa svenskars trygghet. Man satsar istället på att göra fler invandrare till poliser. Plötsligt är vi tillbaka på 1400-talet där de som ska upprätthålla lagen är utlänningar. Då utnämndes de för att de saknade lojalitet till svenskarna. Idag väljs de bland annat för att politikerna tror att de ska kunna skapa ordning och reda bland de kriminella invandrarna, men istället kommer det visa sig att det bara blir värre. Invandrarnas lojalitet till det svenska värdlandet förblir obefintlig.
 
Även dagens Sverige består av kamp, men den moderna svensken har glömt hur man kämpar. 
 
 
Vi är ett folk. Folket är dagens ätt. Genom århundradena har folket utsatts för angrepp utifrån och agerat som en ätt för att försvara sina individer, sin mark och sina egendomar. Ibland har folket letts av individer som inte haft folkets bästa för ögonen. Det har lett till lidande och onödiga konflikter, men det har också lett till folkligt motstånd och omvälvande kamp. För kampen har alltid varit närvarande.
 
 

Våra grundläggande mål:

1, Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.

2, Sverige skall styras av svenskarna: Icke-svenskar skall ej tillåtas ha maktpositioner inom det svenska samhället.

3, Sverige skall styras för svenskarna: Alla politiska beslut skall utgå från vad som är bäst för de etniska svenskarnas intressen."


Det här e nåra textsnuttar på Svenskarnas Parti program...

Det stinker tyskland 1937..

 

In med feminsterna, ut med kvinnohatande rasistNazister!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När drömmar blir verklighet

Kategori: Allmänt

 
 
se så fint, fan vad bra han passar i färg asså!

lord

Kategori: Allmänt

finns det nått smaskigare än att trycka i sej xtra salta kalla kräftstjärtar en sen söndagkväll? I DONT THINK SO!
 
rabbaraabbadaaaamn!
 
plus att jag har fått nån slags ögoninflammation, "kan vara nå fel på din regnbågshinna" sa läkarn, så tidigt imorn ska jag in till akuten. jag ser ju inte gullig direkt. Varenda blodkärl i vänster öga e mosad. så...men jag ska på regnbågsfest iveckan (PRIDE, LOVE) och vad passar bättre än att då ha en regnbågshinna som e xtra röd =D
 
V ses på kärlekens gator iveckan!
 
 
 
 

en halv människa

Kategori: Allmänt

jag e aktiv inom ett parti som driver mänskliga rättigheter till sin spets och på en fest för partiet så träffar jag en person som sa "Det e enklare för mej att vara homosexuell, än att vara kvinna.. tänk att det e så, otroligt va"
 
Tillåmed homosexuella, som i hela våran historia fått skit för att dom vågar älska utan sexuella normer, tycker att det e enklare att komma ut som homo idag än att vara kvinna i en mansdominerad värld. Nu var ju hon förvisso vit oxå, vilket förlättar saken lite,ja det hade ju direkt inte vart lätt som en plätt om hon hade vart mörkhyad, homo och kvinna. Vithetsnormen kallar! precis som heteronormen och mansnormen. jajjamen. Så ser det ut. 
 
Måste ske en radikal förändring. Jag skulle aldrig varit aktiv eller engagerad om jag inte ville ha en revolution. Vi måste ha det, den redan här... Vi behöver fler män som tar strider för allas lika värde, funkar inte om halva människan gör det, vi behöver hela människan.
En kamp som vinner över det gamla och belägna..det konserverade. 
 
Alla måste få födas fria, PÅ RIKTIGT. Just nu finns det ingen som föds fri någonstans i hela världen. 
 
 
 
 
 

torka tårar

Kategori: Allmänt

Fina bästa landslag. Jag har torkat tårar och ni har torkat tårar. 
 
klockren fotboll, snyggt spel. Så fotboll ska spelas spelade ni. GRYMMA!
 
Pia Sundhagen e min nya favvomänniska. Lätt.
 
Ladda inför VM nu, det e vårt VM!
 
 
 
 
 
 
 
 

Ulf Adolphson och socialisten

Kategori: Allmänt

jorå!
 
Där sitter man, dricker en bärs med vännen och tuggar om fjärilar av alla grejjer man kan tala om. Min vän berättar att hen brukade rycka av vingarna på dom när hen var barn, det isade till i magen på mej -Ondskefullt svarade jag. Sen berätta jag att jag brukade ta en stor pinne och förstöra myrstackar när jag var barn. Dom blev ju helt galna myrorna, men det var ju så faschinerande att se dom kräla omrking och ivrigt bygga upp allt igen. japp, insketsmördare var vi minnsan. Djur lät vi bli, TACK å LOV! men insekterna fick passa sej... 
 
Bakom oss satt det tre grabbar vid ett bord, de drack oxå bärs, sen hörde vi "Ja men Ulf Adolphson har ju räddat moderaterna väldigt ofta, han e en hjälte för många unga moderater, han ser jag upp till på många vis" 
Jag och min vän glor på varann och garvar läppen av oss. Han fortsätter bjäbba och då avbryter den andra killen brevid han "e du skön eller? han e en jävla stofil."
Jag och min vän fortsätter garva läppen av oss tills den tredje killen börjar snacka och säger "socialismen e Adolphson största hot, med all rätt. Adolphson e avskumets skum!" 
 
Allt lät som rå poesi. Man måste nog varit där för att hajja men så lät det. Allt bara klaffa och jag var så kissnödig så jag bad min vän att rapportera hur ställningerna mellan Ulf Adolhson vs socialisten stod när jag var tillbaka. 
 
Jag kom tillbaka, lättad och nöjd över att det inte var en toakö. "joo fan, socialisten har gått och köpt öl och aldolphson sitter kvar och bjäbbar med stofil-grabben, dom sa när du var borta att svergie svikit svensk klassik politik"
 
svikit svensk politik? HUR? e dom nassar i smyg? Vad menas? blixtstilla och tysta satt vi och vänta in socialisten som kom tillbaka med tre nya öl. Jepp, det här skulle bli en lång kväll. 
 
-Bildt och Adolphson, 2 legender. 
 
- du menar 2 skämt?
 
-NEJ. Lägg ner, jag håller inte på att racka ner på era jävla idioter i sosseland, ni har ju för fan förstört tillräckligt, både i landet och i ert eget parti. Så splittrande.
 
Nu var tempot på rösterna snabba och irriterande. Socialisten såg inte glad ut och undra bergis varför jag och min vän vänder oss om varje 30e sekund. Det var så spännande, fan att man inte hade popcorn! 
 
- du, vi har haft mer regeringsmakt om man samlar ihop alla år, nu har ni haft 7 år på er och se hur landet e? Hyckleri
 
- ursäkta? Vi har gjort att landet står upp igen efter era trasiga skörder. 
 
Ja så höll dom på tills stofil-grabben sa nått med att sluta snacka för det bara förstör.
 
Vilket var lite trist eftersom jag och min vän höll på att slå vad om vem som skulle slå vem först. För det låg nämligen i luften..
 
sen skämta vi om hur kul det hade vart om en tvättäkta kommunist kom och satte sej och snacka med dom. hahaha, vad roooligt det hade vart! Men så kul skulle vi inte få det, min vän skulle hem och jag drog och kolla fotboll. och  Ikväll ere semifinal mot tyskland, jag e så PEPPAD! HEJA SVÄRJEEE!
 
 
 
 
 
 
 
 

sommarprat

Kategori: Allmänt

Maria Sveland. Lyssna och lär. Vikken individ!
Kloka typen.
 
Nu blir det off till park och fika med le familje
 
 

den där värken asså

Kategori: Allmänt

När man har stått upp och hoppat som ett miffo i en timme till reagge och snabb dup step. Jizez. Lord have mercy on my legs!
 
Grymma vänner jag har, ena ska starta upp en jämställdhetsorganisation inom skolor och en annan starta en ekologisk verksamhet för studenter som vill äta hälsosamt som har råd med studentpengen. Jag kommer jobba ideelt för båda verksamheterna i höst. Fan va bra! 
 
En annan sämre sak hände igår, en liten kille, typ tie bast cyklar och trillar..strax bakom så går det två grabbar som skriker "negerungen kanske ska hem å skala bananer istället för att cykla runt som en jävla dåre" 
Jag bev helt paff, hur fan kan dom säga så?
Det e fullt med folk, alla hörde vad dom sa och INGEN sa nått. ja förutom jag som skrek håll käften med rasismen. Sen gick jag nåra meter bakom den lilla killen när han skulle hem (antar jag?) för att se att dom inte höll på att tracka han. Dom gick samma väg men svängde av sen. 
Undra hur den där lilla killen mår?
 
Fan sverige, vakna. Så fort nån nämner nått rasistiskt eller könsnazistiskt så säg alltid ifrån. Markera ALLTID. Om vi vill ha förändring så måste den börja nånstans Och den börjar med oss i vardagen. Den här apatin vi har nu e livsfarlig. Kom igen nu, civilkurage
 
nää nu blir det Thåström och hundgos!
 
 
 
 
 
 

hallå

Kategori: Allmänt

sexism kallas det fast det e könsnazism. 
 
 

tusen bitar

Kategori: Allmänt

ett hjärta kan krossas i tusen bitar, och varje gång någon eller några inte vågar göra det som e rätt så går mitt hjärta sönder ännu mer.
 
Kom igen nu, våga göra rätt. Vi lever ett liv. Våga göra rätt.
 
 
 
 

ÅH

Kategori: Allmänt

JAG ÄLSKAR HUNDAR!
 
speciellt min Hund!
 
BÄST
 
 

glad och stolt

Kategori: Allmänt

japp, sitter och förundras över hur många som tar dessa vardagliga strider mot könsnazism och hat. Allt från bloggar till många organisationer som leder till Analyser, empati och handlingskraft. 
 
För tie, femton år sen så snackades det här inte på det här sättet, Nu e det stort och brett och diskuteras världen över. Fantastiskt. Vi går i rätt riktning
 
glad & stolt. 
 
Vad vare han sa igen Gardell..."om jag e feminist? ja självklart e jag det. Det e ju antingen det eller en idiot"
 
 
 

God morgon

Kategori: Allmänt

vakna bara kl tie idag. Har bråttom, ska träffa kompis på lunch om en timme och sen hem, sen dra in och öla lite i park.
 
Drömde en jättekonstig dröm. Det här kommer låta weird men jag minns den inte men jag vet endå den var jättekonstig.
När jag vakna, det var bara konstigt. Kan inte föklara det mer eller bättre. eller jaa, bättre kan jag ju iofs försöka förklara men det har jag inte tid med!
 
Dricka upp kaffe, skynda till buss!
 
 

Inatt jag drömde något som

Kategori: Allmänt

jag aldrig drömt förut, jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut.
 
Vikken naiv typ den där taube va säger min polare.
Ja. Kanske det. kanske inte. Låter enkelt när han sjunger om det iaf.
 
Sen började vi tala om tyngre saker än krig, vi börja snacka om saltlakris i choklad. Vilket jag e vanligtvis för men allt beror på chokladen. Måste vara bra choklad!
 
Å nej! jag kom på nu att jag kan ju inte ses och sitta på pubb imorn och öla. Jag måste se fotbollen! Fan vad synd. Vi e så grymma, vi vann med 5-0 mot finland i helgen och nu på tisdag möter vi Italien. Jag säger bara Nilla Fischer <3
 
Jag längtar tillbaka till OS. Inte för jag var med i OS ( hahaha roooligt de hade vart) utan kolla på OS. OS e guldvärt. Fatta vilka kämpar som sliter och har övat hela sitt liv inom en gren. wow. UltraMänniskor.
 
Idag har mina vänner varit borta i en vecka. Dom har haft kul i Holland, nu e dom i Frankrike.
 
<3
 
 

well indeed

Kategori: Allmänt

 

Ellen DeGeneres

Kategori: Allmänt

 

skydda inte era barn

Kategori: Allmänt

Skydda inte era barn från heteronormen. 
 
Befria dom istället. En norm bemöter man inte med galler från en annan sida utan öppenhet och förändring. 
 
Sitter och läser en helt bunt med morsor och farsor som e livrädda att deras barn ska bir präglade av heteronomen och könsroller. "Hur ska jag skydda min son?"  skriver en.
 
BEFRIA.
 
 
 
 

dåliga listan

Kategori: Allmänt

1.Städa. Finns det nått tråkigare? vet att farmor brukar säga "det e ju kul att gå runt och småstäda och pyssla" och den där babbsan eller lill-babs, ni vet hon som sjunger eeeru käär i mej ännu klas-gööran, haaar du kvaar dina känsler för meeiiij. Hon har oxå uttalat sej att det e kul att städa. Att det skulle ge nått slags ro i själen... Jag vet ju inte vad dom pratar om såklart. SKITTRIST. och idag har jag städat i flera timmar. Känns som livet tagit slut
 
2.Hundar som aldrig slutar skälla. VARFÖR LYSSNAR DOM INTE? jag har ju sagt åt dom flera miljoner gånger, dom har slutat respektera mej, jahapp. Tillåmed hundarna ger upp på en. 
 
3.spindlarna anfaller. Nu när det e sommar så kommer dom fram, tripp trapp BU! stor grå eller svart hårig äcklig demonisk jävel med mer än två ögon som glor på en, hundra ben som knallar runt, blixtstilla står dom sen springer dom fooooort över golvet. die mutha fukka!
 
4. folk som står på spindlarnas sida. Vad E det för FEL på folk?! Huuuuur kan man inte vilja mosa eller mörda en spindel som attackerar? det e ju ett hot! Nä istället får man då höra  "har du tänk hur spindeln mår?" eller de klassiska "nää men skulle du vilja bli dödad så?" Döda bara äckel håriga demonen, för annars kommer den ju tillbaka! 
 
5.värmen. Jag vet att jag e fett opopulär nu men sommar- kvavt, svett, fukt, värme. Nää det e inget för mej. Det e jobbigt.. ATT ANDAS tillåmed. Sommarn e oskön på så många sätt och vis. Längtar till höst och vinter.
 
6.Bärs. hej kissblåsa varje minut.
 
7.kaffe. hej kissblåsa varje minut
 
8.kränkta sura killar / hatarna. dra åt helvete
 
9.kladdkaka. Står det att det e kladdkaka, då ska det VARA kladdkaka oxå. Inte okladdkaka (kladdkaka-lover)
 
10.skräckfilmer. nej det e inte bra. usch 
 
11. matlagning/köket. Nånting händer inom mej när det kommer till matlaging och kök. Jag får dåliga vibbar direkt. Det e såå tråkigt med mat, gillar att äta god mat men att stå och koka, steka, hacka, ja hela den grejjen e skit. Det finns ingen omsorg i mej whats so ever när det kommer till mat och stå inne i ett kök. Man kan se det på mej, jag ser helt vilsen ut...som om jag kommit fel. "hallå, kan nån hjälpa eller guida mej härifrån, jag har hamnat fel..hallå?" true story
 
Nu står det här inte rankat, fast det kanske ser ut så, men det e inte så. Utan huller om buller., asså det kommer komma en bra lista inom snar framtid. 
 
Suuuck, kom på att jag la ju in tvätt för nåra timmar sen. ååå neeej, nu måste jag hålla på med det oxå. Så tråkigt. så trist men tyvärr så nödvändigt.
 
 
 

nyduschade hundar

Kategori: Allmänt

IS THE BEST!
 
Min lilla goding e fräsch och nyduschad och sååå vacker!
 
 
 

FEST för Revolutionen!

Kategori: Allmänt

På fredag, fest för feministerna och att förändra <3
 

dom som hatar kvinnor och fotboll

Kategori: Allmänt

"äh killar som e arga på fotboll när tjejer spelar den e ju knäppa. Det e ju för dom innerst inne vet att tjejer spelar roligare och snyggare än vad grabbar gör, Om man nu ska jämföra dom" - Farsan
 
japp, min egen farsa sa det igår när vi glodde på matchen. EM i sommar igen och jag njuter, jag älskar fotboll.
 
 

Förklaringen om de mänskliga rättigheterna

Kategori: Allmänt

Förklaringen om de mänskliga rättigheterna


1. Alla människor är födda fria
och med samma värde och rättigheter.
Alla människor kan tänka själva.
Människor vet vad som är rätt och fel
och ska visa varandra respekt och hänsyn.
2. Förklaringen om mänskliga rättigheter
gäller för alla människor.
Den gäller för människor från olika folk,
med olika hudfärg,
för män och kvinnor,
för människor som talar olika språk,
för människor som har olika religion,
för människor som tycker olika om politik eller om andra saker,
för människor som är rika
och för människor som är fattiga.
Den gäller för människor från alla länder,
både länder som är fria
och länder som styrs av något annat land.
Alla människor ska behandlas lika
och ha samma rättigheter.
3. Alla har rätt till liv och att leva fritt utan att fängslas.
4. Ingen människa får äga en annan människa
eller sälja en annan människa.
Det kallas för slaveri och det betyder
att människor kan äga andra människor
på samma sätt som man kan äga en sak eller ett djur.
Det är förbjudet att äga, sälja eller köpa andra människor.
5. Ingen får plåga eller misshandla någon annan
eller behandla honom som om han eller hon inte var en människa
eller var värdelös.
Ingen får plågas på något hemskt och grymt sätt
som till exempel att bli slagen, sitta bunden länge
eller få elektriska stötar
även om det är ett straff
för något som den personen har gjort.
6. Alla har rätt att vara en egen person.
Samhället får inte behandla människor som saker eller djur.
7. Lagarna ska gälla lika för alla människor.
Alla människor har samma rätt till skydd
om någon annan bryter mot lagen
och skadar dem.
De ska ha rätt att bli behandlade likadant.
Alla människor har samma rätt
till de saker som står i den här förklaringen.
8. Alla har rätt till hjälp från en domstol i sitt land
om de inte får det de har rätt till
eller om de blir behandlade på ett sätt
som är förbjudet i lagen.
I en domstol arbetar personer
som kan lagen.
En domstol ska bara säga vad som är rätt eller fel
så som det står i lagen,
inte göra som någon säger till den.
9. Ingen människa får bli tagen av polisen
eller satt i fängelse
eller bli tvingad att lämna sitt land
utan att det finns ett riktigt skäl till det
som står i lagen.
10. När någon blir anklagad för ett brott
ska en domstol öppet tala om det
så att andra människor kan komma och lyssna.
När någon inte får sina rättigheter ska hon eller han
ha rätt att få gå till domstol för att kräva sina rättigheter.
Domstolar ska behandla alla rättvist.
11. 1. När någon har blivit anklagad för ett brott
så vet man inte säkert om den personen har gjort det eller inte.
Hon eller han har rätt att bli behandlad
som om hon eller han inte har gjort det
innan man vet säkert.
Ingen får bli straffad i förväg.
En domstol ska ta reda på om personen är skyldig eller inte.
Alla ska ha rätt att komma och lyssna när domstolen bestämmer det.
Domstolen ska lyssna på den som är anklagad för ett brott.
Alla som är anklagade har rätt att få hjälp
av någon som kan lagen, en advokat.
2. Om någon har gjort något
som inte var ett brott när han gjorde det
så kan hon eller han inte bli straffad för det senare
om det kommer en ny lag efteråt
som säger att det han eller hon gjorde är förbjudet.
Om någon har gjort ett brott
så ska den personen straffas
på det sätt som stod i lagen
när personen gjorde brottet
även om det har kommit en ny lag efteråt
med ett värre straff.
12. Ingen får säga elaka och osanna saker
om någon annan.
Alla har rätt att få ha sitt privatliv och sin familj i fred.
Polisen eller militären
får inte gå in i någons hem
eller läsa någons brev
eller lyssna på telefonsamtal
utan att det finns ett riktigt skäl till det,
som till exempel att den personen har gjort
ett allvarligt brott.
13. 1. Alla får resa vart de vill
och bo var de vill i sitt eget land.
2. Alla får resa ut ur sitt eget land.
Alla får resa från länder som de har rest till
och komma tillbaka till det land där de bor.
14. 1. Om någon behandlas illa i sitt land
till exempel för att han eller hon tycker olika
eller har en annan religion
så har den personen rätt att fly till ett annat land
och få bo där.
2. Om någon har gjort ett brott i sitt land
så har hon eller han inte rätt att bo i ett annat land
för att slippa straffet.
Att tycka annorlunda än de som bestämmer är inte ett brott.
15. 1. Alla har rätt att vara medborgare i något land.
2. Inget land får bestämma
att någon inte får vara medborgare i det landet längre.
För att man ska få göra så måste det finnas en riktig orsak
som till exempel att den personen har gjort
ett allvarligt brott.
Alla har rätt att sluta vara medborgare i ett land
och bli medborgare i något annat land.
16. 1. Alla vuxna män och kvinnor
har rätt att gifta sig och skaffa barn.
Två personer har rätt att gifta sig även om de har olika hudfärg,
kommer från olika länder eller har olika religioner.
De som gifter sig har samma rättigheter
under den tid som de är gifta,
och om de skiljer sig.
2. Ingen ska tvingas att gifta sig mot sin vilja.
3. Det är naturligt att leva i en familj.
Därför ska staten skydda familjer.
17. 1. Alla har rätt att äga hus och saker
själva eller tillsammans med andra.
2. Ingen får ta någon annans hus eller saker
utan orsak och utan att betala för det.
18. Alla har rätt att tycka vad de vill
och tro på vilken religion de vill.
Alla har rätt att byta religion.
Alla har rätt att göra sådant som är
en del av deras religion,
till exempel att gå i kyrkan eller moskén.
19. Alla har rätt att tycka vad de vill
och säga vad de vill
om till exempel politik och religion.
Alla har rätt att få information som de vill ha.
Alla har rätt att berätta för alla andra människor
om sådant de tycker är viktigt.
20. 1. Alla har rätt att bilda en grupp eller förening
och ha fredliga möten när de vill.
2. Ingen måste vara med i en grupp eller förening
om han inte vill.
21. 1. Alla har lika mycket att säga till om
om hur landet de bor i ska styras.
De kan vara med och bestämma själva eller välja andra
som gör det åt dem.
2. Alla har samma rätt att få arbeta med det som tillhör alla,
till exempel för regeringen eller kommunen.
3. Människorna i landet ska tala om för politikerna
hur de ska bestämma i landet
genom att rösta på dem.
Alla har rätt att rösta på vem de vill
och allas röster är lika mycket värda.
Länderna måste hålla val ofta,
så att människor kan rösta
om vem som ska bestämma i landet.
Ingen ska behöva tala om vilken politiker
eller vilket parti hon har röstat på.
22. Alla ska ha tillräckligt med pengar för att leva på.
Människor ska få hjälp från samhället
om deras pengar inte räcker till eller om de inte har någonstans att bo.
Alla ska kunna ta del av det som finns i samhället
och kunna utvecklas och känna sig trygga och självständiga.
23. 1. Alla har rätt att arbeta.
Alla har rätt att välja vad de vill arbeta med.
Alla ska ha det bra på sin arbetsplats och behandlas rättvist där.
Alla har rätt till hjälp
om de blir av med sitt arbete.
2. Alla har rätt till lika mycket i lön för samma slags arbete.
3. Alla har rätt till en lön för sitt arbete
som räcker till att leva på.
Alla som arbetar har rätt till hjälp från staten
om de inte tjänar tillräckligt med pengar att leva på.
4. Alla har rätt att gå med i en fackförening
eller bilda en ny fackförening.
24. Alla har rätt till vila och fritid.
Arbetstiden får inte vara för lång.
Alla har rätt till betald semester.
25. 1. Alla ska ha tillräckligt med pengar
till mat och kläder, bostad och sjukvård
för sig själva och sina barn.
Alla har rätt till hjälp från samhället
om de blir arbetslösa
eller sjuka
eller skadade,
om någon i familjen dör,
om de blir gamla
och de inte har tillräckligt med pengar
för att klara sig.
2. Mammor och barn har rätt till extra hjälp.
Alla barn har samma rätt till hjälp och skydd
vare sig deras föräldrar är gifta med varandra eller inte.
26. 1. Alla har rätt att gå i skolan.
Det ska vara gratis att gå i skolan.
Alla måste gå i grundskolan.
Det ska finnas utbildningar till olika yrken.
Alla har rätt att läsa vidare på universitet
om de har tillräckligt bra betyg.
2. Undervisningen i skolan ska hjälpa alla
att utvecklas och lära sig vad de är bra på.
Alla ska lära sig om de mänskliga rättigheterna.
Alla ska lära sig att komma överens med andra
och visa respekt för dem som till exempel kommer från andra länder
eller har en annan religion.
Alla ska lära sig om hur FN vill
att det ska kunna vara fred mellan länder.
3. Föräldrar har rätt att välja
vilken sorts undervisning deras barn ska få.
27. 1. Alla har rätt till kultur,
till exempel att läsa böcker eller gå på bio och teater.
Alla har rätt att få känna till och använda nya uppfinningar
som till exempel nya mediciner
eller nya maskiner som gör det lättare att arbeta.
2. Alla som har skapat ett konstverk
eller gjort en uppfinning eller en upptäckt
har rätt till det de har gjort.
Ingen annan får säga att de har gjort det
eller tjäna pengar på det.
28. Alla har rätt till att leva i ett samhälle och en värld
där friheterna och rättigheterna i den här förklaringen
kan bli verklighet.
29. 1. Alla måste hjälpa till för att samhället de bor i
ska vara fritt.
Alla behöver samhället för att kunna utvecklas.
2. I länderna får det finnas lagar som säger
att ingen får använda sina friheter och rättigheter
på ett sätt som skadar någon annans friheter och rättigheter.
Det får inte finnas lagar som säger
att de mänskliga rättigheterna inte gäller.
Men ibland får länderna bestämma
att en rättighet ska bli svagare om det är nödvändigt,
till exempel för att skydda människorna mot krig eller sjukdom.
3. Ingen får använda sina friheter och rättigheter
på ett sätt som inte passar ihop med de idéer
som FN står för.
30. Ingen får använda det som står i den här förklaringen
för att försöka ta bort eller minska
andras friheter och rättigheter.

 

Jag har kopierat hela denna text och jag vet inte men jag ser inget om sexualitet? varför står det inget om homosexuella, bisexuella, transsexuella, heterosexuella, alternativt? 

Visst står att att alla e lika inför lagen och hela det drabblet men då borde det stå om allas värde. Tycker man ju.. Missförstå mej rätt, värde hos en människa sitter inte i det sexuella. Men Att människan har rätt till sin sexualtet ovavsett vad för norm hen har borde ju stå med om allt annat står med detaljerat.

 Det måste bli en ändring! 

Människans lika värde måste vara TYDLIGARE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lockelse

Kategori: Allmänt

"Angående hur man lockar liberaler till FI. Jag e liberal och medlem i partiet, älskar Schyman. Men man måste se skillnaden mellan liberal och högerliberal. Så fort man sätter höger framför liberal så förlorar man det liberalism står för.
Det e så ironiskt egentligen, för liberalism har samma betydelse överallt förutom i några länder där man antingen blir indelad i vänster eller högerskala, Typ Sverige. Men röd politik har en egen nisch tycker jag, sen finns liberal politik och sedan borgerlig politik. Borgerlig politik som har en samhällssyn som grundas på konservatism, Och det e ju motstånds ideologi mot liberalismen. Sååå, ja. Det e inte lätt att vara liberal i vårt land. haha jag blir antingen kallad för vänstrelibbe eller sociallibbe när jag e enbart liberal. Men äsch, det gör väl inget, Om det e så viktigt för folk så okej..Det e lättare att samarbeta med röd politik i frågor om humanism t.ex. Och att kunna samarbeta e ju tecken på storhet! Men jag blir lite paff när jag träffar andra liberaler som e aktiva inom borgerlig politik. Man undrar lixom "Whut?" "
 
Jo så ere ju
 

människosyn

Kategori: Allmänt

"Juristen menade att när en kvinna känner sig osäker och rädd skapas dålig stämning hos allmänheten. Om du blir våldtagen är det bara en slump, ansåg han. Ibland blir du våldtagen, ibland inte."
 
Hur ska vi kunna leva när vi har männsikor med denna människosyn? 
 
varför allt detta förakt mot kvinnor?
 
varför ta det som slump?
 
varför normaliserar dessa människor det här?
 
Jag blir så himla ledsen. Ena dagen känns det som att vi kan förändra världen, andra dagar som denna, blir man misantropisk.
 
 
 
 
 
 
 
 

modersmjölken, e den verkligen så god?

Kategori: Allmänt

Sen modersmjölken e vi insnoffsade med att vi e jämställda och demokratiska och så fort man ens ynkar på ifrågasättning på detta så blir man kallad ibland för det ena eller det andra.
Vi ärver gamla åsikter, men har ibland förvånadsvärt lätt att gå mot förändring men när det kommer till våra värden som människa står det still. 
 
Hierarkin bland oss verkar stå still, det bubblas, talas och skriks om jämställdhet då och då men det står still.
Antingen bemöts vi med apati eller med hot. För man ska akta sej om man pekar pinne mot makten, ett sätt att tysta ned eller skämta bort, ja eller hota bort e vanliga förekommelser. 
 
Normaliseringar tar över. Rasism och könsnazism går hand i hand, och man "borde ju få skämta om vad som helst" sipprar ut rätt ofta när man hänger med folk. Men nä, jag tycker inte det. Sålänge vi har strukturer som delar in människan i delar, där ena delen ses av strukturen vara bättre än den andra så tycker jag inte att det ska skämtas så jävla mycket om det, det blir så lätt en sak att förminska och till slut normalisera.
 
Modersmjölken e inte så god. Det har jag sedan länge kommit fram till men e det inte fler som tycker det?
 
Jag ser modersmjölken som oekologisk. Fylld med bekämpningsmedel hit och dit. Cancer i alla former och psykisk & fysisk lidande...
Ge mej en naturlig närodlad, varm och god modersmjölk istället, Ge alla det. Så kan vi ju faktiskt börja med våran tids största förändring - med kärlek få bort patriarkatet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vadå, ska NI DRA NU?

Kategori: Allmänt

jajamen. Nu e den stora dagen här. MÅNDAG. Måndagen som jag fruktat länge nu.
Min bästa vän och hennes man, ska resa jorden runt. Dom kommer hem om nåra år, kanske tidigare beroende på om en sak inträffar nästa år meeen annars om nåra år. 
Hjälp.
Vi brukar ju ses hela tiden och nu ska vi inte det. 
"Har ni tänkt på allt, vaccinationer, skydd, cash, nummer till polisen i varje land ni besöker, hur får man tag i er? eller hur visar ni att ni lever? vart ska ni sova?" jorå, alla frågor e ställda och alla svar har jag fått. Det var bra svar.
 
Men, jag kommer ju inte få träffa dom på jätte jätte jätte jätte jätte JÄTTELÄNGE. Hur kommer jag klara det? förhoppningsvis bra för jag har lika nära och fina vänner kvar i detta långa spinkiga land. Men endå, Frågan e om jag längtar efter dom redan nu eller redan saknar dom?
 
oavsett. Önskar all välfärd och lycka <3
 
 
pirrigt
 
 
 
 
 
 
 
 
 

grannen glor på porr

Kategori: Allmänt

Yepp. Grannen glor på porr.. som vanligt typ. Och jag tittar bort och suckar..som vanligt typ.
 
Tänker på vad en vän till mej sa igår  "jag var så korkad förr, du hade inte trott de var sant om du träffat mej för nåra år sen men tack vare skola & utbildning som öppnat min hjärna till bredare vyer och analyser så står jag här idag och känner mej säkrare och säkrare på mej själv"
 
Jag tror ju inte på hens när hen säger något sånt, för enligt mej e hen så klyftig som man kan bli. Men skola och utbildning? Jag har vart starkt anti skola och skolans verksamhet men har blivit mer och mer ödmjuk. Allt eftersom att det fanns ett tag, ett ganska långt tag i skolans historia som det kändes som att man gick dit och tappade sin personliga färg, indivdualismen skrapades bort på varje ele.. jag menar individ. Man skulle bli lärd av att använda hjärnan och vad man ska tänka. Allmänbildning sa dom.
 
I protest mot detta så gjorde jag uppror, jag var då en aktiv anarkist men starka politiska värderingar. Jag var politiskt aktiv inom anarkismrörelser. En stat ville jag inte ha, nej nej. Människan ska vara störst och våran frihet vackrast. Vi bestämmer själva våra liv. En stat, myndighet, maskin med robotar inom sej ska väl inte få styra över oss?
Naivt eller hur.
Men så tyckte jag och jag var säker på min sak. 
 
Sen förstod jag att sålänge vi har ett patriarkat så e ingen individ fri. Ingen föds fri, vare sej i demokratiska länder eller icke demokratiska. Allt har att göra med vad du har mellan benen. Hur mycket du än vill att det inte ska ha med det att göra så e det så. Rent undermedvetet, omedvetet och medvetet. Så djupa e strukturerna.
"Okej" tänkte jag, men då kan det vara bra med en stat, en stat som e rättvis och som kan säga till när orättvisa kommer och att då staten ger fan på att förändra strukturerna.
Så vi kan iaf säga ifrån när vi förstår att vi behandlas olika pga kön, sexualitet, ögonfärg, religion eller hudfärg. ja, då kan ju faktiskt en myndighet behövas för att sätta galler i patriarkatet å säga "hit kan du inte komma längre med dina normaliseringar av kränkningar, för jag e staten och jag ska se till att det blir en rättvisa bland mina medmännisker och jag finns sålänge du existerar" 
Patriarkatet säger - Fuck you till staten och hittar genast en massa stolpskott som ska skjuta in patriarkatet  i människan, vissa e politiska partier som automatiskt gynnar patriarkatet ,andra e ren och skär nazism & rasism. 
Det e så det funkar ju, allt som e lagrat och gammalt i denna värld har partiarkatet gett ett ansikte till. Och så fort nått nytänkande kommer och ifrågasätter eller vill förändra så jävlar vad det ska bromsa till då. 
 
Det var inte länge sen kvinnor -ena halvan människa inte fick gå i skola och utbilda sej. Det var inte länge sen kvinnor - ena halvan människa inte fick rösta - "men kvinnor e ju dumma, dom förstår inte" Nej men kvinnor har ju inte fått samma rättigheter som den andra halvan fick. Den andra halvan har ju aldrig fått kämpa för sin röst (förvisso inte alla män samtidigt, endast i början den lilla klicken adeln eller nåra andra rika sen blev det allmän rösträtt för alla män ja. Män.) Det e ju så genomtänkt så det blir ignorerat. Tills liberalismen kom med dunder å språng med feminism och allt vackert
 
Och nu har vi en skola, vi har lärare som e bredare och större i sin kunskap än förr, som e någorlunda medvetna om dessa strukturer, men kan bli och SKA bli bättre, som vågar tala i en klass med indvider och våga ta upp objektivt om humanism, feminsim, vad demokarti e, e vi demokrater? vad finns om inte demokrati? Vad e att bry sej? Ställa alla dessa frågor och många mer och låta individer bli tänkare, för där föds också känslan. När känslan kommer så kommer solidariteten och sen handlingskraften. 
Jag vet ju, eftersom jag har gått i skola men när jag var yngre så talades ingening om detta ALLS. Det har blivit en slags skolrevoluton på senaste åren, jag hör yngre tala om för mej hur deras lärare i skolan e och  jag tänker "Fan, det finns hopp! lärare e så viktiga, och det kan finnas hopp för att ändra struktuerna." och det e ju just genom att tala om dom. Berätta att det finns strukturer. Få oss alla att inte som jag tyckte förr, Att skolan skulle berätta för mej hur jag skulle tänka. Utan nu börjar skolans egna indviduella färg ta plats, inte säga hur du ska tänka utan Att du ska börja tänka, använd det här stora organet som sitter längst uppe på oss. Finns ju en anledning till varför. 
 
Nu har ju vi en regering som har sett till att vissa skoler e sämre än andra och vice verse. Men det blir ju så med en sån politik. En politik som har ett värdegrundintresse i konservativ samhällssyn- lagrat och gammalt. Ja då blir det ju ojämt. Men tänk vad vi egentigen kan om vi vill. Det gäller att prata om det, få oss att tänka, se klart och känna. 
 
Jag får ofta frågan om jag e anarkist även nu, och jag förstår varför vissa frågar eftersom jag tycker om anarkismen i allt men har kompromissat mej till att sålänge patriarkatet finns så bör en stat finnas. Rättvis sådan, Mest för att just sätta dit patriarkatet.
Meeen jag tackar feminismen, för min rösträtt och mitt värde. 
Och john stuart mill för att han e en av de första männen som vågade på sin tid jämföra kvinnoförtryck med rasismens strukturer och menade att det var samma sak, bara att det inte handlade om raser utan om kön. Första vågen feminism föddes från liberalismen. Där lika värde var viktigast i ett samhälle där vi alla ska stå som fria indvider tillsammans. 
 
Och min vän som sa att hen var korkad förr, Det tror jag ju fortfarande inte på.
 
Och nu har grannen slutat glo på porr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

humorn i mitt liv

Kategori: Allmänt

Vi sitter och skålar och har oss i skinnet igår, och från en buske skuttar en gul kanin fram och gunvaldina säger då "kolla katten" 
sen efter en ganska lång stund så inser hon att det e kanin. 
Jag vet, man måte ju vart där för att fatta humorn och gärna druckit nåra groggar, men när nån e bergssäker på något och pront påstår något som visar sej vara heeeelt annorlunda, Då blir det jätteroligt! 
Ungefär som den gången jag påstod att en tupp hade tre ben och inte alls två. 
 
MEN All lycka till mina godingar som drar på sin livs resa på måndag, Såffan och mors lilla olle! i love u!
 
 
 
 
 

jo man undrar ju

Kategori: Allmänt

 

dagens notering

Kategori: Allmänt

gultändvätska e tydligen bättre än röd. Pga gul har rapsolja i och mer miljövänlig medans röd har massa kemiska grejjer. 
 
jahapp. 
 
Tack pappa för tispet. Tur att jag köpte gul då!
 
 
 
 

ifrågasätter våldtäkt och blir hånad

Kategori: Allmänt

jo men det hände igår. 
 
En bekant laddat upp en bild på en snubbe som står anklagad på sexuella övergrepp och har sedan tidigare blitt anklagad för det och det har visat sej att det stämmer. Men eftersom denna person e en stark journalist och samhällsinformatör så hyllas han. Och jag markera direkt och skrev att spelar ingen roll hur bra någon e i något, har man våldtagit eller gjort sexuella övergrepp så har man. Man har förbrukat sin rätt att va en "bra" typ som man kan hylla. Det e avhumaniserande på något vis och denna bekanta tog upp konstiga jämförelser och blev skitarg och ja.
 
"homosexuella borde inte få finnas kanske? bibeln!"
"du bara förpestar"
"allt du säger e nonsens och jag har inge respekt för dej alls"
"du e negativ"
"jag håller honom borta från sådana anklageser"
"då ska jag bränna upp ditt hår"
 
Att jämförde han homosexulitet av alla grejjer! och jag tänkte, den här snubben e inte frisk. Hur kan man jämföra en man som har våldtagit och gjort sexuella övergrepp på kvinnor med att homosexuella kanske inte borde få finnas? E det NÅN här som ser LIKNELSEN? Berätta gärna den för mej då,för jag begriper inte ett dyft.
 
Nånting som jag avskyr e när folk har slut på argumentationer så dem börjar dra in andra ämnen än ämnet det handlar om. 
Nån gång så har jag fått läsa en jämförlse med mäns våldtäkter mot kvinnor i liknelse med folk som väljer att äta kött. 
? Det var weird. och helt off gard.
Det blir alltid klumpigt när man inte kan hålla sej till ämnet.Och sen drar jämförelser med helt andra grejjer, det blir inte bara pinsamt utan också förnedrande eftersom man kan inte och får inte jämföra och förminska på det viset. 
 
Höll jag inte med honom så var jag en idiot. Men den människan sjönk som en sten till botten i mina ögon. Fast det gör alla som tar ställningar för våldtäkter och sexuella övergrepp. 
 
 
 
 
 

SSSOCIALISSHMEN..! hick

Kategori: Allmänt

ja det finns fler galningar där ute. E det inte nån borgerlig casanova så kommer socialismen efter en och ska nooog berätta för liberalen vad arbete och frihet eee, för det fattar ju inte jag eftersom jag e liberal.
Nej nej, sorry. Jag råkar bara veta att demokratin, mänskliga rättigheter, solidariet och jämlikhet e från liberalismen. Jag råkar ha en övertygelse att vi ska vara fria människor, att vi e individer och vi ska hålla ihop. Jag råkar vara liberal för jag tror på rättvisan. Jag tror på människors lika värden. Jag råkar vara liberal eftersom jag tror inte på arbete till varje pris, utan på människan till varje pris. Jag råkar vara liberal för att jag tycker våran folkhälsa ska väga tyngre än näringsliv och byråkrati. Jag råkar vara liberal för jag tror på utveckling och revolution. jag råkar vara liberal för jag vill bryta gamla strukturer.
 
En knappt sekund trodde jag de var galna kommunster tills ena påstod att de var dom minnsan inte alls! Utan här e vi sossar! "ja men vad kul för dej" tänker man och glor lite på dom, ganska packade, ena vråla i fyllans dimma "ssschocialichsmen! " sen hörde jag inget mer för jag var tvungen att återgå till min vän och tacka lov för det. Min stackars vän som jag lämna i tie minuter för att stå och lyssna på en skrikig sosses socialism. Som inte äns e bra! Hur tänkte JAG där? my bad. Nästa gång, tänk rätt, gör om. 
 
Min goa vän ska resa på måndag. Jorden runt, obestämd tid. hen och hens partner blir borta allt från 1 till fler år. 
 
Åh vad jag kommer sakna <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fria

Kategori: Allmänt

Vi ska vara fria
 
Friheten e alltid värt att kämpa för