Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

George Carlin

Kategori: Allmänt

nää men va

Kategori: Allmänt

jag oooorkar inte! skrev ett inlägg som ba försvann. 
 
skit

gammelmodiga

Kategori: Allmänt

gammelmodighet e det som stoppar våran tids utveckling. Sluta vara gammelmodiga och var revolutionerande och häng med i tiden förfan! 
 
tvi å tvä på gammelmodighet.
 
 
 

Maria Sveland

Kategori: Allmänt

Vi delar inte samma ideologi för samhället men det gör ingenting. Vi delar samma syn på mänskliga rättigheter.
Du e grym Maria och smart och klok och intressant. Keep going!
Håller mina tummar för dej och alla andra kloka kvinnor som e uppriktiga och säger som det e.
 
 
 

fetisch, javisst!

Kategori: Allmänt

Satt och såg nått program på tv för en tid sen som handlade om fetischer.
"nä men jag har nog ingen fetisch" tänkte jag och förde en dialog med min inre monolog...mja, möjligtvis hår på killar. Då menar jag på skallen.  i repeat : Hår på skallen. Fast det e mer att jag tycker det e så onaturligt och i min egen lilla definationsvärld, väldigt omanligt när en snubbe e rakad. Men jag började fila på om jag har nån fetisch och jag kom på att jag bli ju alltid lite ..eh.. TÄND på killar som städar. 
 
its true!
 
Män som städar, håller i dammsugaren, står å diskar, typ torkar bordet...lord have mercy on my body lixom! Jo det e sexigt och sjukt tilltalande. (kan vara att jag e inne i en förnekelseprocess angående städning, eftersom det e de tråkigaste som finns...asså de e ju faktiskt de, så varje gång jag ser en man (för det e så manligt) städa så ryser jag till lite skönt) 
 
Minns när ett ex alltid städa, jag kom hem och såg världens snyggaste kille stå och dammsuga världens tråkigaste golv...ihärdig, besluten om att få golvet fint och rent, medveten och fokuserad samtidigt drog det i mungiporna när han såg mej och han blev glad att jag kommit hem. Det var nått kittlande och attraktivt att se han städa. Men Män generellt alltså, lookin good boys! yeah, clean that mother fuckin table 
 
Tänk att jag har blivit en av dem, dem där coola typerna som har fetischer och jag med min alldeles egna män-som-städar-fetisch.., mmm
 
 
 
 
 
 
 

rebell mot rebellerna

Kategori: Allmänt

Tydligen har folk missuppfattat mej, folk tror jag hatar alla hjärtans dag. va? varför skulle jag?
det e kommersiellt och blaskigt. Nä nä vänta lite nu va, De som hatar alla hjärtans dag e oftast dem som oxå hatar julen. mhmm! jag ser en röd tråd här
 
Det e mer kommersiellt att vara emot julen och alla hjärtans dag än att vara för, om vi nu ska dra in det kommersiella. Trender vettni, usch, de gillar jag inte. Jag menar, allllllla ska ju nu gå runt å hata alla hjärtans dag och julen, vaaarje år. Guu vad tröttsamt. "våga ha alla hjärtans dag varje dag istället" säger alla hjätans dag motståndarna. ähh, JA, det har jag oxå, jag tycker det e skönt me en dag vi uppmärksammar när vi endå har det VARJE dag. Ska vi lägga tid och energi på nått så lägg det på varför vi gör nedskärningar inom vården, eller ifrågasätt militären i syrien. Nää men när vi ska hylla varanns kärlekar, då blir vi gnälliga. ere inte jantelagen som dyker in här nu?
 
Alla hjärtans dag, jag älskar alla hjärtans dag och julen (som ni kanske hajjat) det som e trist bara e att de e hetrofixerat (som de allt annat) tjej + kille = hjärta. Asså, hallå, nu ska vi hylla våra sanna hjältar, våra sanna kärlekar här...våra vänner!!! Personer som vi känt i flera år, fortfarande har god kontakt med och gillar att umgås med. Det e kärlekar att hylla de! och ska det vara nån sexuell vidd av det så ska de vara homofixerat, klarar inte av att de hetro överallt. ibland kan hetro vara en sån onödig norm.
 
Det e ju det som alla hjärtans dag går ut på va. vännerna i första prio! Iaf för mej. Men, imorse så knacka de på dörren, jag e hemma idag från kursen eftersom jag känner mej hängig, så jag luffsar ju omkring hemma , ser ut som döden och ögonringarna svänger glatt nere vid munnen, joo men det knackar på dörrn och jag öppnar och de står en kille och frågar om jag heter det jag heter och jag svarar JA och då tar han i å sjunger ebba gröns låt Flyktsoda på DANSKA!
 
Han står och sjunger i tie minuter och smajlar på stressigt, oh my GOD! jag flabbar nästan ihjäl mej och håller handen för munnen, vill inte visa mina skrotiga gula kaffetänder. Kan ju faktsikt skrämma iväg pojken.. sen e han klar å hälsar att det var ett sångogram från en halvadansk jättesöt kille.
 
SNACKA OM FÖRVÅNAD!
 
hahaha tuppar av att ens tänka påre.
 
joo men de var kul fast jag gillar inte överaskingar. e fortfarande i chock. ooom jag ska vara ärlig.
 
Nåväl, glad alla hjärtans på ni som inte näthatar, utan nätälskar och tänk på individer som står er nära. Vad skulle ni göra utan dem i ert liv? Uppmärksamma och uppskatta.
 
Kärlek!
 
p.s
å när jag skriver hetrofixerat å att de en onödig norm, e för att det E det. Det e så ojämställdt mellan sexuella läggningar så jag blir galen. Betyder inte att jag vill avskaffa den hetroseuella normen, utan bara att den gör plats för våra andra medmännsiker med andra läggningar. Länge leve olikhet!
 
 
 
 
 
 

männens män

Kategori: Allmänt

Jan Guillou & Robert Aschberg. 
 
Wow, ni har förändrat er på ett sätt. Blivit mer öppna och rättvisa, Aschberg tar ofta starka ställningar mot våldtäkter och ifrågasätter myndigheter som inte tar detta på allvar, han e driven.
Och Guillou säger i en direktsändning på aftonbladets sida att näthatarna, de unga vita kränkta männen e största skamen för för manligt släkte, det säger han upprepande gånger och att han delar samma grundläggande värderingar för feminism. 
 
Jag blir berörd av detta. Både Aschberg och Guillou har omginingar som ser dem som männens män, och så står dem upp tydligt nu för sann manlighet, dvs dem säger ifrån när små hatiska killar gaddar ihop sej och hatar kvinnor. Jag applåderar för Aschberg och Guillou. Än e hoppet inte tappat ... Dem riktiga männens män ryter ifrån nu. 
 
skönt!
 
 
 
 
 
 

Sveriges hjältinner och hjältar

Kategori: Allmänt

Mian Lodalen och Jonas Gardell!
 
Vilka genier och medmännisker.
 
Satt och glodde på gaygalan igår, det blev tårar, skratt och stolthet. Kampen för mänskliga rättigheter e stor i svergie och blir större, de kan alltid bli större. 
 
Torka aldrig tårar utan handskar måste vara det bästa som gjorts i svensk tv. Hur bra som helst. Gardell har en gåva att kunna beröra och gripa tag i oss människer. 
 
Tack för dessa hjältinner och hjältar.
 
Ni e bäst och tillsammans klarar vi av Allt!
 
 
 
 
 

Frihet del 2

Kategori: Allmänt

"Feminism är en samling rörelser som syftar till att definiera, upprätta, och försvara kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.Vissa av rörelsens rötter kan spåras till 1700 talet och har sedan desutom funnits i en rad olika gestalter. Fram till början av 1900-talet användes begreppen kvinnorörelsen eller kvinnorättsrörelsen. Ordet feminist var ursprungligen ett nedsättande uttryck för att beskriva kvinnor som inte anpassade sitt beteende till rådande könsnormer. Ordet användes även om kvinnliga egenskaper hos män. Benämningen togs dock över av kvinnorörelsen vid den internationella kvinnokonferensen i paris 1892 Från ursprunget i upplysningstidens frihetstankar och den franska revolutionen har feminismen vuxit till att idag bli en betydande politisk kraft."
 
 

frihet

Kategori: Allmänt

ikväll ska jag på klubbfest/manifestation för mänskliga rättigheter. GUUU vad jag längtat till denna fredag! 
wiihoo
 
NU KÖR VI!
 
=D

hatet

Kategori: Allmänt

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k_pLmq8d7Mk
 
Nu får det vara nog!
 
 

m

Kategori: Allmänt

ääämen lägg av!

Kategori: Allmänt

svergies största riksmupp heter Pär Ström.
 
Så nu vet ni det.
 
 
 
 

ja just det

Kategori: Allmänt

"Det finns bara 2 typer av människer, antingen tråkiga eller charmiga" - Oscar Wilde
 
 

Nördigt nöjd

Kategori: Allmänt

Ahh vilken SKÖN helg!
Fredan var precis vad jag behövde och lördan var perfekt soft och nu idag, strax ska jag iväg och pumpa lite på gymmet. 
Vädret e vackert och hundar skäller glatt. 
Xtra plus att jag inte har vart bakis på en sen nov/dec, jag slutade dricka öl pga allergi mot humle och malt. 
Jag sörjer ju fortfarande att jag inte kan dricka öl men vafan, jag e nöööjd endå!
 
ja just det, den produktiva maskinfestivalen, nämen förlåt, jag menar melodifestvivalen har tyvärr startat nu. Nu ere dax igen att plågas med skiten.
Hur kommer det sej att VM och EM i fotboll bara e varannat år men nån jävla crapgrej som melodifestivalen e varje??? 
 
STORT frågetecken från min sida. 
 
Jag har själv suttit och tänkt på det och kommit fram att var 9e år skulle melodifestivelan hållas. Det vore perfekt ju! och då att det bara höll på i en timme högst, inte uppdelat i 5 vecker tre timmar per gång. fyyfaan. Det e så jävla uselt så de börjar klia överallt, överväger starkt att jag inte bara har en allergi mot humle och malt utan oxå melodifestivalen.
 
 
 
 
 
 
 
 

våldtäkt

Kategori: Allmänt

Jag vill se och höra män reagera på våldtäkterna som händer hela tiden runt omkring oss.
Ta ställning killar! Höjj rösterna nu och visa vad ni tycker om det här. Det e viktigt för kvinnor att se tydliga markeringar från män gällande våld och våldtäkter.
Till och med i våldtäktslandet Indien så ser vi bilder och inspelningar på folkmassor, massa män som demonstrerar för de det tycker våldtäkter e fel.
jag vill se det här i svergie också, våra män, ta ställning nu, SÄG IFRÅN. 
Det e väl inte okej eller?