Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

69 saker du vill veta om

Kategori: Allmänt

detta jävla skitår. Visst, fråga bara, jag kan skriva en heeel lista på crap som inträffa detta år. Men tusen och natt...snart e detta år slut! 
 
Gick förbi min garderob nyss, våga knappt öppna den, jag har en tendens att trycka in saker hit och dit. och sen lämna det så. Tills jag behöver nått och öppnar den onda garderoben och allt pressas ut. Det e otäckt.
Och om nåra timmar skall jag bege mej ut och möta upp ena bästisen, sen hem till andra bästisen som stått och fixat nyårskäk för tolv pers. Det blir tacos och partyhattar för hela slanten. 
Sen har jag mitt i mitt storhetsvansinne skaffat mej en äkta cigarr, jodå, jag ska bli en direktörlikande flådig typ på tolvslaget som tar upp cigarren och säger, NEJ, Hostar slemmigt "hrrr SÅ nu e det DAX mina vänner, titta på min lilla puffa här, hohoho javisst, skåål och gott nytt hrrrr ÅR! "  sen hosta i all oändlighet tills nån upptäcker det och jag håller tillbaka och ler smiligt.
 
"shit du låter stressad, ringer jag och stör?"
- ja asså, jag har skit bråttom asså. shit, tänk om jag inte hinner..
"men gud, vart ska du? ska vi höras senare?"
- bolaget,
"meh hahaha"
 

peppar peppar, vill skicka en bomb till alla jävlar som börjar med smällare redan nu och dagar innan nyårsafton. Mina hundar skakar så mycket av skräck så dem har fragma i munnen. 
Vilka puckon!
 
hur som... Eyeliner, röda läppar och gott humör. Jag får inte glömma ta me mej detta till festen.
 
Goth Punk År
 
 
 
 
 
 
 
 

Narcissistisk personlighetsstörning

Kategori: Allmänt

personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande verklighetsuppfattning
Har oresonliga förväntningar på speciella förmåner eller omedelbar respons på hans eller hennes förväntningar.
Är interpersonellt exploativ, det vill säga utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.
Brist på empati; är ovillig att känna igen eller identifiera sig med andras känslor och behov.
Är ofta avundsjuk på andra eller tror att andra är avundsjuka på honom eller henne.
Uppvisar arrogans, hotfulla beteenden eller attityder.
 I relationen med en partner kan narcissisten inledningsvis vara utomordentligt charmerande och karismatisk, för att plötsligt växla till ett obehärskat och kränkande beteende. Narcissisten har ett behov av att ha kontroll och kan i relationen te sig maktfullkomlig och/eller paranoid. Kontrollbehovet kan ta sig uttryck i ett tvångsmässigt beteende som denne ser som fullt naturligt och där personen kräver efterlevnad av omgivningen.
Narcissistisk personlighetsstörning diagnostiseras ofta tillsammans med andra former av psykisk ohälsa, till exempel humörstörningar (till exempel depression), ätstörningar.
 
Här e lite exempel på Narcissitsik personlighetsstörning. En vän till mej studerar beteendevetenskap och vi började tala om det. Man kan kanske tycka att det e många som lider av detta fast det e en skilland att vara det på riktigt. 
Låter både intressant och hopplöst på samma gång. Jag skulle nog inte orka plugga beteendevetenskap helt och hållet men läser gärna lite om det då och då. Vännen som pluggar detta har på nått vis blivit en slags helig maria som sitter inne med mycket kunskap om alla dessa hoppslösa men intressanta ämnen om olika personlighetsstörningar, hon e som våran egen lilla psykolog som man kan ge fråger till och hon svarar och tar hjälp av sin vetskap av kunskapen. 
 
Träffade en person på bussen igår som påstod sej ha "Gudskomplex" vilket innebär att personen tror hen e gud eller nära gud. Hahaha jag höll på att flabba ihjäl mej, hen sa det med glimten i ögat men jag tror det låg lite sanning i det, vi malde på om allt möjligt och till sist råflabba åt varann. Båda tyckte vi var små gudar,  Folk e roliga...VI e roliga!!
 
nu lyssnar jag såklart på charta 77 "jag e gud" 
 
 
 
 
 
 
 
 

ögonsten

Kategori: Allmänt

 
 
Min lilla goding som alltid står utanför min dörr när jag vaknat och som alltid föjer efter mej vart jag än går,  min lilla prins som kryper upp tätt i soffan och lägger huvudet runt min nacke & snarkar när jag glor på tv. 
 
Puss min stora kärlek, mattes ögonsten.
 
 
 
 

Aldrig aldrig aldrig käft

Kategori: Allmänt

ja givetviiiiiis e jag piloduck. Jag drack groggar igår, eftersom jag har fått för mej att jag inte tål humle och malt. Men de slank ner en öl innan jag skulle hem och nu e jag bakis. Skit oxå
 
Dessutom så flippa jag totalt igår när en man kom fram och ville köpa mej för en natt..! Och ni vet att man kan märka på folk när dem överdriver och skämtar men han var allvarlig och jag ville döda han.
Jag vill döda alla män som tror dem har rätten att köpa sex. Jag tycker det e så avskyvärt och förnedrande att det finns människer som inte tycker detta e fel. Jag spyr galla på den människosynen. 
Jag sa till vakten på stället och han garanterade mej att den mannen inte fick vara kvar eller komma tillbaka. 
 
Men viktigast här, man måste säga ifrån. INTE ignorera. Jag blir orolig när folk inte vågar säga ifrån eller står på sej mot sånt här förtryck och förnedring. Man ska markera. Jag tänker inte vara dem som står tysta och förminskar det som sker eller hänt. Säg till direkt vad som e okej eller inte okej. Håll aldrig aldrig aldrig käft
 
Höll på att tappa hoppet om att goda män finns men på nattbussen hem... en snäll ung man satte sej brevid mej och börja tala om hans fru, hur fin hon var och hur lycklig han var med henne. Han talade om hur smart och rolig hon var, och att han blev kär i henne direkt. Och hon i han. 
Det var verkligen i grevens tid att en god man kom och visade sej för mej, jag hade ju massa tankar på mord och hur man dumpar kroppar utan att bli påkommen, alla äckliga män som köpr sex från barn och kvinnor borde långsamt strypas ihjäl. Hua, 
men...så träffa jag han på nattbussen som gjorde livräddning på mitt hopp. Tack för de... och så måste man komma ihåg att det finns fantastiska män där ute som jobbar emot sexköp och vågar vara handlingskraftiga och rakryggade. Dem vill jag pussa på och även min lilla dansk som e borta i danmark nu
 
nu ska jag fixa biffen!
 
 
 
 
 
 
 

dunder å brak!

Kategori: Allmänt

hej å hååå 
varför gick julafton så fort? Längtar till nästa julafton redan. SNYFT!
 
Men ikväll blir det pimpade groggar och varma tjocktröjer i söders sköna sköte. Vi ska skåla lite för julens sista tid detta år. Jag har lycktas smugga me mej ena bästisen till partyt, hon lär dricka vin (för hon e ju så fin) och jag grogg (för jag e så ..så eh lost?) ja!! det ska bli najjs iaf!
 
Suttit och betalat dessa crapräkningar nu. Snacka om att bli deprimerad och konstant påmind varje månad.. men men snart ere nytt år och det ser jag så jävla mycket fram emot. På nyår skall de skålas och sjungas och jag har bestämt mej för att tvinga alla att ha på sej glitterhatter BARA för det ser så förjävligt ut hahaha!! 
Funderar på om jag ska tränga in mej i en svart klänning jag fick i julklapp, jag ser ut som en tvättbjörn från den djupaste skog som hamnat helt fel i den, men vad gör man inte för nyåret?
 
"ähh lägg ägg, palla stå å trängas me massa jippon ute på nyår?"  - kompis angående att vissa vill ut på klubb innan tolvslaget.
 
 
 
 
 
 
 
 

min lilla lista

Kategori: Allmänt

OM jag fick bestämma helt och hållet över vilka svenska artister jag skulle se i nästa omgång för Så Mycket Bättre så skulle jag välja..ja snacka om naiv ! hälften av dessa skulle nog aldrig äns tänka tanken att vara med..
 
 Kajsa Grytt
Joakim Thåström
Lars Demian
Stefan Sundström
Robyn
Lars Winnerbäck
Lisa Ekdahl
 
jag vet, lite muppigt att skriva om detta men jag e annars pront principfast över att dagens mediaprogram e skit och jag total vägrar stödja denna kulturförnedrande marknad med mina tittarsiffrer men ett program som e värdigt enligt mej, det e Så Mycket Bättre.
Finns ingen slibbig dold agenda (än sålänge) och ingen falsk marknadsföring, utan ett riktigt ärligt sångprogram, där olika artister sitter och samtalar och sjunger för varann, det e ett slags hyllningstv med andra ord, och det tycker jag e toppen. Känns ödmjukt och uppriktigt. Jag blir riktigt road och varm i kroppen av att glo på det. Jag applåderar stolt över detta magnefika program. Och förvånad över att jag kan tycka så mycket om det..!
 
Och i årets Så Mycket Bättre så gillade jag Olle Ljungström allra mest, vart jävligt förvånad att snubben ställde upp, trodde först att han skulle göra en Thåström och inte vilja vara med. Meeen icke sa nicke! medverkat har han!
 
Så nu har musiknörden i mej fått säga sitt. 
 
over and out
 
 
 
 
 
 

djur

Kategori: Allmänt

Pander, Elefanter och vargar.
 
 
dem djuren e så fina och kloka..!
 
 

A. Einstein

Kategori: Allmänt

Einstein var märklig tycker jag "Fantasi e större än kunskap" .. Nää så kan man ju inte säga, makt e kunskap och vetenskap. Sund makt.
Tänk om man skulle ge fantasin makt...Hjälp!
 
Ett exempel på det e ju religiösa fundementalister som endast går efter sin övertygelse och inte efter fakta och vetenskap. Övertygelsen i detta e ju fantasin.
Nu kan man ju tolka detta som man vill och dra olika parareller, jag tänker såhär, men visst kan fantasi vara nått fint och kreativt också. 
Det där har nog med hur vi som indidvider e, jag har ju svårt för när man inte vill se verkligheten, realismen. Vetenskapen. Jag tycker inte man ska behöva fly in i en drömvärld av hubba bubba och bomull utan man skall kunna stå rakt med båda benen på verklighetens kalla golv. och e det för kallt så..Lägg ut en matta så blir det varmare. 
 
Och e inte verkligheten något av hurra för så...ja men se till och gör den bättre då. Våga se den för var den e och inte för vad den borde vara. Det e en skillnad mellan tanke och handling. Våga göra skillnad och Våga se skiten och säg till och ifrån. Peka på vad du inte e nöjd med och kämpa tillsammans med andra för att göra en förändring. Eller med dej själv..
 
Ordet förändring e ett laddat ord för mej. Jag blir lycklig i hela kroppen av att tänka på det.
 
Det finns hur många typer av tecken och statement som helst men egentligen bara två när man benar ut på det, Antingen e du för kraften som vill förändra och tänka framfåt eller så e du den sorten som vill bevara den äldre tanken och kraften.
 
Nytt möter gammalt och gammalt möter nytt.
Det behöver inte bli ett slut.
Det behöver bli en förändring.
 
Folk tycker redan att det har hänt en massa förändringar, men dem ser bara till ytan och material. Jag kan fortfarande känna av ett visst 1700-tals mental i vårt land och runt omkring.  Vi har gamla regler och tankar kvar inpräntade i våra annars intellektuella hjärner. 
När ska vi lära oss att vi måste förändra våra sinnen och inte naturen?
Tiden förändras. Gör den? Jag tycker tiden e likadan. Våra miljöer förändras men tid och människa e likadan. Det e ju det som e så tråkigt. Nästan hopplöst...
 
Nihilisten i mej konfronterar men individualisten säger att utvecklingen e värt att vänta på. 
realisten säger att jag måste ge för att få ta och cynikern suckar bara och kallar mej för naiv.
 
jahapp.
 
Jag vill ha en förändring NU
 och fantasin e verkligen INTE större än kunskap, herr Einstein
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Le Geni

Kategori: Allmänt

 
Julafton har varit god, fast jag tycker nog den har gått för snabbt, Önskar att det var julafton i en vecka minst..!
 
Goder afton
 
 

hängmörad biff - LOVELY

Kategori: Allmänt

Igår var det julsoftis med kompisarna, jag åt en hängmörad biff som var perfekt..! sen droppa fler och fler in och det sluta med snappsviser och heta diskussion och en och annan amerikanare.
Jag gjorde ett experiment med alkohol...jag drack bara shots och cider under kvällen eftersom jag blir så dålig av öl. Och det stämmer, jag verkar inte tåla humle eller malt. 
Vakna upp hyfsat bra och senare nu mår jag skitbra. 
Drack en öl i fredags till maten, i lördags när jag vakna - SJUKT bakis. Ni ser, man kan vara allergisk mot öl. 
Gud vad tragiskt.
 
tack och loooov har vi nu planerat nyåret. Ena kompisen och hennes karl ska fixa middag och softis hos dem, sen ut ere tänkt. Jävlar vad året har rasat förbi, vilket skitår, rent ut sagt. verkligen. 2013 kommer bli najjsare förhoppningsvis.
 
Sen inbillar jag mej att jag borde bli lärare eftersom att motbevisa Jan Björklund om hur skolan funkar. Han har ju fuckat upp skolsystemet totalt.
Björklund e den mest konstigaste politikern vi har nu. 70 % av landets lärare känner sej inte bekväm med det nya betygssystemet, vilket resulterar i att fel elev får fel betyg. Det e ju katastrof!
Han e så ... ahh "%¤"! jag blir tokig. Nä det e nog dax för mej att bege mej in i statsvetenskapen och börja städa upp. Lite så känns det ju.
Och en annan fråga, Varför satte dem inte Birgitta Ohlsson på jämställdhetsministerposten? varför i hela friden sätta Nyamko Sabuni där ?! Hon e ju allt som jämställdhet inte e. Det e förnedrande för rättvisan och oss människer.
 
Nåja, imorn ere julafton. Bästa tiden på hela året. Som jag var VÄNTAT!
 
Låten som spelas om om om OM igen nu e Ebba Gröns - flyktsoda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mina godingar

Kategori: Allmänt

jag & mina godingar ska snart ses och fira lite jul
 
YEAH
 
 
!
 
 
 
 

en bön till männen

Kategori: Allmänt

Snälla snälla snälla, varför rakar vissa av er allt ert hår?
Om ni börjar tappa hår, fine, jag förstår, ni gör som ni vill men att bara raka bort allt annars...nej. Det e så oattraktivt, omanligt och icke sexigt. 
Hår på skallen e snyggt och tilldragande. Håret för mej symboliserar själens tak. Nu blir det många djupa ord här men jag menar det! Det e så viktigt med hår och så finns dem som tar bort det. Jag tycker alltid det fattas nått när jag möter en söt rakad eller snaggad snubbe. Nånting fattas. Kan verkligen hår vara så avgörande? 
Så jag har sedan år tillbaka gjort egna böner som riktar sej tll männen i vår värld. jag ber länge och känsligt ((( snälla rara underbara, raka inte av ert HÅR))) jag funtar till och me att dra till kyrkis!
 
Håret e väldigt sexuellt laddat också. Om ni nånsin tänkt på det. Det e som ett eget organ som man måste vårda och ta hand om. Det känns inte helt fulländat när en kille kommer förbi och så har han inge hår på skallen, som sagt, NÅNTING fattas. Nu vet ni säkert vad också.
 
Nä men ni får göra som ni vill men om ni tror att många tjejjer gillar det så har ni FEL. Tvärtom, Känns inte stabilt alls. Ni blir dessutom (från ett helt ytligt plan) mindre snygga. Ville bara skriva detta för att jag tyckte mej se ganska många nyrakade snubbar ute härom dagen. Och kände ett tvunget behov att skriva om detta en gång alla!
 
ja joo ni kanske tycker det e skönt att ha rakat.. ja men hur skulle ni tycka om vi brudar raka av oss allt vårat hår på skallen? jag tror oxå det hade vart rätt skönt med rakat men... de går ju inte. Då tappar man ju hela grejjen. Förstår ni nu hur viktigt det e med hår. Det e ju snyggt, sexigt och vackert.
 
suck. 
 
satt i telefon med en god vän, hon beklagade sej också över detta. Hon tycker jag borde börja skriva för en tidning och nämna allt. Hahaha! ja, nångång kanske. Nångång..just nu har jag fullt upp med mina böner till männen
 
 
Amen a la hår
 
 
 

ere bara jag?

Kategori: Allmänt

ere bara jag eller ere inte roligt att Liam Norberg har blivit religös? eller han har ju vart det länge, det e bara jag som en sen i utveckligen att hajja det. Jag höll på att fnittra ihjäl mej när han för nåra veckor sen var med i SVTs debatt angående om elever ska få gå till kyrkan vid juletider. Där satt han och vråla ut "kärlek, KÄÄRLEEK, gud..." pluspoäng till SVT där, genast blev tv:n en mer betydande roll i mitt annars levande liv. 
 
Angående just kyrkans roll hos elever vid julen. Jag minns själv när jag som barn gick tillsammans med klassen till våran kyrka och sjöng massa julåtar vi hade övat på.
Det var jättemysigt och jag minns det med värme. Jag tycker lätt att barn ska få gå om både kyrkan och skola vill, uppträda(inget tvång) eller lyssna på jumusik. Det e roligt! Själv tyckte jag att det var en utflykt från fängelset (skolan), bara det hade ju sin charm, sen var det ju faktiskt mysigt med jullåtar. Alla var extra trevliga och snälla.
Men däremot tycker jag inte att någon präst ska tala om olika texter ur den heliga skrift. Där blir det en skillnad. Man gör en skillnad där.
Barn bryr sej inte om religion om vi vuxna inte talar om det för dem. Barn vill ha kul, men när man tar in religösa inslag medvetet och barn ska präglas att läsa ditten och datten om gud eller jesus. Nej. Där blir det inte sjysst längre..mot barnen. Låt dem själva bestämma när dem blir äldre. Låt paletten falla ner i deras takt med vad dem anser om religion, låt dem ha skojsigt och sjunga om julen och allt roligt som julen kan betyda barn men börja inte mala om biblen eller nån skrift. Det e inte rättvist.
 
Som Ateist kan jag ju enkelt meddela att julen har ingen alls betydande roll till religion för mej. Julen e oberoende från religion. Det e vad man gör den till. 
Så jag välkomnar friskt julen, med all kärlek.
 
 
 
 
 
 

Åsa Linderborg

Kategori: Allmänt

Du e kulturchef på en av landets största tidningar, du e en människa som har värderingar, du e en stark individ som kan och vågar skriva om ämnen som e känsliga. 
Jag tycker du e rak och modig.
Alla små nassar och rassar skriver kränkade ord för dem vet att du har prickat rakt in i deras små naiva skrynkliga hjärtan. Deras minimala trådar till hjärnceller ligger i koma och dem går bara på automatik. Maskiner går på automatik, och små nassar och rassar också. Inlärda beteenden som dem tar till när någon, gärna en kvinna som står stabilt och visar det värdigt. Det e det enda dem kan. Det e pinsamt och dumt.
Dem vet att du e bättre än dem, och dem e stolta, därav så kränker dem dej och hotar. 
Jag applåderade framför kulturnyheterna tidigare ikväll när jag såg dej tala. Fler som blir påhoppade borde ta tag och tala i media och ryta ifrån.
Du e rak och modig. Många tycker det. 
 
Åsa Linderborg, fortsätt skriv grymma texter. Kärleken har ingen plats för löjliga nassar och rassar. Bara modiga skribenter som råkar vara kulturchefer på landets största tidning! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

polis

Kategori: Allmänt

fick brev idag, ett kuvert, avsändare "en polis" shit tänker jag, vafan har jag gjort?!
ere demostrationen jag var på förrförra veckan, som spåra ur lite eller ere för att jag kastar fimpar på fel ställen? (JA de finns snutar som går runt å spanar på sånt) eller ere hmm att jag..ehm kanske kalla en snut för korkskalle i somras? ja listan kan bli lång på mina grova brott och med darrande fingrar och klumpen i halsen öppnade jag kuveret och fick se ett bedårande julkort med en tomte, två renar och mysiga ljuslykter på, det e från Gunvaldina som önskar mej en god jul och gott nytt år.
 
åååå!! mitt hjärta gjorde kullerbytta hundra gånger och jag log så mycket så jag har nu kramp i hela fejjan. 
 
God Jul till dej min goda vän.. lill-snuten.
Och ett gott nytt år blir det oxå. En era slutar på fredag och en ny börjar på lördag, nyare tider väntas och bättre, mer insiktfullare förhoppningsvis..om jag får lov att vara lite Di Leva själv. Länge Leve Livet och döden och allt där mitten och utanför.
 
Eftersom jag e en julnörd (läs: julnazist) av allra högsta rang så ska jag nu strax lägga på den allra sista grejjen på julgranen, En ängel som håller en glittrig stjärna! oohh de e såå fiiint! och ingen INGEN får förstöra
Det här ska bli perfekt, inge trams å fån utan ren och vacker jul. 
 
hahaha inte nog me det, har gått så långt att jag till och med sistter å glor på Ernst Julmys på tv. jaaa, im just saying. 
 
mmm god jul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

kyss mej!

Kategori: Allmänt

Det e en sannolik snygg gran jag piffat till nu, jävlar vad bra!
 
Dessutom vill jag varna för en Gökhan Arslan som har plågar ihjäl hundvalpar. Han väntar på fängelsedomen men e på fri fot nu. Om karma nu finns så hoppas jag innerligt att karma tar han.
 
Ruttna nånstans, äckel
 

vi kan hjälpa till Tillsammans!

Kategori: Allmänt

DemokratSvergie

Kategori: Allmänt

Sverigedemokraterna vill kraftigt begränsa anhöriginvandringen genom att ställa tydliga krav på anhöriga som vill invandra. Detta bl a för att motverka tvångsäktenskap, människohandel samt samhällsekonomiska kostnader till följd av att anhöriginvandrare inte klarar av att försörja sig själva. 
 
jojo, men undra vad SD vill göra mot det SVENSKAR som håller på med människohandel och de svenska män som köper sex av barn och unga kvinner..barn och kvinner som dessutom ofta e utländska. Vad vill dem göra åt det? hallå 
ähh
 
jaja. Idag har jag vart och plumsat runt i snön med kompis, shoppat upp alla kosingar på klappar. Bäst folk blir nöjda nu, haha!
Helgen var fin som snus, firade gunvaldina på vapiano och senare ut på lite olika plejs och speja runt. I present fick hon ett förstoringsglas med inbyggd lampa. fett bra ju! Nu ere ju såhär va att hon hars edan månader tillbaka börjat babbla om att hon seeer så dåligt och skulle behöva glasögon, så jag tänkte..förstoringsglas! hahaha hon bara garva och beratta sedan att dem kom väldigt lägligt tills pass när hon var packad och leta efter sina hemnycklar i väskan. se så bra de var, toppen!
 
det e andra dagen i rad nu jag har tryckt i mej cashwenötter. Det e väldigt viktigt att dem e rostade & saltade. Inte bara saltade, det smakar inte lika bra. MEN allra värst e dem som varken har salt eller rostning. huaaa, smakar laban!
Nu kanske ni tycker detta e petitesser men sånt här e very viktigt för mej. Man ska nöjja sej me det bästa helt enkelt. Och det bästa i detta fall e saltade och rostade cashwenötter.
Jag skulle lätt kunna skriva ett helt långt inlägg om just sånt här meeen avvaktar me det. Ska ut med jycken snart innan han käkar upp mina skosnören. yepp, han e lättroad.
 
Låten som spelas om och om igen nu e Lars Demian "Expressen"
 
 
 
 
 
 
 
 

Hosianna, Davids son förfan!

Kategori: Allmänt

EN VECKA KVAR TILL JUL. kill me!
 
Varför kan inte tiden gå xtra sakta nu under julen och snabbare och snabbare i januari, feb, mars sen lite sakta i april sen snabbt i maj, sen sakta i juni sen snabbt juli, augusti och september sen lååångsamt hela hösten och vintern. Varför kan det inte bara vara så?
 
strax åka iväg med vännen & haffa julklappar. Men först slörpa kaffe och försöka hitta nått att knapra på, yeah hitta en pepparkaka!
 Och kom ihåg att om ni vill hjälpa andra eller lämna gåver till hemlösa bl.a så sök på facebook eller googla så ser ni event där ni kan signa upp er på. Där ser ni datum och vad som behövs.
 
Julen får mej att tänka på dem som har det sämre ställt och vänskap. Vi ska vara sjyssta mot varann och hjälpa till. Andra mår bra av det och en själv mår bra av det. Nu kör vi!!
 
 
 
 

sin rätt

Kategori: Allmänt

Jag tycker man har förbrukat sin rätt att leva när man gjort övergrepp på barn.
 
Vi har såna bra starka lagar i svergie, synd att vi aldrig dömer nån till dem.
 
Pedofiler. 
 
Dö ut NU
 
!
 
 
 
 

skott i magen

Kategori: Allmänt

Undra hur många barn som måste lägga livet till för att de ska fatta att vem som helst bör inte kunna äga vapen. =/
 
NU har det hänt igen, En ung kille i USA har fixat ett vapen, åkt till en förskola och mördat 26 individer.
Jag blir än en gång påmind över USAs vapenhanteringar med "vanliga" människer. Jag minns massakern i columbine High -99, hur ofattbart det var och att jag sedan nått år senare såg en långfilm om just massakern där. Jag mådde illa då och jag mår illa nu. Det e inte bara otroligt tragiskt utan otroligt obehagligt dessutom. 
Hur lång kan en person gå för att han inte inte bra? uppenbarligen för långt..och alla dessa små barn...lärare. Det e helt bisarrt.
 
Det känns som jag fått ett skott i magen när just sånt här sker- massaker, oskyldiga, blod. Sen att det finns folk som avskyr USA generellt och säger att det e hemskt men tänk vad som händer i indien var dag? eller krigsländer dagligen, varför e det så synd om USA nu när exakt samma sak händer runt omkring i drabbade länder? 
JA kanske för att det spelar ingen roll om det var USA eller inte, det e själva handlingen och att det har hänt som e tragiskt och jag tycker inte man ska jämföra tragedier med andra tragedier. Det e lika hemskt allting. 
själv e jag ju ingen direkt USA-älskare. Aldrig vart. Tycker det e det mest hycklande landet i världen. MEN varje gång nått sånt här oerhört sorgligt sker så tycker jag det inte spelar nån roll vilket land det sker i, utan man sörjer endå och kan inte bergipa att det har hänt. Jag tänker på föräldrarna till de barnen som mördats och det vuxna som jobba där.. om avrättningen gick snabbt , så ingen led.. fy
 
 
Det e en sorgens lördag idag. Låt USA veta nu, nej,  Låt republikanerna lära sej av detta.
Att vem som helst bör inte äga ett vapen. 
Att barn inte ska avrättas i sin skola.
 
vapen vapen vapen.
 
blod blod blod
 
NOG!
 
Vila i frid. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fnissar varmt

Kategori: Allmänt

Sitter och babblar i telefon med en bästa vän och vi babblar på om allt möjligt, sen så kan vi båda bara stanna upp mitt i samtalet och råflabba åt varann, våra läten och små ordvitsar som vi tycker vi e så hiimla smart ass me drunknar i våra tjocka garv, hahaha. 
Det e det skönaste ibland, att få fnissa varmt tillsammans med en god vän. Sen efter samtalet gå och leta rätt på den där goda belgiska choklanden man lagt nånstans, bryta en bit av kakan och njuuta, 37 sekunder senare, hela kakan slut. Varför så glupsk?
 
vänlighet föder vänlighet, att kunna behålla sina vänner e en större konst än att vinna dem, sägs det. Tänk att jag har vänner sen 18 år tillbaka som fortfarande finns vid min sida. Har snackat om det förut och jag snackar om det igen, man ska vårda det man har. 
 
Det bästa av allt e skratten, dem där jävla sköna skratten man endast upplever med jävligt sköna vänner!
 

Det var en kvart sen vi babbla i telefon och jag fnissar fortfarande
 
 
 

sjusnårets låt e Eldkvarns "skydd av mörkret"
 
 
 
 
 
 

perfekt ..

Kategori: Allmänt

jag brände bulljävlarna!

Byråkrater och helvetes jävla spån

Kategori: Allmänt

Nu e det säkert inte så att jag e den första som vill klaga på byråkrater men jag e nog den första som vill börja jobba hos byråkratin för att sätta STOPP för dem här jävla spånen. 
Sitter i samtal med en byråkrat. "jag har bara gått efter reglerna, det e så det e" jaha, men du kan ju inte säga en sak till mej och sen ta ett helt annat beslut på pappret. Det e ju hyckleri! suck. 
 
Jävla landet lagom, än en gång bevisar sej samhället vara en fördel för maskiner och inte för humanismen. Nåväl, jag har endå en plan. En plan som blir grymt bra. Det ska bli kul.
 
lilla hunden lägger sej över mina fossingar, det e som han vet om att jag e kall och vill värma mej. Så fin.. och utanför står grannens katt och gnäller, det kan ju inte vara hälsosamt för kattjäklarna att sprnga omkring i denna kyla länge. Undra om grannen e hemma? 
 
 
 
 
 
 
 

darth vader e nästan borta!

Kategori: Allmänt

Lord have mercy on my hals.
Snart e darth vader rösten borta, i can feel it! woohoo då BLIR DET ATT FIRA! Fast fira ska jag göra på fredag redan, gunvaldina blir en vuxenmänniska då. Hon och vi andra ska ut och käka italienskt (vad det nu e). Sen ska vi sjunga i en ganska otajmad kör :  haaappiii börtdäj to jju, haaaappi börtdäj too juu nananan naa nanana naaan naaa, sen skåla och önska henne ett fortsatt trevligt liv, hahaha! Jo men det e så det ser ut. Det e min plan det. Det kommer bli storlslaget...eller svårslaget. Vi får se!
 
Annars då, joo jag har flamsat runt och letat efter julklappar till nära och kära. Totalt onödigt eftersom farsan var med mej så jag kunde ju inte handla nått utan att han kunde se, nej nej, jag flamsa och försökte gömma mej bakom nån kläddisk eller teknikdisk så han inte skulle upptäcka mej o hans klappar. Han får ju inte se vad jag köper för guds skull, men inget blev köpt, jag var allt för nervig iaf han skulle upptäcka mej.. så imorn beger jag mej ut själv och glor och införskaffar mina klappjävlarna. 
Jag brukar ju faktiskt alltid ha en tradition, tänk att jag...jag som avskyr traditioner har en tradition i självaste traditionellaste månaden av de alla...jag handlar alltid julklappar den 23 dec, DAN innan dopparedan. yeah. thats my kind of tea.
 
 
Jag älskar att det e så många vilsna människer ute just då som hetsar fram och ser panikslagna ut, åså kommer jag där, tror jag e allan ballan som har en såån koll på vad jag ska ha så jag till och med tror att jag kan slappna av och njuta av självbelsningarna som hänger och dinglar hit och dit överallt. MEN! mitt som det e så rinner tiden ifrån mej, det e bara en timme kvar innan alla butiker stänger och jag har inte haffat en enda pryl! paniken kommer krypande när jag ser den mils långa kön till kassadisken där dem där..lustigt nog alla vilsna och panikslagna typerna samlats med sina sista klappar. Och jag står som ett fån och blänger och undrar än en gång hur min lilla nöt till hjärna fungerar. 
jaja, men jag skyndar mej och pressar mej genom kön, ska inte säga att alla mina julklappsköp e impulsköp men dem flesta kan vara det, det e iiinge fel på det, som den gången jag köpte en fett snygg vinöppnare till en vän som inte äns drack vin. smart. 
Eller hahaha den gången jag kom hem med en japansk keps till min farsa...som inte äns bär kepsar! HUR tänkte jag där? 
nej nej, det här e det bästa, nåväl, det må inte vara vid juletid men jag hade vart i england på klassresa och ville köpa med mej nått extraordinärt till familjen, som bevis på att min resa i england har vart skitball och grym som fan, och det resulterade i att jag kom hem med en näve vitlökar...AV PLAST! Inte äns riktiga vitlökar, utan PLAST, alltså jag hade köpt PRYDNADSVITLÖKAR. herregud, va E det här?? haha jag orkar inte äns tänka på det. Så onödigt och vilket slöseri med cash. Jorå, för dem var dyra som fan dessutom.
 
Men nu i år har jag en liten annorlunda strategi. jag ska handla klappisarna innan den 23 dec. Så kanske vi slipper nåra oförstådda impulsivköp. kanske
 
Asså det finns två typer av människer när det kommer till impulsivitet. Den som kan vara impulsiva och ha öh ..ja charm! Och sen den...som totalt failar och köper japanska kepsar och platslökar. im just saying. Ni har säkert redan kalkylerat ut vilken typ jag e. Jag ska nog ta och jobba på det där. Charm var det, haffa nått kul och charmigt. yeah right!
 
förövrigt pluspoäng till Jonas Gardell igen för hans sköna självironi över att han tycker gollum ser ut som han. hahaha 
 
kvällens lilla låt e och förblir Sex Pistols med "submission"
 
 
 
 
 
 

Religion

Kategori: Allmänt

Ännu en morgon i staden
Där vi fartblinda aldrig står still
Jag vaknar i ruiner av en natt jag inte minns
Och en spegel stirrar på min bild

Som den dödsdömde skulle be om nåd
Ber Jag om lite glädje till låns
Därute väntar livet men jag vill inte dit
Så kyss mig, kyss mig en gång till

Den fege dör tusentals gånger
Den modige dör bara en
Men spegeln skiter i vem av dom
Jag är idag... så ge mig maskerad

Att solen kunde bränna så här
Det visste inte jag om vår värld
Men Jag kan mostå allt utom frestelsens hån
Det tar jag emot som ett fån

Det är en spökstad jag byggt runt omkring mig
Och jag är skyldig till tusentals mord
Men ansiktet i spegeln har aldrig varit min vän
Så här kommer jag, här kommer jag igen

Du tar min kropp och bär mig genom natten
Du bär mig längs min livslögnsboulevard
Du mördar tiden åt mig, du är
Min pistol... du är religion
 
Joakim Thåström (imperiet)

John Stuart Mill

Kategori: Allmänt

Smutsigt på sjukhus?

Kategori: Allmänt

Glodde på Tv igår, dem interjuvar en besökare på ett sjukhus som säger att det e smustigt på sjukhus och att det inte e bra att det e smutsigt på sjukhus. Det sprids sjukdomar och annat till de sjuka patienterna. "Det ska vara fräscht och rent" utbrister människan sen.
 
Nu e det såhär, Frågan ligger mera i om det e städare som städar eller om det e personalen själva på sjukhusen som städar? 
Just inom vården skär dem ner hela tiden och låter personal slita som djur. Det skulle inte förvåna mej att dem vill att personalen själva ska städa dessutom,allt för att skära ner och tjäna mer pengar.. för då kan jag verkligen förstå att det blir smutsigt.
Som man behandlar vårdpersonal i Svergie e skrämmande. I Norge e vården ett högt prioriterat arbete, man hyllar vården och dess arbetare. Det anses att det e fint att jobba inom vård, det behandlas helt annorlunda. 
 
E det så att det inte e vårdpersonal som städar så e det städare som missat att göra sitt jobb. Det e en annan fråga, klart det e jätteviktigt att det ska vara rent  på sjukhus men om det e vårdpersonal som dem skyfflat på det ansvaret, nåra slitsamma kvinner eller män som dem tvingas jobba dubbla pass, långa timmar, ta på sej extra syssler och samtidigt ska vara till patientens bästa...men sen ska dem städa också. Herregud. Det e ju förnedrande för människer att jobba inom vården. 
jag tycker att dem som jobbar inom vår vård e grymma, jag ser gärna att ni får bättre ställt både ekonomiskt och humant.
 
 
 
 
 
 

Du

Kategori: Allmänt

Du fick aldrig veta
att när du rest satt jag kvar
vid avtrycket i gräset där du legat
jag förde min hand
över det nedpressade gräset och det var
som om jag behövde och vårdade din frånvaro mer
än jag behövde och vårdade dig
det var som ingenting fick komma tillbaka
om du återvänt 
hade du gjort intrång
du hade stört smärtans landvinningar
och du får aldrig veta hur ömt och starkt jag
talade till din skugga i gräset
det var som om jag redan sörjde dej
som om jag försökte vänja mej vid
vad som väntar oss alla
och att priset för en människas insikt
är en känsla av övergivenhet
som redan från början uteslutit och raserat tron
på en varaktig kärlek

Bruno K. Öijer

hela jag e ju

Kategori: Allmänt

makalös! 

Sitter och trycker i mej chocklad och bara för nån jäkel hojta sarkastiskt  "du e så duktig på att äta vitaminer" så tog jag EN frukt, för att jag e då banne mej hälsan själv och kan visst käka vitaminer!
Men det absolut häpnadsväckande idag var att jag var ute och körde bil och då på motorvägen ser jag en råtta springa rakt ut, rakt ut i filerna, och rakt in i mitt däck. Det isa till i hela mej. Jag har aldrig vart förtjust i råtter men att se denna lilla stackare hasa sej fram och bli mosad ..var too much. Usch! 
För att lindra mina små ömma känsler för ett djur jag inte äns gillar så gick mina tankebaner i att, kanske var den lilla råttan självmordsbenägen? Den mådde uselt och ville dö? Man kan ju tänka så men de e kanske inte rätt...hua. Stackars råtta. R.I.P till dej. 
 
Har dessutom flamsat runt i olika bokbutiker och tjatat efter Bruno K Öijers senaste samling pocket sen ringt familjen och berättat att jag önskar mej den. Jag e inte heller så överförtjust i poem eller dikter (eftersom jag tycker inte så många e bra på det) men Bruno K Öijer har sannerligen bevisat mej fel, den människan kan skriva. Och jag har fått ett nytt glimmrande hopp om poesi och realism. Sen har vi ju annars miraklets geni Joakim Thåström som ständigt präglar mina sinnen. 
 
Jag vill ge en enorm eloge till Ni som hjälpte till igår och samla in kläder och mat till hemlösa. Jag hade planerat att vara där men en grav influensa har stoppat mej att kunna gå. Nästa gång det e insamling och jag e frisk som en liten fisk så kommer jag vara där. Det e fint att se hur andra kan bry dej om. Och bara för att påpeka, man behöver inte vara vänster eller sosse för att visa humanitet, det räcker med medkänsla. Och det e nått jag tror alla kan ha oavsett politisk grund. Men det gäller att visa det. Det e det som e poängen med hela medkänslementet. Toppen att folk ställde upp igår! 
 
dagens låt  e Hosianna, Davids son - Cyndee peters bara för att jag älskade den låten när jag var liten vid juletider.
 
 
 
 

Ord e överflödiga men ..klokaste djuren

Kategori: Allmänt

Stort Grattis!

Kategori: Allmänt

till en god vän som fixat drömlyan i tyskland. Av alla nationer så blev det endå tyskland som blir din hemmanation. Grymt kul, väl värt och bra jobbat!! Du e värd det bästa!
 
Har suttit och jobbat lite och druckit te, förkylningen e fortfarande närvarande men inte lika skarp. tack och lov! Sitter och flinar åt en polare som alltid säger såna roliga saker, vänder ut och in på olika klassiska uttryck, jag kanske redan skrivit om detta tidigare i nått inlägg men det gör inget för jag garvar alltid läppen av mej så fort hen säger nått, typ 
 
"du ska inte gräva din egen grop i din säng" korrektion - som man bäddar får man ligga, eller gräv inte din egen grop för då kan det vara svårt att komma upp. Hen har allstå blandat båda dem här två uttrycken tillsammns =D
 
eller
 
"lär inte hunden sitta, den kan fastna" korrektion - går inte att lära gamla hundar att sitta
 
eller
 
"måla inte hej på marken" korrektion - måla inte fan på väggen.
 
hahahaha!!! jag älskar hens uttryck. Man vet lixom aldrig vad hen kommer att säga. Det kan bli preciiis vad som helst! Stråålande ju! Jag väntar med spänning på nästa uttryck. 
 
Sitter och läser Jonas Gardell nu på nätet, han e ju för skön och rätt. Hans kommentarer om SD e klockrena. Och ni som inte sett Torka aldrig tårar utan handskar , BUMS iväg å gör det genast! Den e skitbra och värd att lägga märke till. 
 
och ni som sett den, bra. Sätt på lite thåström och samarkanda och njuuut av vinterkvällen. 
 
 
 
 
 
 
 

ja man kan typ pussa ihjäl nån

Kategori: Allmänt

Det e nästan sant, jag har tre hundar. Alla dem sitter och viftar på svansarna som helekoptrar som snurrar i 380. Hahaha och jag kan lixom bara inte gå förbi och klappa dem lite utan jag stordyker ner i soffan och pussar ihjäl dem tills dem inte orkar göra motsånd. Jag vet, men det låter värre än vad det egentligen e. Missförstå mej rätt =D 
Dem e så jäävla fina och varma och sjukt gosiga. Deras ulliga tassar och blöta nosar, snälla hasselbruna ögon och vackra långa ögonfransar blänger på mej och dem omfamnar mej lika mycket som jag dem. Det E KÄRLEK!
 
Dem e för bedårande! 
 
puss puss pusss gosisar!
 
 
 
 

hjälp

Kategori: Allmänt

Nu ska ni få veta nått som e obehagligt,  När man öppnar bloggen och det står 5 hotfulla kommentarer redo och möter en. jizez. Var jag icke beredd på. Varför så mycket hat? Hjälp
och jag får en sån lust att behandla vissa som dem själva behandlar men det e inte sjysst, så jag tänker inte göra det. hua. Läskigt snarare.
 
Jag bara undrar, hur ska man kunna tycka om nån som skriver förnedrande saker och svänger med ord hit och dit utan att ha en susning visar det sej, eller har nog säkert en susning om nått men det kommer ut på kränkande sätt. Det funkar lixom inte att skälla ut nån hysteriskt och sedan vilja bli "kompisar" Ååh det e så dagisfasoner och jag orkar inte. Jag har redan gått på dagis när jag var barn, jag behöver inte gå igen. 
När jag väl tror att det kanske endå kan bli rätt sjysst och ömdjukt så blossar det upp igen och blir värre, det e så infekterat. Fett trist =/ 
Det som e mest synd e att istället för att vilja se möjligheter att kunna sonas så ser man bara det dåliga först, och lägger all energi på det. Det e som att vissa bara kan se och vrida saker åt såna håll, gärna destruktiva och nedlåtande håll mot sej själva. Jag avskyr det eftersom det löser ingenting, snacka om att lägga salt i såret.. För sej själv och andra.
Jag tror jag kan tala för de flesta när någon hoppar på personligt och kränker och kränker ens vänner. Då e det lixom, ja man får Nog. 
 
Man ger lixom upp när det känns som man pratar med en vägg. Man står och trampar på samma vatten, Rund e cirkeln och den går bara runt runt runt.. Den som söker fel hittar inget annat. 
 
Den här helgen har kommit som en enorm chock. Jag tror aldrig detta har hänt mej, att bli så påhoppad, och kastat så mycket kommentarer påt. Jag e van att argumentera live,i verklighet, sällan via internet men visst händer ibland men aldrig såhär. Jag vet inte om jag tycker det e fegt, löjligt, roligt eller oroväckande? men att förolämpa och kasta sten i glashus och att rabiat ge sej på och bara storhacka e lixom aaaldrig en bra poäng att hämta hem.. Det kan bli, ja motpol effekt. Och om det nu e en diagnos en person har, har den då rätten att gå så långt som att kränka en annan?
Jag vet inte om jag tycker man ska ha överseende med det, det lutar åt att jag inte tycker det. Så, då säger man ifrån. Och säger man ifrån, då attackeras man direkt. Haha! jag e fast hur jag än gör =D hajjar ni, det e helt lönlöst. Suck.
 
Barn i skolan brukar väl hämta andra barn som dem har berättat för och som ska vara på deras "sida"  när det e nått tjaffs, samma gäller även "vuxna", dem hämtar pojkvänner och flickvänner, polare, familj och ska genast predika och lägga fram att dem minnsan tycker som dem. Eh okej. Vad bra. vad har jag lärt mej av detta då? Att ett pucko kommer sällan ensam? okej, för det har jag då konstaterat. Tack. 
 
Nä, nu får det vara nog. Jag förtjänar bättre motstånd som man kan möta rakt på vägen, inte nån jävla neråt eller uppåtsbacke. Nån som faktiskt kan stå för sina ord och sitt tyckande utan att kränka ner den andra i en dialog. 
 
Det e så enkelt, så det blir svårt. Och blir så svårt, se till att kunna hantera det då, annars blir det bara pannkaka av precis allt. 
Att ha skinn på näsan bakom en dataskärm, fine. Men undra om vissa har skinn även ute i verkligheten? Jag e då skeptisk. 
 

Nu lär det komma minst 5 till hotfulla kommentarer av en viss typ men det här får avsluta min roll i all denna vrede som kräkts ut. 
 
 
Nu ska jag lyssna på Kajsa Grytt och Thåström. Två genier som vet sina grejjer =D Drömde btw att jag var uppe på scen44 på kafe 44 och spelade med ksmb. hahaha jag å alonzo krockade med varann när vi skulle sjunga i samma mikrofon. och jag svär, när jag vakna hade jag ont i huvudet precis där jag krockat i drömmen,  weird! 
 
 
"Den som står på tå står ostadigt"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zlatans ballar , darth vaders charm & läskiga gräsätare

Kategori: Allmänt

Mina halsmandlar e stora som basketbollar eller som en vän sa till mej Lika stora som zlatans ballar.
Trevligt tänkte jag och fortsatte dricka mitt jävla kaffe som smakar vatten, varför e det så jobbigt att vara förkyld?
jag gör bokstavligt talat innan jag blitt förkyld vaaad som heeelst för att just slippa BLI FÖRKYLD! men endå på en natt så vakna jag upp och lät som darth vader och hade zlatans ballar i halsen, och senare på dagen när telefonen ringde och vännerna var i andra sidan luren så försökte jag charma och låta som mej själv men det var omöjligt. Hissen gick inte enda upp och tåget hade redan lämnat station. Jag var förlorad i zlatans balle och dartah vaders charm värld. 
 
Inte nog med det, mitt i min misär så blev jag och nåra andra bekanta påhoppade av en fanatisk vegetarian. Varför möter jag alltid hatande fanatsika veggisar eller blinda fanatiska religösa??? det e som dem suuugs till mej..!
Jag hade skrivit offentligt att jag tycker att vi som människer borde ta bättre vara på miljö och djur, klimtatet e viktigt att prioritera, för det du har på din tallrik e politik. Det E ju de. Istället för att se det bra med detta så blev det rama skriverier och rasande kommentarer. Jag vet, helt otroligt. Visst hade jag förstått om jag skrivit nått med "öhh hata djur, hata miljön, jag äter vad ja vill..blöö" okej. varsegod, hata. Men att bli påhoppad för man inte delar samma åsikter e band det kränkande som finns. Och löjligt. Till slut så blir det bara massa svamel om ditten och datten och man har tappat respekten för länge sen. 
 
Jag e en ekologisk typ. jag gillar ekologi, änglamark, kravmärkt, naturliga tillsatser. Äter inte lika mycket kött som jag gjorde förut pga jag e förbannad på köttkonsumtionen. Jag anser att vi konsumerar för mkt av det mesta och framförallt kött. MEN jag äter fortfarande kött ibland, och givetsvis då ekologiskt. Jag har både sett och blitt informerad av lantbrukare och miljömännsiker som arbetat i över 40 år med rättvisa för djur att det e en stor skilland på djur som lever eko och icke eko. Så om jag kan påverka med det så väljer jag givetvis eko. Det kan tyckas struligare att tillbe eko men det e de värt, både för djurens och miljöns skull. 
 
kruxet här var att gräsätaren hatade att jag och nåra till besvarade hens fråga om vaför vi gillar kött. Och nu e det så, när man ställer en ganska konkret fråga så får man oftast ett konkret svar. Jag var så uppriktig som jag kunde, för hen var så uppriktig mot mej.Man ska väl endå mötas rättvist?
Och svaret gillade inte hen. Det var tydligt. Det jag inte begriper e varför man ska sänka sej så lågt och attackera så hårt som det går, jag menar, min åsikt om gräsätare ändras ju inte direkt till det positiva. Förvisso känner jag två stycken som e goda vänner som e det och dem e varma och empatiska.Både mot djur och MÄNNISKER. Men faktiskt, dem flesta gräsätare har jag blitt påhoppad av utan som helst varning. Dem har inte känt mej, eller vet hur jag e som person utan bara bestämt sej för att hata direkt. Det e ju fruktansvärt! och jag tycker det e så synd. Jag e för frihet, jag vet att inte många djur inte har frihet men JAG e fortfarande för frihet, så att bli bemött av folk som redan bestämt sej för att håna och tala ner blir lixom bara fånigt. 
 
Jag kallar veggisen för gräsätarn eftersom gräsätarn kallar mej för köttätarn. För det e jag e i hens ögon. Gräsatarn har bestämt sej för det, hen ser inte att jag e miljökämpe som källsorterar, eller e med i djurrättsorganisationer, ständigt hjälper till och sprida budskap för mänskliga rättigheter, skriver om rätten för alla individer att ha sin sexualitet och bojkottar rasism och ställer mej upp för rättvisa mellan kvinner och män. Nej nej, allt det där e inte viktigt. Det e att jag föredrar att köpa ekologiskt kött som stör hen. Att jag tagit ett beslut om att jag tycker att värdet hos en individ e viktigt att bry sej och värna om vare sej du e djur eller människa. Innan slakt så ska det gå sjysst till. Att jag tydligt rasar mot djurplågeri och bestämt mej för att följa mina tankar och känsler kring detta stör gräsätarn. 
 
ja.. visst e det tragiskt på ett sätt. Men, som med alla andra på detta lilla jordklot så e vi alla olika. Både jag å gräsätarn bryr oss om djur egentligen på samma vis men endå inte. Man får ha en respekt gentemot varann. Även om det e svårt. Storhet e respekt. Tänk om jag hade vart en meega köttätare som alltid talat för kött och hatat alla som inte åt kött, betett mej pinsamt och uselt för folk som valt det dem tror på, gräsätare t.ex. Fyfan vilket jävla liv det hade blitt då mellan alla. hjälp. Tack och lov e det inte så.
 
hahaha jag orkar inte med fanatiker som hoppar på och vill mästra hit och dit. Och det e verkligen ingen ide när det kommer till mej. Jag vet precis vad jag tycker i dem här frågerna. Jag har vetat det sen jag var barn och alltid tyckt om mina ståndpunkter. Och visst e man bara människa och kan ångra sej om man skulle göra det, jag har sedan nått år tillbaka beundrat folk som e veganer och vegitarianer. Jag tycker det e bra och sunt.
Men jag gillar lika mycket folk som tänker på vad dem köper. Vilken butik dem väljer att stödja med sin plånbok när dem handlar råvaror. Ekologiskt för mej e logiskt. Älskar du kött så köp kött men betala då gärna med hjärtat och tänk på värdet av det djur, köp eko. Det e helt okej att slänga ut en 10 krona extra på ekokött. Jag tycker det.
 
Nu vet jag att vi e olika, det e helt okej. Man måste få vara det. Hen e bra på sitt sätt och jag på mitt. Jag tycker fortfarande att hen inte bara e en gräsätare utan människokämpe, feminist, djurvän dessutom. 
 
zlatans ballar och darth vaders charm e fortfarande påtaglig hos mej. 
 
 
 
 
Och att vi e olika, gör oss lika. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

nu ska jag sätta P för det här

Kategori: Allmänt

och P för det här innebär 
 
 
PERSPEKTIV
 
 
idag ere fredag och jag e döförkyld. 
jag blir klen som ett litet asplöv när jag e förkyld. Tror att jag ska dö å blablablaa. Herregud, why so hysterisk?
 
Men vintern e här tack och lov =D