Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

guu vad marigt

Kategori: Allmänt

Sitter och försöker klämma till med en dikt eller text som jag ska läsa upp om nåra dagar på skolan (för alla i skolan!)
 
DET E SVÅRT.
 
Jag brukar ha lätt att formulera mig men nu står det still. Bör nog vila lite och sen kommer det av sig själv. Så brukar det vara.
 
Annars då? jo piss patriarkatets avkomma rasisterna i riksdagen skämmer som vanligt ut mänskligtheten och piss rassarna på nätet hatar som vanligt människor. Men femmisarna hörs och märks alltmer. Tack och lov, annars hade jag gått till graven för länge sen!
 
Något positivt iaf var manifestationen igår Mot Mäns våld mot kvinnor. Det gäller att understryka män här. Vi verkar tala om alla grupper i samhället förutom just män så. ja. 
 
Nää, vila och sen kommer jag på en dikt!
 
 
 
 
 
 

ja vad väntas det på?

Kategori: Allmänt

”Förverkligandet av kvinnosakens målsättning kräver en radikal förändring av genomsnittsmannens levnadsvanor, attityder och värderingar”
 
 

"hallå din halvdankande .."

Kategori: Allmänt

Det ringer, kl e 23.54 lördagkväll/natt och jag ligger tryggt och sover i sängen. Vaknar av ljudet och ser att det e ett nummer jag inte känner igen (Å NEJ, avskyr sånt! kanske har en polare skadat sej och håller på att dö och fått låna en främlings telefon och ringer mej???) Beslutar mej för att svara.
 
- hrm..ja hallå
- hallå din halvdankande anarkist! Hur lever skitlivet?
jaha, e det du. Jorå, ligger i sängen och sover & dessutom blivit medborgare på heltid nu och duktigt står och hänger på MR dagarna numera än dina pissgator på söder.
- ja ja ja jag kan tänka mej det, skaru inteee komma ut rååå, fan göru sääängen!? 
-  som sagt, jag e medborgare på heltid numera så jag knegar imorn och kan därför icke vara ute och förstöra mina (få pyttesmå) hjärnceller som jag har kvar. En annan gång, jag lovar.
- ameh jag som eee i ståkkålm nu juu, Vi måste tugga om hur vi ska ta över världen. *råflabbar hysteriskt*
- jo ja, jo men de ska vi, vi hörs och ses, måste verkligen sova nu. 
- come on! na nanaa känner du iiiigäään låten? come on Elieen, det e med the cure *hör hur min vän försöker sjunga men allt låter tondövt*
- Nej, de e INTE the cure, vi har ju redan diskuterat detta förut. Dom låter som the cure men de e inte the Cure. 
- JOHO! 
- NÄHÄ!
-JOHO!!
men neeeeeeeeeeej! ¤#¤%&/()(/&%#", 
-ahahahaha alltid skönt att höra din ljuva röst. äh måste lägga på nu, chasse håller på att beställer fel bärs till mej, jag sa faktiskt st.adams INTE kilkenny! hörs! 
 
jag hör hur min vän inte lägger på luren direkt eller ja, hen tror väl att hen lagt på luren men fyllans fingrar e inte de allra fokuserade och hör sen hur hen skäller ut någon stackars chasse för att ha köpt fel bärs sen hör jag hen råflabba åt nått foto på facebook som hen laddat upp "deee ser ut som jag fått ett bord i ansikteeet" hör jag i luren. Jag lägger på luren. Stackars chasse och stackars bordet..!
 
 
 
 

Hoppet levererar

Kategori: Allmänt

 

"EN VÄN BERÄTTADE IGÅR om ett samtal på Norrköpings station. Två pojkar, nio-tio år gamla. Den ene säger:

– Jag är kär i min kompis.

– Jaha. Är det en pojke eller tjej.

– Det är en tjej.

Och i den lilla meningen inser man hur långt vi ­kommit när barn kan fråga, som en självklarhet, om kärleken är mellan pojkar eller pojke/flicka.

Kampen för lika rättigheter har varit lång och väldigt, väldigt medial. Utan utmaningar från Jonas och Mark och Eva och Efva och senare hundratals yngre som envist fortsatt diskutera den nya normaliteten ”alla ska vara med” så hade homofobin och hatet mot könsrevoltörerna fortfarande varit det enda normala.

Livet är en berättelse och vilken berättelse vi lyssnar på ändrar oss som människor."- En bit från Johan Ehrenbergs krönika Fascismen vill flytta berättar berättelsen i hans Tidning ETC. http://dagens.etc.se/kronika/fascismen-vill-flytta-berattelsen LÄS och NJUT av hans kloka ord.

 

Tummarna upp för Johan Ehrenberg, klockren och ständingt driven i våra livs viktigaste frågor.

 

 

 

"

alkis citat

Kategori: Allmänt

"DEEE EE KÖÖÖRT hahahaha" och en slemmig skön tisdagshosta dyker upp efter den käcka meningen sen hörde en ölburken öppnas.
 
Klockan e 08.03 och jag står ihopklämd på min buss, varenda kotte som bor i mitt område har knugglat sej in och där står vi, allesammans, närkontakt av den tredje graden, packade sillar med feta vinterjackor dessutom som små barn nästan kvävs av på bussen, dom lixom bara försvinner in i jackan. Stackare!
Pendeln funkade ju inte så alla mosade in sej på en och samma buss. Tror att bussen tar ungefär 32 personer, vi var typ 332 pers..
 
och jag håller med alkisen, Det e kört.Det var kört även när jag skulel hem från skolan. Men tack och lov stod jag inte på en svettig buss med en främlings armhåla vid snoken, utan helt öde och tom på Älvsjö station. Vart tog alla vägen???
 
Nu blir det Thåström & Imperiet, sån musik som ingen kan tröttna på! mmm
 
 
 
 
 
 

En och en & tillsammans står vi där

Kategori: Allmänt

Vi botar inte fascismen med apati. Tvärtom.
 
Tillsammans ska vi stå enade mot grupper som har bristande kunskaper om mångfald & jämställdhet.
 
Vi ska visa att vi alla hör ihop, Att i våran olikhet finns våran likhet. Det e det finaste.
 
Tillsammans bygger varje individ broar och tillsammans kan vi älska stort.
 
Större än rädslan och okunskapen och större än hatet och ilskan.
 
Vi ska använda våran demokrati och vi ska rensa fascismen med fascismens största motståndare, kärleken.
 
En och en & tillsammans står vi där. Bredvid varandra, varma och säkra, och vi står där och det e då.. det e då vinden vänder. 
 
Varje hjärtslag som du tar, tar jag också.
 
Låt våra hjärtslag visa vägen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

liberalernas konflikter blir allas konflikter!

Kategori: Allmänt

Jag ska ge dej nåra tips på vad som e hårdast att leva som.
 
1. Feminist. När du e feminist så får du det håååårt. Livet blir aldrig detsamma den dagen du inser vad feminism e. De finns lixom ingen återvändo. Bye bye till ditt gamla liv! Och tyckte du att du hade det jobbigt tidigare e det INGENTING gentemot hur jobbigt det kommer bli nu när du e feminist.Du kommer få allt emot dej och ännu mer, du går ju trots allt emot ett helt världssystem.  Ojojoj, men, du inser snabbt att det ända rätta e att göra det rätta, annars skulle livet vara ovärt, så du e feminist och lever feminismen. Dessutom e du inte ensam, det finns ett helt hav med feminister. 
 
2. Vara liberal. OJ. Sverige hatar liberaler. Jag kan förstå på ett vis, Sverige har ju högerliberalism som osar hit och hit som en fet stor stank. Men de allra flesta e oinsatta och när jag lyssnar på folk, e de väldigt opålästa om liberalism. De har bara nöjt sig med att förstå högerliberalism och sen tror att den vanliga liberalismen e likadan. Please.
 
De blir konflikter mellan oss liberaler på samma sätt som det blir konflikter mellan andra politiska livsåskådningar. Vi har den stora och vackra Liberalismen, tung ideologi. Som dessutom har blivit splittrad av liberaler eftersom individer ser olika på liberalism. Men två feta lägren har det blivit, ena lägret med den vanliga synen på liberal. solidaritet, jämlikhet, frihet och individualism. och den andra synen högerliberal: stark näringsfrihet och liten statlig inblandning

Alla ska ha rätten på sin sida att kunna vara fria människor, starka individer som tillsammans lever i samhälle som e för alla och alla var och en och alla tillsammans. Alla ska ha samma förutsättningar att leva jämlikt och rättvist. Det var ju med liberalismen de tog bort privilegier från adeln, kungen, militären bl.a. jaa, Det ifrågasattes starkt av just adeln, kungen och militären så det blev en stor tung till ideolog som fann sig strax efter liberalismen - Konservatism. De ville ju direkt inte ge upp sitt lyxiga och lalliga liv bara för en bunt filosofer och indvider knäckt den finaste av alla tankar - frihet och jämlikhet FÖR ALLA. 
 
Men så kommer dessa jävla högerliberaler! De trånas och tjaffsas och förstör de finaste vi har, vår individualism. 
 
Det som skiljer oss liberaler från varandra e just synen på individualismen. 
Liberaler anser att om alla ska vara individer så måste alla få samma rättigheter och förutsättningar att lyckas. Därför behöver vi en rättvisemyndighet (stat kanske?) som finns och hjälper till när det blir oense och konflikter i samhället. Stat som kan hjälpa till med bidrag och ta skatt t.ex. Hur bra som helst. 
Högerliberaler anser att det helst ska vara lite skatt och lite bidrag. Och vägen till individualism går genom att göra staten privat och få lite extra pengar i plånboken. 
 
Synen på äganderätt ser liberaler olika på. Liberaler ser äganderätten att få vara fri som människa,dvs äga sin egen kropp, sin egen sexualitet, sin egen frihet. Ifrågasätter det sociala normsamhället och strukturerna i den. Högerliberaler ser det genom att ekonomi och statsfrågor blir mindre och enskilda, rätt privata. Ja, tänk borgerlig politik. 
 
Märker ni att det e en skillnad? 
 
Det e viktigt att inte klumpa ihop liberaler, vi liberaler bli tokiga! Hahaha
 
Ja och hur jag får ihop feminism och liberalism, det finns ju en bunt socialister som inte hajjar ett skvatt när de hör detta men då får de veta det nu, Med liberalismen så fick kvinnor rösträtt och allmän rösträtt e utav ren demokratiskt måste. Med liberalismen så föddes feminsimen med rörselen och filosofin att kvinnor och män ska leva jämställdt. 
Sen har feminsimen tagit sig kraft i olika samhällssyner, finns riktigt coola och grymma vänsterfemmisar och socialistfemmisar. Det som e intressant e bara att när de talar om hur det vill att ett samhälle ska vara så talar de om att alla ska få vara fria från förtryck och normer, alla ska få vara människor. Jag tror minnsan att det finns många socialister som e smyliberaler, Det hörs!
 
 
Mary wollstonecraft & John Stuart Mill, Stora liberaler förr
 
 
 
 
 
 
 
 

jo så e det ju

Kategori: Allmänt

 

en dimma bland kräk-känsla och tårtkastning

Kategori: Allmänt

Vakna upp kl 06.45 imorse med en fet huvudvärk längst bak i huvudet, där lillhjärnan ligger, och hade en kräk-känsla i magen. Men jag kräktes inte men gick runt med denna skit huvudvärk och kräk känsla tills nu, nu mår jag bara lite illa och har lite huvudvärk,så det e bättre men vafan. Vad e det för jävla skit en drar på sej?
 
Sen debatters det om tårtan som SDs Jimmy Åkesson fick i fejjan tidigare iveckan av en antifascist, Vad det rätt eller vad det fel?
 
Rasismen måste bekämpas men med tårta? jag vet inte, de skaver lite i kroppen på mig när jag tänker.. det en diskriminiering och antirasister som jag, e emot diskriminiringar i helhet. Men... ja. Det känns Konstigt.
Medans våra politiker från alla olika partier tar en gemensam strid i att det var fel att kasta tårta för det e odemokartiskt så står ju SD för en odemokratisk politik. Det känns oxå konstigt. Märker ni hur det hänger ihop på ett osammanhängandevis?
 
Jag tror jag tycker det e mest synd om tårtan.
 
 
Och samtidigt som jag tycker de e rätt så tycker jag det blir fel. Det E alltså rätt MEN det BLIR fel sen. För SD får en massa PR nu (mer än förut) och nu samlas rassarna och nassarna tillsammans och ska hata ännu mer pga sådana här enskilda tårtkastningar. SD har dessutom anmält varenda hot och diskriminering mot dom sen de startade med politik. Det har inte de andra partierna gjort, så de kan till och med få lagen med sig på sin sida och det kan gå långt bara på det. Långsiktigt så e nog tårtkastning inte bra men kortsiktigt -  reaktioner, debatt = Kan va bra.
 
Bemöta diskrimineringar med diskrimineringar? det rimmar ju inte bra , men vi har ju normaliserat rasismen med hjälp av strukurer så vi har ett eventuellt tredje största parti som sitter i riksdagen och för socialnationalistisk politik, de för politik med järnrör dessutom. 
Tårtkastning trodde jag var nått som nassarna höll på med, kanske därför jag reagerar kluvet. 
 
Men, ja, jo, mest synd e det om tårtan. Att hamna på en fascist, det kan inte vara tårtans drömläge direkt.
 
Jag håller nog med Feministiskt Initiativ 
 
"HEJ, DU SOM KASTADE!
Du som kastade tårtan, gå med i Feministiskt initiativ i stället!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

märkliga meningar

Kategori: Allmänt

"Strukturell diskriminering gör inte Sverige till ett rasistiskt land. Strukturell diskriminering måste skiljas från naturliga mekanismer på den svenska arbetsmarknaden." - en skribent som anser att vi icke har rasism i vårt land. 
 
 
"hon var ju söt och sådär" fd. högt uppsatt Socialdemokrat som kommentarerar Anna Lindh när hon började i politiken. 
 
"vi tror inte på vetenskapen" SD politiker i Borlänge
 
Nu finns det  ju HUR många märkliga och riktigt korkade meningar som människer slängt ur sig hur som helst, men dessa har jag verkligen reagerat på. 
 
Den första meningen läste jag idag på nätet, en debattartikel som en person har skrivit och ger något löjligt försvarstal för Sverige och att det inte finns rasism. Läs meningen, ser du som läser något märkligt där? 
 
Strukturell diskriminering gör inte Sverige till ett rasistiskt land. Strukturell diskriminering måste skiljas från naturliga mekanismer på den svenska arbetsmarknaden
 
Alltså, vi måste skilja på strukturell diskriminering från naturliga mekanismer. Och det betyder...vad? Vad e natuliga mekanismer med, ja låt oss säga rasism, eftersom hela debattartikeln handlade om att Sverige inte alls e ett rasistiskt land. Jag e nyfiken nu, vad e naturliga mekanismer?
 
och
 
hon var ju söt och sådär. Trött blir jag på att kvinnor jämt ska få kommentarer på hur de ser ut. Fuck You- fingret dyker upp allt mer nu, för överallt så blir vi påminda om hur viktigt det e med utseende. Och när vi har tunga F.d politiker som gör det lättare att normalisera den synen på människor så spyr jag nästan. 
 
Men
 
Ett klassiskt, nästan ett episkt uttalande nu för tiden e när Svt hade ett program om SD politiker i Borlänge som sitter och säger rakt i kameran att de inte tror på vetenskap. Det gällde allt från genus till det mesta. Så bortgjorda..! 
 
vi tror inte på vetenskapen
 
Det tror jag det!
 
vetenskap=kunskap. 
 
SD = outvecklade pga brist på näring i hjärnan, dvs kunskap och dvs ... vetenskap!
 
Det e alltså logiskt att SD e så ologiska.

konsten att vara feminist

Kategori: Allmänt

Visst e det en konst att ständigt bli påmind över hur mycket de sociala strukturerna i vårt gemensamma samhälle, den som heter världen, har gjort allt för att hålla kvar förtryck. 
Konsten att ständigt bli påmind över hur normer förminskar människan. 
Konsten att se det varje dag, och konsten att gå och lägga sig med det en ser.
 
"hur botar en, en feminist?"
 
Frågan ställdes och rummet blev mindre och mindre, till slut lika litet som den personens hjärna. Ärthjärna.
Hur botar vi feminismen?
its a piece of cake! Rotera runt, fånga upp, markera och fyll i med blyertspenna, tjocka till i linjerna och där finner vi patriarkatet. En lär märka att det bara blir en stor fet grå fläck överallt men om vi suddar ut den så finns den stora gråa feta fläcken inte kvar och BAAAAM! Nu har du botat en feminist, taadaa!
 
Denna ständiga konst att lägga märke till förtryck. Förtryck som jag ser överallt. Ord som blir till ett omedvetet beetende som blir till en normalisering som fler hör och använder sig av, se så snabbt det sprider sig. Ord som Bögjävel och i en mening som " jävla bögjävel !"  samma förtryck som "jävla hora!" och "du vet ju hur musilmer e"
 
När en märker detta och reagerar e det ett tecken på att en har sunt förnuft, förnuftet att få en blixtklar känsla genom hela kroppen som förhoppningsvis tränger sig upp och öppnar din mun för att säga till. Att säga ifrån i stundens och förtryckets hetta. Det e en sann konst.
 
Det e en konst att vara feminist, sån stor konst att det en borde få konstpris, som nobelpriset fast större. 
Konsten att bli deprimerad och ifrågasätta sig själv gång på gång på gång på gång. Konsten att se allt så klart och tydligt när andra ser suddigt och geggigt. 
Konsten att ständigt brottas i gyttja för att sedan kämpa igenom samhällets kvicksand.
 
Det e en fet konst att ha ont i hela hjärtat fast läkarn inte hittar något fel. Det e magiskt att tillhöra feminsimen. Att tillhöra en samvaro där förtrycket härskar subtilt och tyst och dom enda som skriker e vi som vill ha luft under den mörka breda ytan. 
 
Visst e det en konst att ständigt tro på att hela människan e viktigt och att hela människan räknas. Inte en bit av människan, inte halva människan.
 
I tron på jämlikhet, jämställdhet, rättvisa och frihet. Konsten att ta ett andetag och känna pulsen med hjärtslagen och med livet som insats möter jag med min feminism hela världens förtryck, deras gemensamma nämnare - patriarkatet.
 
Konsten att ta livets kamp för att bli befriad från alla roller och sociala strukturer. 
 
Det e en konst att vara feminist, visst e de det.