Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Dominans vs Demokrati

Kategori: Allmänt

vi vandrar i ett regn ett regn ett regn som håller oss tillsammans
 
Självgranskning, har vart inne på detta ämne förut och tänker mycket kring det nu. Tror det e det viktigaste vi har.
Tänker på vithetsnormen och att jag e en stor del av den, tyvärr. Samtidigt som jag försöker bryta den normen genom att dels vara medveten om den och dels självgranska mej själv i den. tack och lov.
 
I den bästa av världar så finns inga dominerande klasskillander, religioner, sexualiteter, utseenden eller kön. 
I den bästa av världar så förstår vi alla att vi ska leva tillsammans på en och samma jord och vi får och vi KAN vara olika för olikhet e kunskap och med kunskap kommer förståelsen och med förstålelsen kommer solidariteten. Vi ska vara individer som e olika och med den vetskapen så blir vi lika Alltså - Att vi e olika, gör oss lika. Vi ska funka tillsammans. Thats it. 
 
Men vi har det inte så. Vi har dominans mer än demokrati och för att försvåra allt ännu mer så har dominansen satt sej innuti demokratin. Det e svårt, det e jobbigt och det e orättvist. Klasskillander blir allt djupare och respekten att vi e olika vare sej inom religion eller icke religion tär sej negativt, för ständigt blir vi påminda av det sociala och av samhälle att olikhet inte e bra. 
 
Dominansens favorit e vithetsnormen (dvs : man,hetero,vit), det gäller att se detta och ifrågasätta sej själv i sin vanliga vardag, hur man kan göra förändringar? Jag e inte man, så jag e inte priviligerad men jag e vit så jag vet att jag har det enklare på vissa sätt än om jag inte hade varit vit. 
Dessutom finns det en mansroll som ligger som klister över män världen över, som ska berätta hur de ska förhålla sej genom gamla vana strukturer, dominansen gör män ofria att vara individer. Och tänker man inte på detta så blir det heller ingen förändring, det blir som det alltid har varit, dominans. och dominans leder till dålig folkhälsa - klasskillander,funktionskillnander, främlingsfientlighet, sexualitet och könskillnander bl.a Sen så kan man ju ifrågasätta sej vad som e egentligen så priviligerat att vara man? Även om dominansen helst ser män så mår ju inte män bra av detta heller. Kanske män kan frågasätta sin eget privilgerium när det ser alla nackdelar det blir av just .. deras privilgerium, dominansen.
 
Hela revolutionen som börjar hända nu kan vi kalla * Demokrati före dominans. Runt omkring världen börjar människan ifrågasätta dominansen, det välbevarade konservativa strukturen som gör att vissa ska få leva sitt liv medans andra måste ständigt försöka överleva. Vi börjar begripa att vi kan ändra det, Det kan förändras snabbare om vithetsnormen e med på det och vill självgranska sej själv genom att ifrågasätta sin egen norm. För det e inte så att vi alla föds fria. Inte äns i dom mest demokratiska samhällen föds en människa fri.
Vilket kön du har, vilken sexualitet du har, vilken hudfärg du har, vilken klass dina föräldrar kommer ifrån, vilken funktion du har och vilken religion du har spelar roll från den dagen du föds tills den dagen du dör. Det e inte frihet. Det e sortiment som delar in oss i olika hierarkier. Det e inte mänskligt och Det får aldrig bli mänskligt. Vi ska ständigt ifrågasätta det och självgranska oss själva om vi kan göra en förändring i vårt eget liv. 
 
Att vi kan tänka om och tänka rätt skiljer oss från djuren. Djur har reptilhjärna, det har vi också längst bak i huvudet, en jätte liten minihjärna. Den lilla hjärnan gör att vi slutar tänka intellektuellt och analyserande, den minihjärnan gör så att vi tar snabba ogenomtänkta beslut oftast när vi e stressade (vilket inte e så bra) och låser fast våra beteenden. MEN vi har två stora hjärnhalvor över reptilhjärnan som jag e övertygad om att vi ska använda i rent utvecklingssyfte som den egentliga fantastiska varelse vi e.
Låt oss göra det då, jag använder mina hjärnhalvor nu, genom att tänka på hur jag som tillhör vithetsnormen kan göra en förändring. 
 
 
Vi förtjänar att vara fria och endast vi kan befria oss.
 
 
 
 
 
 

lixom om vi nu ska snacka

Kategori: Allmänt

 

Dagens ORD

Kategori: Allmänt

"Varför kritisera kvinnor som vill använda sina kroppar för att demonstrera samhörighet och solidaritet med andra kvinnor?" 
 
Att kritisera det e VÄLDIGT typiskt patriarkat. Så även dom som e anti patriarkatet blev enat med det när de kritiserade solidaritet.
 
Sorry.
 
Idag ska jag få mitt sommaravslut. Sen ger jag mej till hösten.
 
 

killar, kom igen nu

Kategori: Allmänt

Hela feminismen e en frihetskamp för människan. Att ge kvinnor rättigheter som män redan har och att befria både kvinnor och män från normer, ideal och konservativa strukturer. 
Det e viktigt att män hänger med i detta, både kvinnor och män behövs för att skapa förändring. Inte bara kvinnor. Alla ska med. 
 
Jag vet att alla inte vill ha jämställdhet, det märks...eftersom vi har ju just inte jämställdhet men det kämpas för det,  för många vill ha det och det gäller inte bara kvinnor, utan män också. Människan består av två delar halva kvinna, halva man, och vissa har båda halvorna som del av sej, bara den att andra halvan människa anses e mer värd, den delen där det sticker ut nått utan för kroppen. Yes, you know what i mean
Det här mår inte människan bra av, HELA människan måste må bra. Båda halvorna och båda delarna tillsammans e värdefulla. Det ska man ta kamp för, och det gäller att killar gör det. Kom igen nu killar!
 
 
 
 

smyglyssnat

Kategori: Allmänt

- tänk egentligen hur mycket kärlek som finns, det känns som att vi vinner då
 
- vinner mot vad?
 
- ja men du vet, allt.
 
- det finns ju mycket, vad ska det vinna över?
 
- Allt, allt som drar tillbaka oss
 
- okej, jo men jag kan se det framför mej
 
- kärlek vinner alltid
 
- jo
 
typ, bland de finaste jag smyglyssnat på, for real! På pendeltåget. Två individer som sitter och snackar framför mej, jag e nöjd och belåten. Har vart ute och träffat en bästa vän och tuggat om, ja, allt. Och så hör jag detta. Det e fint, det e sant och det existerar. 
 
Kärleken vinner
 
 
 
 
 

medmänskligt

Kategori: Allmänt

,
 
Nu gör vi det enkelt här så det kanske blir lättare för andra skeptiska människor att förstå och kanske itsället för att inte stödja, vilja stödja av ren och skär solidaritet. (vore ju skönt om alla ville känna så, fatta vad vi kan göra tillsammans då.)
 
Så här e det.
 
Jag går på vägen, ute i ett område, jag blir påhoppad av en främmande människa som inte tycker om det jag har på mej. Hen slå och slår & då slår in mitt huvud mot en bil om och om igen, den här personen tycker alltså inte om det jag har på mej. Det e den anledningen varför hen har hoppat på mej och håller på att slå sönder mej. Vi håller oss till fakta här och verklighet. 
 
Vänta, jag ska försöka förklara enklare, det e väldigt viktigt att man förstår.
 
 
En person går på vägen, blir påhoppad av en främling som inte tycker om hur personen ser ut , så främlingen bestämmer sej för att misshandla personen så hårt att personen hamnar på sjukhus(höggravid dessutom). Endast för att personen såg ut så som främlingen inte tycker om. 
 
Det e bara Det, Det handlar om. 
Inget annat.
 
Tycker du som läser detta, Att det e helt fel? fruktansvärt? att sånt här får inte hända?
Ja, välkommen till solidaritet. Många av oss i solidaritet visar styrka och sympati genom att ha på oss det den misshandlade hade på sej som gjorde främlingen så upprörd så att främlingen börja slå och misshandla. Eftersom att - Som människa har du rätt att inte bli påhoppad och misshandlad pga hur du ser ut. 
 
Thats it. Det e sant.
 
Vad det svårt?
 
Jag tycker inte det. Många tycker inte det, dem allra flesta människer tycker inte det.
Men det finns folk som inte alls håller med. 
Det finns dom som kallar detta löjligt och förminskar detta, till och med hånar.. SD:are och nynazister bl.a men oxå andra människer. De som inte kan göra skillnad på människa och religion. Och istället för att se till vad som hänt (fakta: människa hoppar på annan människa pga hur hen ser ut) går tillbaka religiöst i historien och prontar på att det e värre att visa solidaritet än att inte visa det. 
 
Att aktivt välja bort att se vad som hände denna människa pga sina egna tankar kring religion... det e sorg. Det e på riktigt synd. 
 
Men jag har inte tid att sörja dessa människer, världen går inte runt genom att inte vara aktiv utan...ja tvärtom, vad hade vi varit idag om vi inte hade ställt upp för varann och visat solidaritet? Det gäller i allt. samhällsengagemang, arbete, relationer, främlingar som blir misshandlade pga hur dom ser ut. ja, Allt.
 
Spelar ingen roll hur mycket man ogillar religion 
Spelar ingen roll hur mycket man avskyr patriarkatet (jag bl.a)
spelar ingen roll vad man tycker om slöjor i helhet
 
Man får bara inte låta det som gör oss till människa vara bakom oss, för det ska ligga framför oss. HELA TIDEN. 
 
Denna lilla lilla pyttelilla grej som gör oss till människa och ska ligga framför oss hela tiden e Medmänsklighet.
 
Och JAG vet att slöja och religion i helhet e starkt människokontrollerande och framförallt har en kvinnosyn som inte heter duga. Belive me, jag e aktiv feminist och stark ateist. Det här e direkt ingen nyhet för mej att skriva om men vi måste se skillnaden här. Det här handlar om att en människa blev påhoppad pga hur hen såg ut. Hen bar slöja. Hen kunde lika gärna haft röd jacka och gula skor på sej och blivit påhoppad, Jag hade blivit lika förbannad och tagit på mej röd jacka och gula skor av ren solidaritetshandling. 
 
Finns säkert dom som inte alls har den drivkraften att visa upp sej på bild och visa solidaritet. Fine, så kan det vara. Och det e helt okej, Man måste själv inse och vilja vara med. Finns inget dummare än att tvinga på folk åsikter eller vilja. Men att håna,förlöjliga och skriva ner detta? varför?
 
Då börjar man ju undra om vissa männsiker e människa eller maskin? 
 
Kvinnor och män, barn och äldre. 
För mycket kläder eller inga kläder alls. 
 
Jag ska kunna vara klädd hur som helst utan att bli påhoppad, kränkt, våldtagen eller misshandlad.
 
och jag har lovat mej själv, Att varje gång någon säger eller gör något rasistiskt eller könsnazistiskt så ska jag ta en ställning mot det. Antingen genom att säga till eller ifrån, eller att bära. Det e ett sätt att visa tydlig markering mot rädslan och oförståndet.
 
Jag bar slöja igår och idag. Jag kommer göra det då och då.
Av solidaritet.
 
 
Som en god vän nyss skrev "shit asså, synd att folk är så styrda så dom glömmer bort vad som är viktigt."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Han slår

Kategori: Allmänt

"E det ett hatbrott?"
Misshandeln mot den höggravida kvinnan i farsta en fredagskväll. Hon blev misshandlad tills hon blev medvetslös. Hon e höggravid, hon e kvinna och hon bär slöja. 
 
Vadå, e detta ett hatbrott? Ja. det e det.
 
"såna som du ska inte vara här"  

Det som jag finner motsägelsefullt i arga kränkta killar som representerar vithetsnormen e att grabbar som inte gillar invandrare prontar ofta och mycket på att invandarsnubbar har en taskig kvinnosyn, jag vet inte hur många gånger jag hört av olika killar på stan som e främlingsfientliga att "ja men du vet, dom tycker det e okej med att våldta sin fru för dom har det i sin religion" eller "kvinnor där har ju ingen rösträtt äns, dom har ingen talan och du tycker det e bra? vaffan, du försvarar såna typer! e det de du e feminist för" eller "ja i det här landet så ska kvinnor inte bära slöja, varför ska dom gömma sej? va? fattar dom det inte själva?? så jävla dumt!"
 
Nu ere såhär va, kränkta vita arga killar som hatar invandrare, hatar kvinnor också. Ni försöker förtvivlat vinna sympatier genom att säga att invandrakvinnor får ta skit av invandramän och göra det till en dom och vi fråga.. Dom flesta hatbrott mot invandrare och kvinnor begås av just - vithetsnormen. Det vill säga, Vit, heterosexuell och man. Rasismen mellan hudfärg och rasismen mellan kön utfärdas av män. 
 
Religionen ger jag blanka fan i, även om jag vet att tolkningar om religion gynnas av män för män (för det e män som tolkar).
Så det e inte jämställdt i religionen. Kunskapen och forskning visar på det. Men att gå ut en dag, och se en höggravid kvinna med slöja och känna att - henne ska jag fan slå sönder, hon ska veta att såna som hon inte ska vara här!  e rent Hat. Att vara så arg ch ge sej på en annan människa..Just där och då bevisar sej än en gång vithetsnormen att det spelar roll, allt spelar roll. Du ska inte ha slöja för du ska vara utan slöja och du ska inte vara brun utan du ska vara vit och du ska vara man.
 
Empati e svårt. Dom allra flesta människer fattar att man ger sej inte på en annan människa, framförallt inte en högggravid kvinna. Det slutar med en empatifrågesättning. 
 
Slöja har med stark rotad kultur och religion att göra. Nu e jag Ateist, så jag ifrågesätter ju detta med strukturer och religion, men med rätten att bära det man vill och se ut som man vill så vill jag genom solidariet bära slöja idag, för att visa att jag ska kunna ha slöja utan att bli kallad Såna som du ska inte vara här, eller bli misshandlad, eller bli hatad för jag e kvinna. 
 
tyvärr tillhör jag vithetsnomen så jag kommer bli skonad för det av arga kränkta killar. Men fortfarande hatad för jag e felkönad. 
 
Hur tacklar vi hatet? 
 
- med skarp kärlek och tydlig solidaritet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

-

Kategori: Allmänt

One cannot say that all conservatives are stupid people, one can say that most stupid people are conservative.
John Stuart Mill 

kommunistisk

Kategori: Allmänt

i timmar satt vi -  folket och diskuterade på min väns balkong, rakt in i den djupa augustinatten. Vissa lämnade diskussionen och gick in i lägenheten för att hämta mer bärs för att sedan hamna i soffan där man satt och bjäbba om vilken musik som skulle spelas. 
Men trofast satt jag kvar med min 57:e cigg och med spetsade öron riktad mitt mot urbanisten, samtalen flödade om människan, rättvisan, friheten och byggnader! Detta med att tala samhälle med en annan människa e ju kul!
 
Vi hävdade mot konstens alla politiska regler en massa saker för varann och energiskt talade i mun och i kanske även i gåtor. Men efter en lång argumentering så hämtade vi andan genom att svepa i oss sista slasken av den ljumna bärsen. Sen sa människan "Du låter kommunistisk" 
 
Jag blev förvånad. Lite chockad. Lite sådär, eh tagen på sängen.. Tänkte, Det här var väl ingen rasist eller nazist jag diskuterade med? Nää, det hade jag ju konstaterat sedan tidigare, så why all this communism in my face? Hmm, jag tänkte efter igen, jag sa ju tydligt "rättvisa E för alla" Vi satt ju faktiskt och diskuterade jämställdhet och social rättvisa, jag menar... rättvisa e ju bra.
Och jag vet av erfarenhet att så fort jag äns har yppat meningen människers lika värde så har jag blivit kallad för det ena efter det andra och då kommunist, och det av JUST rassar och nassar. Det blir ju vem som helst kallad för när man tar en stid mot dem. Eru inte rasist, ja då eru kommunist! joohoo du. jajjamen, Så e det!
 
Jag började genast misstänka hela urbanismen för en hemlig naziströrelse och urbanisten för en hemlig nazistspion.
 
Jag förklarade att  - Om jag låter kommunistisk för att jag tycker om rättvisa då får jag banne mej låta kommunistiskt då! Sen sa jag nått om att det där lät för lånat och kommersiellt av självaste ras/nazismen och lät mej gå in och hämta en till bärs. När jag kom ut igen satt urbanisten kvar och sa nått om ideologer och att man kan lätt ta fel, speciellt när man druckit. 
 
Sen började hen tala om Palme, gamla hederliga Palmesnacket och då pronta urbanisten mej om att Palme var minnsan den största kapitalisten av dom alla. jorå, så var det minnsan.
Och jag garva, jag var ju rätt packad oxå, så genom hela Palmesnacket så garvade jag bara. För det e ju så kul att prata samhälle med en annan människa. Och det får gärna vara augustinatt, och att ölen e ljummen.

men ... ja!

Kategori: Allmänt

if you can dream it, You can do it!
 
 

en sorg men en klockren längtan

Kategori: Allmänt

En av mina bästa vänner e på jorden runt resa. Hen och Hens partner (både hatar ordet hen, därför ere ju så kul att skriva det!) har vart först genom Europa och sen landat i sydafrika och nu erom i Thailand. 
 
Jag saknar hen så. I nåra år blir dom borta, och det e just det. Nåra år. Bästis borta i nåra år. 
 
Finns en sorg men klockren längtan i det. Tänk när jag få se hen igen, TÄNK, År har gått och jag får se hen igen. Jag tänker tillåmed tanken på att resa och hälsa på. Det e ju en självklarhet tycker många när ens bästa kompis reser och e borta länge, klart man åker och hälsar på lixom, Men jag e inte alls mycket för resa, speciellt flyga. L i v -rädd för det och sedan Thailand. Strikt, gubbar utnyttjar barn och kvinnor sexuellt och värmen, deras jävla värme. Jag pallar ju knappt med svensk sommar. 
Men... jag tänker tanken att jag ska kunna resa och hälsa på. Ska försöka få med mej våra gemensamma bästa vänner oxå. Vilket guldläge, Då får ses igen!
 
vi har ju givetvis bombat ner varanns mail med meterlånga konversationer, här e nåra meningar från de..
 
Åh det var så mysigt när vi satt i din lilla stuga och bara myste loss. Me regnet utanför och en grogg i handen! Saknar det.
 
Jag vill bara att du ska veta att jag tänker på dig som fan och hoppas du har det bra! Vi lyssnar ofta på gravöl och dricker pils och saknar dig!

Jag hoppas du mår bra min älskling. Tänker på dig ofta och önskar du vore här! Ä l s k a r D i g !

har faktiskt skaffat gymkort har varit där nästan varje dag sen vi kom hit! Känns bra efter all tjockiseuropamat ;)


Det sistnämda med gymkort, JAG e IMPONERAD men vem fan vill träna i svettlandet Thailand???

Jo min fina vän såklart. Och då ska hen få det, banne mej! =D

Jag har naturligtvis besvarat hens kärlek med massa tillbaka svar med att jag älskar hen oxå men de e för fånigt att sitta och kopiera mina svar här, hen e ju trots allt miljoner mil ifrån mej i ett exotiskt SVETTIGT främmande land med sin amore och dricker pils och lyssnar på punk och tänker på MEJ. Det e ju vackert, romantiskt , Och det e Poetiskt! Men jag då...jag sitter här - smårutten, lite hungrig, tänker på hur äckliga köttbullar egentligen e och röker & bjäbbar med folk på balkonger om hur farlig dagens politik e. Jaa, very exotiskt!

jag tror inte det va

Men oj vad det kan saknas. Vad vi kan sakna.

Och Oj vad vi kan längta

Oj vad jag längtar

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

den KONSTiga maten

Kategori: Allmänt

Får man ta hunden me sej in i himlen?

Kategori: Allmänt

Min hund! jag älskar min hund!
Vart jag än går så går han efter, vart jag än sätter mej så lägger han sej nedanför. När jag kommer hem från jobbet så springer han rakt på mej och pussar mej i hela ansiktet, när jag vaknat på morgonen så vaknar han med och följer med mej till köket och väntar med mej på att kaffet ska bli klart. När jag kollar på tv så hoppar han upp och lägger sitt lilla fina huvud på min barm. Han e den bästa.
 
Detta med att ha hund. Det e en välsignelse. Det e din bästa vän. Lojal, snäll, klok, varm, gosig och rolig. 
 
Inte bara min hund, utan andras oxå. När jag går på stan, helt random, kanske går förbi en bernt senner (DOM E SÅ JÄVLA FINA) eller en flat coated retiver eller en goldis. Eller varför inte en av mina favvosar : Engelsk cocker spaniel? Då står jag och glor och glor och stönar och mumlar nått "äh men fyfan vad fin, åhh sån ska jag ha OXÅ"
 
Jag går inte fram och klappar alla hundar jag ser, man ska ha respekt för hunden och ägaren. Kolla att det e okej först. Jag njuter av att bara se den pälsiga varelsen!!! 
 
Här e han, min fina underbara kloka Hund.
 
 
 
 
 
 
 

pubrunda

Kategori: Allmänt

Jag har en förträfflig farsa!
 
Han har instiftat i vår familj att vi ska på pubrunda varje år. Bena av stan och sitta och snacka med smaskig öl. Förra året spöregna det i princip hela sommaren och självklart satt vi i regnet och glufsa öl. Nu idag e det vackert väder Och dax för PUBRUNDA!
Ja inte nu direkt kl 13.00 utan om nåra timmar öf cårse.
 
Hoppas vi kan gå till de där plejset som hade dom där jättegoda oliverna, minioliver på kvist. Sjuuukt goda! Annars e ju oliver inte goda. Bara minismå på kvist.
 
 
 
 
 
 
 

korkad.com

Kategori: Allmänt

Sitter och läser om Anders Vendels matrum. Bild på en uppklädd,kockklädd man med en purjolök i hand, lite sådär akturitärt. Och sedan 4 mer än halvnäcka kvinnor i positioner som skriker osjälvständighet och vilsenhet och givetvis en given sexism. 
Det som e lustigt tycker jag e att Anders Vendel på sin profilbild på facebook har "VI Gillar Olika" en politisk kampanj som blev stor under 2010 inför valet. Vi gillar olika e en benäming och statement på att vi tycker vi ska vara jämställda, och hur olika vi än må vara så e ingen bättre än någon annan. Vi ska vara jämlika. Dels skapades detta pga av att sverigedemokraterna kampades med att ta röster och deras politik e tydlig med att vi inte ska vara olika, utan lika. Sedan generellt med innebörden att vi ska vara jämställda som människer. Det e inte okej att förminska någon pga deras kön, sexualitet, hudfärg, religion eller ögonfärg. 
 
DÄRFÖR tycker jag det känns väldigt hyckligt och smaklöst att Anders Vendel går ut med sin sexism och könsnazism och sedan när man glor på profilbilden står det "Vi gillar olika" som jag VET betyder tvärtom än vad han har tagit ställning för. Vad ska jag tycka? Vad ska jag tro? Hur tänkte han nu? Tänkte han i huvudtaget ALLS?
Det kan ju vara så att Anders Vendel verkligen tycker vi ska vara jämställda (?) och avskyr SD osv osv. Han menar då jämställdhet mot rasism, inte sexism (bara den att sexism och rasism hänger ihop). Han skulle kanske aldrig haft 4 halvnäcka färgade kvinnor med en vit man som står med purjolök. Nej, för det e rasistiskt. Men han kanske skulle haft 4 färgade kvinnor med en färgad man som står och håller i en purjolök? Får då e det ju okej... Eller?
Han missar ju hela poängen, han ska i huvudtaget inte ha nåra kvinnor eller män poserande Kränkande eller sexistiskt, färgade eller icke färgade. Han missar HELA poängen.
Men när det kommer till kvinnor och män, då ere okej att vara orättvis. Så har det ju endå alltid vart så varför skulle han bry sej om nått sånt? Hans egna reflektion på det hela var
"Det finns väl någon som har reagerat på att det skulle vara sexistiskt eller liknande. Det är upp till dem i så fall. Det är inte min tanke i alla fall och jag tycker absolut inte det."
"Lite som modern konst"
 
Sen att han kallar det konst. jaja. Vi har olika smak på konst. Jag gillar jämställdkonst och Anders Vendel gillar kränkningar, Just att han kallar det modern konst också. Klassiskt konservativt och sexistiskt e vad det e, Men inte mot han själv utan mot kvinnor. För det e ju en skilland på människer! Det  finns bruna män, svarta män, vita män, gula män, röda män. Behandlas sjysst, Det ska vara jämställdt. Men så fort det yppas om kvinnor. Då ere okej att vara "rasistisk" fast då mot kön. 
 
John Stuart Mill. en av liberalismens förfäder skrev på sin tid en bok "förtrycket av kvinnor" där han jämförde det kvinnor utsattes för med rasism. Könsrasism. Han var en stor del av första vågen feminism. 
John Stuart Mill hade blivit rasande på Anders Vendel om han levt idag.
 
Stuart Mill kallar det för könsrasim, jag kallar det för könsnazism. Nåja, låt oss kalla det för det apatiska hatet. Förminskning och förnedring av en annan människa - hat. 
 
Jag kräver att Anders Vendel tar bort sin "Vi gillar olika" på sin
 eller sina bilder. Man ska stå för det man står för.
 
Eller vet Anders Vendel kanske inte vad han står för?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kanske vår tingsrätt och domstol oxå kan ta till sej

Kategori: Allmänt

 

Amazing!

Kategori: Allmänt

"Över 60 000 personer deltog och över 600 000 titta på årets prideparad som avslutade Stockholm pride i går." 
 
BRA.
 
Men kampen om att Alla kan älska ska vi ta varje dag, vare minut tills det e så, Att alla kan älska.
Pride ska vi egentligen ha 365 dagar om året. Det ska vara tydligt.
 
Min öga e bättre, har levt till och från på St Eriks ögonakut denna vecka, stod och småsnacka om vädret(inte för jag kan SE vädret men...) med ena ögonläkarn, Det blir så när man börjar bli stammis. Och antibiotikan verkar nu göra sitt. well..THANK YOU miss antibiotika! Thank you very very MUCH
 
Nu blir det hundgos
 
 
 
 
 
 

Feminister dansar glada götgatan fram!

Kategori: Allmänt

 
Pride baby, Pride!
 

Jippot heter Pride

Kategori: Allmänt

"Pride e som ett stort jävla jippo, det e inte kul längre...vad hände?"  Detta hör jag, detta läser jag och detta märker jag. Folk reagerar på Pride. 
 
Jippo...ett stort jävla jippo. Jag älskar det jippot. Att det e stort. Att det hörs. Att det syns. Att det märks. Att det tar ställning, Att det tar strid. Jag älskar det jippot.
Det får gärna vara ett jippo. Det e inte historialöst. Pride e full av historia.
Historia om individer som mördats, misshandlats, våldtagits och hånats Psykologiskt och fysiskt för deras sätt att älska. Det ska vi alltid tänka på det när vi står i jippot - varför pride e så viktig. vi ska fira att vi kommit längre och tillsmannas stå upp för varann och kärleken. Det handlar inte om att Få älska vem man vill, Det handlar om att man Kan älska vem man vill. Alla kan älska. Älska kan alla.
 
I ett land inte så långt bort från vårt har dom nu stiftat lag om att Alla kan inte älska. Individer runt om i hela världen reagerar på detta och vi med. I Ryssland läcker det bilder på en homosexuell pojke, kränkt och torterad av två äldre män. Pojken e blodig och anses ovärdig som människa. Pojken har tagit sitt liv nu. Dom har bestämt i Ryssland att Alla kan inte älska.
I Uganda så bor homosexuella under en uppgräven mark, liknande en grotta för att gömma sej från civilsamhället som förklarar och rättigfärdigar mord på den som e homosexuell. Dom visar bilder i tidningarna, stiftar lagar som säger att det e en plikt att ta livet på den eller dem som begår den synden att våga älska av samma kön. Straffet e döden. Döden e straffet. För dom har bestämt i Uganda Att alla kan inte älska.
 
På 80-talet så drabbades homosexuella av Aids och många dog. Familjer förlorade sina barn, vänner förlorade sina vänner. En som älskar förlorade sin älskade.
En hel stat, ett helt samhälle, ett helt land bemötte deras död med apati och kalla hjärtslag. Dom som dog behandlades som giftiga plastprodukter som man inte ville se åt eller ta på. 
Fortfarande finns detta kvar i länder. Hatet, apatin och övertygelsen att Alla kan inte älska.
 
Men..
Med utveckling och med empati har vi gjort framsteg, inte överallt men i vissa länder finns framsteg och förståelsen att Alla kan älska. Och vi har nu Pride. Ett stort jävla jippo som ska påminna oss om historien och våran nutid och varför Pride finns och varför Pride e viktig.
 
Vi ska kämpa för Att alla kan älska och älska kan alla. Det e den största och viktigaste rättigheten som människa. Och ingen lag i hela världen ska kunna bestämma över kärlek, och även om det görs så ska vi vinna över den lagen  - med just kärlek. 
 
Jag älskar Jippot som heter Pride.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

jag klarar inte det här!

Kategori: Allmänt

jag vill INTE HA GLASÖGON!
Det e jobbigt
Det e svårt
Det e trögt
Det känns tungt
Det obekvämt
 
Snart en vecka kvar till jag får ha linser igen!!!
 
JAG LÄNGTAR SOM ALDRIG FÖRR
 
Läser Maria Svelands hemsida och blogg, hon e verkligen en hjältinna. Nuff said.
 
 
 
 

Brev till manskroppen

Kategori: Allmänt

talande

Kategori: Allmänt