Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

abort

Kategori: Allmänt

"I världen i dag beräknas varje dag 250 kvinnor dö i sviterna av illegala aborter. Varje dag. Vem säger ja till deras liv? Och vad med de tragiska fallen där extrema abortmotståndare med varm hand och i kallt blod skjutit ihjäl abortläkare? Ja till livet?

Nej, abortfrågan handlar mest av allt om att kontrollera kvinnan och hennes kropp. Som påven också med sina ord i helgen visade: ”Moderskapet är en kvinnas stora uppgift i livet”.
Även när det inte är önskvärt, ­uppenbarligen. Som om vuxna kvinnor vore ­mindre vetande och ­måste övertalas till sitt sanna, rätta öde."
 
Lånad text av Supersnippan och aftonbladet

fortfarande roligt

Kategori: Allmänt

det E verkligen HUMOR när jag tänker på min vän som kan imitera Carl Bildt. 
Hahaha!
 
Det som e mindre kul e att Bildtan tycker det tydligen inte alls e konstigt med att en biståndsminister tagit ut lön i biståndspengar, ja ni vet, pengar som ska gå till människor i fattigdom bl.a. 
Ja, true story Sverige. 
 
Rasister i regeringen, nazipoliser som registerar romer, politiker som tar ut lön i bistånd och domare som inte dömer våldtäkter och vanliga patriarkala typer som ständigt syns och hörs... jaa vad ska en säga?
 
Jo, TACKA FAN FÖR GUDRUN SCHYMAN! 
 
Tack Gudrun för du kommit tillbaka i politiken. Jag tycker alla i FI e grymma, men har saknat Gudrun mycket. Hen har ju funnits med under hela min barndom när det var politik i tvrutan. Det e lixom inte samma grej utan hen.
 
Så tack!
 
Nu blir det sängen och tuuuunga ögonlock
 
 
 
 
 
 
 
 

kommentarer och romer!

Kategori: Allmänt

Jag vet att folk kommentarer mina inlägg och jag har publicerat och svarat på dom allra flesta men det e nått fel rent tekniskt på bloggen så kommentarna syns inte. Ibland visas dem och ibland inte! Så ni får inte tro att jag struntar i att publicera eller svara på era inlägg. Det e tredje kommentaren jag fått nu att det e inte syns. Jag e lessen, Fattar inte riktigt vad som händer =/ 
 
Jag hoppas det blir bättre och att det slutar krångla!
 
Så nu vet ni det. Nu till nått roligare, min hund e tillbaka i stan! efter en dryga vecka har hen fått springa fritt i det vilda utanför ståkkålm, nämligen, the skogslandskapet Jämtland! 
Det e galet hur mkt en kan sakna sin lilla fina hund. Big Love!
 
Och nu till dagens fascism, polisen i skåne har i åratal mörklagt och registrerat alla romer i Sverige. Och då menar jag verkligen alla, allt från romer som lever som singlar, till familjer med romerskt blod,  till barn i alla åldrar och vart dom bor. 
Polisen säger inte att dom e misstänkta utan att dom bara vill ha dom registrerade. Och varför då? ha koll.
 
 
Ursäkta?
 
 
Precis det här gjorde man i Tyskland på 30 och 40 talet. Människokontroll, fascism.
 
Det här e otäckt. I alla tider så har romer fått sparka uppåt och fått hela samhällen och myndigheter mot sig pga ja, vad exakt? de e nomader, resande individer som aldrig har en fast punkt. Fått höra att dom e mindre väderfulla som människer för de e romer. En ska tänka på att att när väl romer har velat ha en fast punkt, så har icke-romer varit där och bränt ner deras hus, kränkt och mördat dom. Så har det vart i alla tider. Aldrig har romer fått rättvisa.
Nånting som jag iaf inte visste var att det mördades många romer under Hitlers tid. Det e inget skolan har undervisat om eller berättat (förrens NU idag när min lärare tog upp detta).
Jag förstod att dem allra flesta som inte var tyskar i Tyskland under den tiden låg illa ute men att de mördade så många romer visste jag inte. Det måste bli erkänt. Fler skolor och historia/samhälls lärare måste ta upp detta. Alla som har blivit kränkta eller mördats under den tiden (och i nutid) förtjänar att få ett erkännande nu, att vi som lever nu vet om dom. Och på vilket ohumant sätt de mördades på, och på vilket ohumant sätt de fortfarande förnedras på, Och att det aldrig mer igen får ske, aldrig mer fascism. 
 
och nu, 2013 så säger en källa i skånepolisen att de registerat romer, precis som Hitler registerade Judar...
och att polisen har vetat om detta länge och nu börjat tala om det e oroväckande. Vad mer registerar dom?
 
Det här får inte bli en normalisering. 
 
Nu får vi i civilsamhället visa vilka vi e. Det här ska vi reagera på, agera mot. 
 
Människokontroll gått fetbort!
 
// antifascista
 

bära eller brista

Kategori: Allmänt

Satt igår och skrev på en inlämnngsuppgift om klimatet. En fråga löd att jag skulle välja mellan 3 olika klimatmodeller, jag skulle välja nån av dom som jag tycker det e allra bäst och skriva varför.
Jag valde en men skrev att jag först och främst har en annan modell som jag tar hellre. 
 

"Du har ställt frågan om jag kan jämföra det tre olika klimatlösningsmodellerna koldioxidransoneringar, minskning och utjämning och Greenhouse Development Rights och sedan berätta vilken jag föredrar. Jag tycker minsking & utjämning och GDR är intressanta av dessa modeller men jag föredrar något helt annat först och främst. Jag tror på 100 % att om vi människor blir jämlika med varandra över hela världen så skulle vår folkhälsa bli bättre och får vi bättre folkhälsa så tror jag att vi kan se klarare och tydligare på vårat hem som vi alla delar och lever i – jorden. För vissa låter det naivt men jag tror att det allt det hänger ihop. Vi kommer klara av klimatförändringarna först när vi klarat av att vi är jämlika. När vi har förståelse för varandra så kommer det koppla ihop vår förståelse till klimatet. Jag är helt övertygad om det. Men det tar ju sådan tid för oss att begripa allas vårt värde i våra olikheter. Och skulle vi inte hinna med oss så ser jag Då gärna att en minsking och utjämning i klimatfrågan. Jag vill att stora myndigheter som har en samhällspåverkning som t.ex. inflytande makt, kan vara staten, går in och investerar starkt och modigt i klimatfrågan. Människor som då tidigare inte varit intresserad av detta kanske då skulle undra varför staten tar sådana krafttag om miljön och börjar då kanske ta reda om klimatet. Kanske fler individer förstår vikten av att tillsammans vara enade i en av våra viktigaste kamper, vår existens. "

Jag vet inte om det kan vara bra att skriva så. Ingen aning men jag ville vara så ärlig och rak som möjlig med vad jag tycker och vad jag tror. Sen får det bära eller brista.
 
Jag tror att allt hänger ihop. Sättet vi behandlar varann speglar av sej i hur vi behandlar natur och djur. Så vi måste börja med oss. Fast hur lång td ska det ta för patriarkatet att lämna plats åt demokratin? Det e ju det de hänger på. 
 
Tänk att det e så övergripande, hur allt hänger ihop och har med dominans att göra. Patriarkatet måste falla, för allas skull. Det gäller vår jämlikhet som individer och vår existens som människa.
 
 

Nåååbelt, sa Bildt!

Kategori: Allmänt

En av mina bästa vänner e skitbra på att imitera Carl Bildt. Och igår när vi var påväg ut till puben så börjar hen bjäbba som Bildt. 
Jag DOG! 
Det e så jäkla roligt att lyssna på det. "gjjhcröödgrrrööönrjjchöörjha" (rödgrönröra) och , Nååååbelt! hahaha
 
visst, inte samma effekt nu när jag skriver det men tro mej, efter tre groggar och en blond låtsasperuk och man får höra Carl Bildts ton säga att han e nobel, ja då flabbar man gott och länge! =D
 
En aningens piloduck, idag men inte alls så farligt. Förkylingen från helvetet har coolat ner sej nu. Tack och lov. Och imorn väntar knegdag och måndag skola! Jippi! 
Det e sant, skola e roligt, speciellt när man läser så intressanta ämnen som mänskliga rättigheter, rättvisa och miljö. Very good!
 
Nu ska jag avsluta detta inlägg med ett citat av en väldigt nära vän "vad e det som e skönt med skönheten?"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Människans viktigaste kamp

Kategori: Allmänt

Förlorar vi den så blir det, Det största misslyckandet i våran historia.
Att vi inte e jämlika.
 
Våran andra viktiga kamp e vår planet. Hur vi hanterar jorden, natur och djur.
Sättet vi behandlar varandra på reflekterar hur vi hanterar natur och djur. 
Den globala uppvärmningen.
 
Fixar vi inte oss, varandra så kan vi inte fixa nått annat. Och jag tror vi kan fixa allt. Vi e såna fantastiska varelser så många e redan på språng att vilja förändra. Men dominansen står fast, vi måste få bort den. 
 
Våra tankar e våra ord, och våra ord e våra kläder. Det vi intalar oss och det vi säger gäller. Vi kan visst ändra på oss. 
 
Allt e möjligt. Och dom som påstår nått annat. Ja, världen går inte runt pga folk som inte vågar och tror, utan tvärtom. Utveckling kommer inte med "nä det där går inte" utan det kommer med "jo men vi testar, det kan gå"
 
Våran viktigaste kamp e att vi ska vara jämlika. Hoppas demokrati väger tyngre än dominans. Hoppas feminismen krossar patriarkatet. 
Hoppas vi jobbar innerligt med att stötta naturen.
 
kampen har redan börjat ...
 
Vågar du stå på rätt sida av våran historia?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

maktens män och oskyldigt blod

Kategori: Allmänt

så brukar det se ut när dominans står över demokrati. 
 
USAs president Obama vill gå in i ett land där det lemlästas människor varje dag. Kriget i syrien har ett pris, de oskyldigas blod. Folket där säger att det vill ha hjälp NU. De klarar inte av att vänta, dom mördas varje dag av en regim som skiter blankt i dom. 
Och visst tycker man att Nu ska det fan gå fort! snabbt in och skydda, hjälp folket i syrien. Men e USA rätt? Av erfarenhet så har vi ju sett hur USAs tidigare ingripanden i krigsdrabbade länder sett ut. Inte bra med andra ord, snarare värre. Fler mördade, torterade, våldtagna - Av MILITÄREN.
 
Och nu har Diktatorn Putin i Ryssland sagt att Om USA går in i Syrien så kommer han och hans Ryssland stå på Syriens sida. Det blir tre dubbelmord på befolkningen alltså. Först Syriens egna ledning som skjuter ihjäl och bombar ihjäl sin egen befolkning, sen USA som ska slå vett i syrien och nu Ryssland som ska vara stå mot USA med våld i ett land som redan e trasigt och nerblodigt. 
 
Maktens män e inget att ha när de än en gång bevisar att de bara använder sin reptilhjärna i situationer där man måste använda hela hjärnan och gärna hjärtat. 
 
FN tar tid på sej som vanligt och varje andetag vi tar så skjuts ett barn eller en vuxen i syrien nu. Paniken säger att - FORT!!! in med nån nu som hjälper folket. In med Vem som helst förutom USA och Ryssland. Vi kan inte vänta längre på att fler dör helt i onödan pga av maktens män. Vi måste ingripa... fast med vem och vilka..
 
 
Jag undrar vad Palme hade sagt?
 
 

patriarkatets arbetarklassens hjältar?

Kategori: Allmänt

Jag e ute och flanerar (betyder vandra snyggt ..typ) och ciggar lite, sätter mej på ett pendel tåg, ja det e väldigt mycket pendeltåg i mitt lilla liv. Och sätter mej självklart framför arbetsklassens hjältar. Va e detta? hinner jag tänka. Dom suuugs till mej! tänker jag sen..
 
- Hjalmar Branting! 
- ja, hjälte!
- fick en plansch av farsan på honom, vet inte riktigt vart han ska få sitta
- sjysst ju, över din tv då? Du har stor plats där
- sant. Ey, skita inte ner kavajen, den e ny bror!
- amen kolla in skorna då? Man kan alltid se på folk hur dom verkar genom att kolla in deras skor. Mina e feta!
- sant
 
Jag vet inte riktigt... Hjalmar Branting, patriarkatets socialistsiska hjälte.
 
Men några år senare satte även Branting, av pragmatiska skäl, rösträtt för arbetarklassens män överst på dagordningen. Kvinnornas rösträtt, menade han nu, ”ligger långt i framtiden”. Det renderade honom kritik från dem som var engagerade i kampen för kvinnans medborgerliga rättigheter. - PopulärHistoria.se
 
För det första, kan inte alla som gillar jämlikhet vara tydlig med det? Leta efter någon/några som kämpat för hela människan, inte halva. Vadå hjälte? Hjalmar Branting var Sveriges första sosse på regeringspost. Och han verkarde ju bra, men genom att han inte kämpa för hela människan så e jag ledsen. Jag tänker inte "bortse" eller "överse" nått nu. Hjältar i mina ögon e någon som bryr sig om hela människan och kampen för deras rättvisa och frihet. Och jag vet att förr i tiden så såg man det sådär, kvinnor skulle inte ha rösträtt osv för det var ju bara så. Man fanns sej i det (eller , fanns riktiga hjältar som kämpa hela tiden för deras värdighet att få existera och rösta m.m) "men det var ju så förr". Men det e inget som rättigfärdigar något nu. Folk i min ålder som går runt och fortfarande hyllar någon eller några som bara tar halva kampen för människan e inget som vare sej känns humant eller solidariskt. Jag litar ju på oss, vi unga och moderna, vi som fattar att hela människan behövs och kampen för hela människan e viktig. Inte fan går jag runt och speglar min avbild på patriarkatet. 
 
För det andra, när jag lyssna på dessa typer och deras dräggel över Hjalmis... det blev too much och sen när jag hörde deras typiskt borgliga utttalande om skor, det var droppen. Då gick jag ut från den lilla pendeln. Ja, jag skulle ju endå ut då.
Ju mer tiden går så verkar det som de allra flesta sossiga typer blir mer byråkratiska och borgliga. Det finns ju nåra som fortfarande e "vanliga"sossar, men de uttalar sej alltid : Jag e sosse, vänstersosse alltså. jepp, sosseland har fått vänster och högerskala inom sig. kan det bli mer komplicerat? 
 
"men så fort du gillar sossar e dom ju alltid kvinnor, bara för du e feminist"  hm, nej. Jag gillar Margareta Winberg och Mona Sahlin som för dom har tagit strid för HELA människan, inte halva. Ge mej en Manlig sosse som gjort det Winberg gjort så hade jag hyllat han som en hjälte. Men jag hittar ingen manlig sosse som drivit på jämlikhet 100%...än. Jag som feminist  vill alltid hylla och se upp till folk som vill ha rättvisa och jämlikhet, hittills bland sossarna har det råkat vart två kvinnor, hade det vart två män så hade jag hyllat dom precis samma! Alltså, jag vill ha jämlikhet 100% inte kompromissa med 80-20% utan riktig jämlikhet. Jag vet att det e svårt för sossarna för det har en grund  i sin historia i patriarkat. Men e det nångång dom kan visa sej jämlika så e det väl endå i våran tid nu...tycker jag.
 
Frågan e väl mer, kan sossar vara moderna?
 
 
 
 
 
 
 
 

pest & pina och såssar

Kategori: Allmänt

feber och halsmandelsfotbollar ? well, welcome to my life right nu.
 
Full rulle, plugg, kneg och samhället e i mitt liv. Därav mindre inlägg här. Men nu e jag hemma, sjuk från skolan. Passar på att skriva lite då
 
Tänker på alla sossesocialister där ute som funderar över att lämna socialdemokratin aka socialdominansen och gå över till vänstern eller FI. Har träffat många sossar den här månaden som berättat just detta. Dom verkar sugas till mej och älskar att berätta sånt här för mej. Väldigt intressant!
 
Sen har jag tuggat med bästa vän som dricker drinkar och bärs på jorden runt resa nu i thailand, hen berätta att de träffat en AFA person där, som dom bjäbbar för fullt med. Ja, så kan det ju vara. 
 
Själv har inte min, men detta lands statsminister tagit emot Obamis nu, de ska tydligen tugga om nått viktigt men inte det för viktiga som klimatfrågan, massövervakning osv. nej nej, sånt e inte lika viktigt. varför diskutera USAs fascism när man kan diskutera...tjaaa vad som helst om inte annat.
 
suck
 
nu ere dax för feminism! Love of my life!