Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

STORT PAKET!

Kategori: Allmänt

Vi firade mej igår i långholmen. Nästan alla mina närmaste hade samlats och firat mej och de hade med sej ett mega stort paket! I den låg massa olika öler, cigg, läppstift, ekologiskt kaffe och olika ekologiska änglamarkschoklader, parfym och handkräm.. FETnajjs!
Och bästa vännen hade gjort ett litet collage med blandade bilder av mina år hittills, på dem som jag dyrkat och dyrkar. Bl.a Bajenspelare, sex pistols, en bildrubrik på humanism (eftersom jag ska plugga mänskliga rättgheter i höst) och ... Gudrun Schyman! hahaha Så jäkla klockrent, hur fint och kul som helst =D
 
faaan vad jag älskar mina vänner. Ni e grymma! och inte bara för att jag fyllt år och ni e underbart rara och fixar grymma preseneter ..utan ni E alltid grymma! Så olika personer med så olika värderingar och åsikter och jag älskar det! vi förhöjer varann, Respekt <3
 
vakna upp bakis hos bästisen och vi vanka ner och köpte pizza, pallade bara käka halva sen var jag proppmätt. 
Sen satt vi och diskuterade på hens balkong om detta med Att arbete ger frihet och arbete till vaje pris. hahahaha vilka skämt, jaaa, de blev mycket filosofitugg bland bakisdimman.
 
nu ligger min kärlek och glor på mej, hen vill ut och jaga grannens kattjäklar, men de ska hen inte få. men katterna ska passa sej!!
 
tung kärlek för denna helg asså
 
 
 
 
 
 
 

inte bira, bärs!

Kategori: Allmänt

ja men asså, nej. Jag blir lite turned off när någon säger bira. typ "ska vi ta nån bira?" för att ordet bira relaterar jag endast  till tåbira. DET E INTE BRA.
 
Bärs, öl, järn, pilo, ja listan kan bli lång på ord till öl. Men bira ingår icke i den vackra lista!
 
Ville bara få de ur världen.
 
Det e Sånt här som grämer mej ;)
 
Påtal om BÄRS, inte bakis faktistkt. parken var perfa igår och så även polarna, ölen god som vanligt och ingen baksmälla! woohoo historiskt!
 
 
 
 

borgerligheten

Kategori: Allmänt

UEÄH. visst, nu har ju borgerligheten en historia som inte heter duga. I flera decennier har de varit mot rösträtt för kvinnor och allmän rösträtt, nej till erkännande av homosexualitet och nej till fri abort. Och ja, tagit ställning för apartheid. Detta e alltså deras historia genom åren, Det går inte att skylla på att "ja men de var ju så förr" för inget rättfärdigar ohumanism. Deras människosyn lyser med sin frånvaro.. Moddisarna, kristet utseende & de kränkta vita slemgubbsnubbarna i SD skakar hand med varann i smyg ..bergis.
 
 
 
 
 

Kärleksförklaring del 2

Kategori: Allmänt

 Han heter Alexander.
 
Han e det finaste som finns.
 
 

Vad e Rasism och Nazism

Kategori: Allmänt

Rasism definieras i allmänhet som åtgärder, förfaranden eller tro som speglar en världsbild uppdelad i raser, en ideologi där människan är uppdelad i separata och exklusiva biologiska enheter som kallas "raser". Denna ideologi innebär en tro att medlemmar i en ras delar en uppsättning av karakteristiska egenskaper, förmågor, eller färdigheter, att drag av personlighet, intellekt, moral och andra kulturella beteenden ärvs och att detta arv innebär att raser kan rankas som medfött överlägsna eller underlägsna andra. Med denna tro som utgångspunkt kan skillnaderna mellan de mänskliga "raser" påpekas och användas som utgångpunkt för att berättiga diskriminiring. 
 
Nazism är en ideologi som i grunden har föreställningen om att folket, nationen, har ett högre värde i förhållande till den enskilde. Uppfattningen av folket vilar på rastanken, vilket innebär att främmande raselement avvisas, särskilt sådana av icke ariskt (i praktiken oftast judiskt) ursprung. Det främsta uttrycket för folket är dess ledare.
 
Jag hävdar att SD e både och. Tung rasism och tung nazism. Låt oss inte upprepa våra största misstag i våran mänskliga historia. Låt och lära av det och göra rätt framöver, göra medmänskligt, Vi skiljer oss ju trots allt från djuren. 
 
Ta Sverige tillbaka, ge det inte till nåra sverigedemokrater!
 
 

just idag e jag stark

Kategori: Allmänt

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

I söndags spela vi sista matchen på söderstadion.
 
Arenan jag e uppvuxen på
Arenan jag fick uppleva solidaritet för första gången
Arenan...platsen i mitt hjärta
 
hjärtat klappar grönt och vitt
 
Söderstadion.
Tack för allt.
 
kärlek
 
 

Våran tids frihetskämpe

Kategori: Allmänt

Verkligen.
 
Gudrun Schyman
 
 
 
 

det finns en skillnad, en rätt stor skillnad

Kategori: Allmänt

Människan och djuren skiljer sej starkt från varann. Likheter e att vi e båda levande varelser med känsla och intelligens men vi människer har moral och intellekt på våran sida. Vi har hjärnan, det största organet på kroppen... och det finns en anledning till det.
 
När ett djur e 1 år gammal så e det oftast vuxet och kan klara sej själv men när vi e 1 år gammla så...ja e vi 1 år och fortfarande outvecklade. 
 
Så snälla, alla människer som påstår att vi e likadana som djuren, Nej. Fel. Tänk om, tänk rätt.
 
Läste precis en snubbe som sa att vi människer e likadana och ska vara djur för det e vad vi egentligen e i grunden. Nej så e det inte. Vi e sociala av våran natur och det ligger i våran natur att utvecklas och gå framåt. Vi ska inte bromsa det, vi ska ta till oss det och utvecklas så mycket det bara går, kunskapen e människan. Människan e kunskapen. 
 
så. Nu fyller jag år, ett år äldre och jag bara väntar på all kunskap som kommer flöda till hjärnan, och förhoppningsvis... stanna där ;)

i need feminism because

Kategori: Allmänt

 

inte min minister

Kategori: Allmänt

 

upp med hakan

Kategori: Allmänt

Ni vet det där uttrycket som morsan eller nån sagt när man var liten och såg less ut  "upp med hakan nu"
 
asså, väldigt märkligt uttryckt ..vadå upp med hakan? KAN hakan GÅ upp? 
 
hahaha
 
finns fler konstiga uttryck som man kan rota i och bubbla om men nån annan gång, jag har min haka uppe nu och ska dricka kaffe
 
ciao
 
 
 
 
 
 

Penis

Kategori: Allmänt

 

smarta

Kategori: Allmänt

Sitter inne på fejjan och snackar med andra ekologiska indvider. Det finns en sida på fejjan som heter "ekologiskt e logiskt" och jag gillar den sidan grymt mycket! 
En massa vettiga och intressanta personer som man kan diskutera med, finna vettiga svar från och se olika länkar folk laddar upp som vill förändra och förbättra våran miljö. I love it!
 
smarta människer is the shit..!
 
våran jord...våran miljö...våra djur, våra djur som dessutom verkar mer humanistiska än vad vi e. Ta bort kärnkraften NU. Rädda jorden, bort med kärnkraften, rädda oss, bort med patriarkatet. PLEASE. För kärlekens och frihetens skull.
 
 
mvh hen som tycker det går väääääääldigt långsamt

Love

Kategori: Allmänt

Feministiskt initiativ är ett politiskt parti med feminism som ideologisk utgångspunkt. Vår vision är ett fritt samhälle där de mänskliga rättigheterna respekteras. Vi utmanar den politiska ordningen och de etablerade partierna med en genomgripande politik mot alla former av diskriminering. 

NÄMEN OJ VAD FÖRVÅNAD JAG E - not

Kategori: Allmänt

 
 
Extremt konservativa SD grabbsen, har ju samlat ihop sina gäng och säger nu att kvinnor ska bli bötfällda om dem vill bestämma över sin egen kropp. 
 
Det e en stor fara när en annan människa tar sig rättighet att bestämma över någon annan. 
Bort med patriarkatet. Bort med konservatismen. Bort med SD. Bort med alla gamla gubbar och unga outvecklade snubbar som prontar på sånt här skit.
 
ta strid mot dem som härskar på ett ohumant sätt, ta alltid strid. Det handlar om din värdighet.
 
 

valet 1979 slutdebatten

Kategori: Allmänt

vilken nörd jag e, sitter och käkar nudlar och glor på valdebatten 1979 
 
äh
 
 

lägg ägg!

Kategori: Allmänt

Kan söta snälla rara högerpolitiker som Folkpartiet och Centern sluta kalla sej liberaler?
DET E NI INTE.
 
Nu ere så här va, jag vet vad liberal e, jag vet vad liberal betyder, vad liberal står för.
Borglig politik såkallad höger politik e grundat av och yrkar på konservatism/ konservativa och konservatismen e motståndare till liberalismen. Alltså bevara, konservera, GAMMALT. Traditioner, Vi ska antingen stå still i vår utveckling eller gå bakåt. Patriarkatet har dessutom en FET förkärlek till konservatism, och det fattar man ju, konservatism gynnar ju patriarkatet. They love varandra.
 
usch
 
Så, när liberalismen som yrkar för solidariet, jämlikhet, frihet, individualism, demokarti, feminism, mänskliga rättigheter, rättvisa, revolution, framåtanda, utveckling., ja listan kan bli lång, jag brukar säga att allt positivt som hänt i våran historia e från liberalismen och allt neggo från, ja gissa tre gånger
 
Nä men så här ere, Jan Björklund och Annie lööf och era partier, kalla er vad ni vill, gör det men att kalla er liberaler när ni samarbetar med konservativa krafter (me risk att låta trollsk och demonisk) blir det motsägande och dubbelhyckligt. Det funkar inte att vara Högerliberal. De blir jättekonstigt och luddigt, obestämdheten klingar direkt. Någon eller några som inte kan bestämma sej om dem vill gå bakåt eller gå framåt. 
 
Det e lika bisarrt som att någon kallar sej kommunist-extremhöger eller kommunist-riskkapitalist. Fattar ni? Man kan ju kalla sej det men...det blir ju väldigt konstigt och innebörden tappar mening och ifyllnad. 
 
Man kan väl vara både och? hmm tjaa, för mej blir det lika extremt som att säga jag e inte rasist men ibland e jag det. Observera att rasism e inget jag trycker på liberalismen eller konservatismen, det e bara mitt sätt att visa hur konstigt jag tycker högern och liberal går ihop. Som att säga att jag e rasist vissa dagar men andra dagar e jag inte det. Så radikalt blir det..-
jättekonstigt!
 
Så. Vi liberaler e oftast överens om att konservatismen e det största hotet i politik, men vi blir ..JAG blir galen på att folkpartiet och centern som kallar sej liberaler när dem klart och tydligt tar ställnig för och driver konservativ politik, moddisarna och the kristet utseende blir ju glada men vi som vill ha en verklig förändring vi blir ju...besvikna när de kallar sej liberaler, det e förfan ett frihetsord, det e ett starkt uttryck för människan i tiden, hur vi har förändrats och vad vi har gjort, hur mycket vi har kämpat mot konservativa grepp som vill trycka våran utveckling vid sidan. Nej nej, vi e människor, vi e skapta för att utvecklas. Det ligger i våran natur, kommer nog alltid finnas dem som räds och blir osäkra inför förändring och dem vill bromsa för alla andra,  MEN, Det funkar inte. Vi e för många som vill fram
 
 
Snälla låt liberalism vara liberalism. Det vackraste vi kan vara
 
 
 
 
 
 
 
 

RYSSLAND

Kategori: Allmänt

"Det ryska parlamentet Duman röstade idag igenom en lag om förbud mot propaganda om icke-traditionella sexuella relationer.  Detta är ett stort bakslag för HBT-kamp i Ryssland och handlingen fördöms nu världen över."
 
Ryssland! Lyssna nu och här... Ni gamla stofiler och konserverade gubbar (och säkert en och annan tant men mesta dels gubbar för hela ryssland e patriarkat så det skriker om det.) Ni må ha tvingat er vilja igenom att alla människer i ert land inte får älska vem dem vill utan bara vissa får älska..
Ni må ha resonerat av religionsskäl, politiska skäl, personliga synsätt...men ni ska veta att världen reagerar på eran instängda syn, och på eran fantastiska oförmåga att vara human och tillmötesgående. 
 
Ni ska veta att en vacker dag i en vacker tid så faller ni, ni kommer håna oss men vi rör oss, ni står still. 
 
Människan kommer vinna även i Ryssland. 
 
 

Penntricket!

Kategori: Allmänt

Polaren hörde av sej och undra om hen skulle boka två plåtar till Cissi Wallin och Natashja ''Lady Dahmer'' Blombergs föreställning Penntricket. 
 
"Resa från barndomens flickor till dagens kvinnor. Hur har normer och regler kring kvinnlighet format dem?? 
En berättelse ur rå ärlighet och skratt som fastnar i halsen; om bantande morsor, tafsande killar i klassen, smygonani, att inte våga vara kåt och full, fast sen vara det ändå och då kallas "horan". Om Magnus Uggla som lärde ens farsa att "ladda bössan", om "naturlig skönhet" där inte hängpattar får finnas. 
Om att vilja vara ett "flickvänsmaterial". Och alltid nyrakad och bejakande. 
Och om hur mallen för hur en "riktig kvinna" ska vara fortfarande känns obehagligt trång."
 

Både cissi wallin och Lady Dahmer e riktigt grymma, brukar läsa dem och sitta och nicka med, starka männsikor, i love!
 
Men i höst, oktober ere feministisk show! YEAH!
 
 

Ta Sverige tillbaka

Kategori: Allmänt

(feat. Timbuktu)

Promoe:
Jag fick ett brev ifrån SD, bara härom dagen
Jag öppna och läste - icke!
För jag såg att de var suckers, bara från omslaget
så ni kan sluta att skicka,
Eran hatkampanj, eran reklamkampanj
vi vet redan att de leder till gaskammarn.

Och vi skulle ge er Sverige tillbaka (VA?)
'vi vill skicka folket tillbaka' (VA?)
Så jävla ologiskt och ogenomtänkt
Som om ni hade patent på vad som kallas svenskt
Svenskhet förändras ständigt och jämt
Och har gjort så, enda sen den dagen Sverige fick en
gräns.

Ref:
Ge oss Sverige tillbaka, jag snackar om hela kakan
Ge oss Sverige tillbaka, ge inte bort det till nån
Sverigedemokrat va?
Ge oss Sverige tillbaka, som det var innan de började
hata
Vi tar Sverige tillbaka, vi valurnan och ute på gatan!

Timbuktu:
Rassar och Nassar precis vid gränsen
Som Kjaersgaard, Jimmie Åkesson och Siv Jenssen
Visst är det hemskt, men samtidigt härligt
att ni tycker mångfalden är så förfärligt
så besvärligt, Sverige i många färger
Blundar hellre än att se er om i världen

Men dölj era budskap väl, era kräk
Beyond logotypen ni är vad ni är.
Och det värsta som kan hända är väl det som redan
händer
Att massa nya svenskar härstammar från andra länder

Men all denna rädslan, okunskapen
Det är ett trubbigt vapen, för vad finns kvar sen?
Sverigedemokraten är skev i basen
Claimar rätt till Sverige, och vill ha tillbaks den.
Vad blir kvar i ditt fosterland utan invandrare
Det är som ett fartyg utan ett ankare.

Vem städar dina golv? Vem ska göra din kebab?
Vem ska göra mål i VM? Vem ska köra ambulans?
Vem ska vidga dina vyer? Vem ska lära dina barn?
Vem ska föra Sverige framåt när du bara vill tillbax?

ref:
Ge oss Sverige tillbaka, jag snackar om hela kakan
Ge oss Sverige tillbaka, ge inte bort det till nån
Sverigedemokrat va?
Ge oss Sverige tillbaka, som det var innan de började
hata
Vi tar Sverige tillbaka, vid valurnan och ute på gatan

Promoe:
Jag vill inte ha era traditioner, jag vill inte ha eran
`trygghet´
Jag vill inte ha eran definition av det ni kallar
svenskhet x2

Ref:
Ge oss Sverige tillbaka, jag snackar om hela kakan
Ge oss Sverige tillbaka, ge inte bort det till nån
Sverigedemokrat va?
Ge oss Sverige tillbaka, som det var innan de började
hata
Vi tar Sverige tillbaka, vid valurnan och ute på gatan

Timbuktu:
Ge det tillbaks....
 
lyssna på låten...grym!

man därförtypen ställer sej frågan varför

Kategori: Allmänt

 
Halva bästa vännerna e på le swede rock och andra halvan hemma och knegar. Men nåra av oss ska ut och skåla i park idag. 
Frågan man ställer sej..Varför i hela friden har man en parkfest i bromma? Det tar en halvdag för oss dödliga i söder om ståkkålm att ta sej dit.
Sånt e taskigt. sånt e illojalt.
 
Jag som längtat SÅ länge efter detta & så ere i bromma. Snacka om helt fel sida.
Aja, trist! riktigt tråkigt! MEN, jag ska dra ihop nått eget. Nått bättre, inte bara techno utan punk oxå. Yeah.
Då får man lyssna på det man vill ju.
 
och fyfan vad jag älskar mina hundar. Sitter och glor på ena nu, ljusbruna och vänliga ögon tittar upp på mej. <3
 
 
 
 
 
 

England

Kategori: Allmänt

tack England för ni har humorn, musiken, ölen. Tack.
 
Det e det bästa med er. 
 
Bästa hälsningar bönan

kärleksförklaring

Kategori: Allmänt

Du e starkare än både Rysslands och USAs armeer
Du klipper till snabbare än saxen
Öppnar man din dörr i ditt hjärta så e det oändligt där inne
 
Du e lätt som vinden och tung som guld, du kämpar för att få tillbaka det käraste vi har, solidariteten. Och skulle ge allt för att ersätta industrialismen med humanismen. Du säger att ingen kan älska åt nån annan men vi kan alla älska tillsammans. 
 
Du e rosen som sticker ut. Röd och vass med stabila taggar. Taggar som försvarar självständigheten och oberoendet, rosbladen fyllda med värme, karaktär och medkänsla, vassheten e ett tecken på att du aldrig ge upp.
 
Amors pilar såg dej och ville ha dej.
Du ska synas och höras av det viktigaste själ.
Din kamp för kärlekens rättvisa, den du ständigt aldrig ger upp på och alltid står upp för. Hur hårt det än blåser och stormar så står du där, säkrare än ett berg.
 
Du e en eldsjäl som brinnner och dina lågor e odödliga 
Du e vattnet på en varm savann 
Du e fröet i jorden
Du stjärnorna i himlavalvet 
 
Du vill befria den fria världen
Du vill låta oss alla vara fria
Din tanke e skarp och dina andetag e djupa, dina hjärtslag färgar av sej och du blick e rak och orubblig. 
 
Din känsla e vad man kallar närvaro.
 
Jag står inte bakom eller framför dej, Jag står brevid dej och alla oss andra som lever för förändring.
 
Livet
Människan
Du
 
Du e starkare än både Rysslands och USAs armeer
Du klipper till snabbare än saxen
Öppnar man din dörr i ditt hjärta så e det oändligt där inne
 
Alla kan vara du, Du kan vara alla
 
Men du heter Gudrun
Det finns en Gud i ditt namn, jag tror du har gjort mej religiös för ateisten i mej reagerar inte.
 
Det bästa av allt e att du representerar det som gör oss till människor. Du e mänsklig och tack säger jag.
Det sista som överger oss e hoppet,
Tack för du finns Gudrun Schyman.