Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

TACK

Kategori: Allmänt

Alla Eldsjälar som finns, som jag dessutom får lyxen att träffa & umgås med.
 
Ni gör allting värdefullt.
 
 
 
 
 
 

Hora

Kategori: Allmänt

"Hora är ett gammalt skällsord för prostituerade, men också för andra skvinnor som ansågs uppföra sig osedligt eller alltför sjävlständigt. I det svenska bondesamhället kallades kvinnan för hora om hon födde ett barn utan att vara gift. Idag används begreppet fortarande om tjejer som lever ut sin sexualitet."
 
Sitter & läser lite om kvinnors historia.
Tack feminsimen. Utan er hade jag och många kvinnor inte orkat levt.
 
 
 
 
 
 

ere bara jag eller

Kategori: Allmänt

tycker inte ni också att man kan köra Rederiet i repris?
 
Asså, det måste ju vara tidernas bästa serie i svensk tv! Jag minns det så väl hur jag tassade runt i huset på torsdagskvällarna och förberedde mej för Reidar och onda Carl, eller jokern och vräsiga Bengtsson. Jag tyckte det var synd att Onda Carl var så ond eftersom han var ju annars rätt så snygg. 
 
Mycket hände mellan mej och Rederiet, mycket "första gången" vetskap.
T.ex när Onda Carl spola ner en vit påse med mjöl i...som jag trodde det var, men näää då, för första gången får jag höra vad knark e. Morsan satt brevid och berätta att det var minnsan inte alls mjöl eller florsocker i den lilla påsen. Vad paff jag blev!
Eller när den mystiska oxå-rätt-snygga kocken Nikolaj kysste en man på däck. ja menar, HERREGUD, jag satt som förstenad framför tvn och bara gapa, hajjade nada och så fort morsan kom in till tvrummet så sa jag "HAN PUSSA HAN" och hade format hela min skalle till ett tjockt frågetecken och mamma nicka och berätta för första gången i mitt lilla torra liv vad homosexualitet e. "vissa e det, andra inte, det e inget fel. Folk blir kära i folk, inget att oroa sej för" sen bläddra hon vidare i den sliskiga kvällstidningen. Jag menar, Chocken var total..! Huuuuur hade detta kunnat undgå mej och vad mena hon med att - Inget att oroa sej för..?
hm ..
 
..&  Uno och Jokern, asså ..asså..ASSÅ Johannes Brost. what a guy! Hur skön som helst med sin lattjo attityd och glada nuna och neurotiska lilla Uno puno, hahaha JAG BLIR LYCKLIG ATT TÄNKA PÅ DEM! 
och vaaaaarför sänder dem inte rederiet i repris? de sänder ju allt annat skit i repris 1 miljon fucking gånger då kan dem väl sända svergies enda riktga grymma tvserie i repris. Ja jag tycker det.
 
Ryser av att höra introt på rederiet. aaaah, the show can begin!
 
Funtar allvarligt talat på att göra en protestgrupp på fejjan, typ "Ut me glamour, IN me rederiet! NUUU!" Undra hur många som skulle gilla den sidan?
 
ere bara jag eller?
 
 
 
 

red eye...red eye!

Kategori: Allmänt

ujujuj
 
Ni skulle sett mej i helgen, ögoninflammation + feber + dart vader röst 
 
=
 
HÄLSAN SJÄLV!
 
 
look into my eyes....my RED EYES
 
 
if u dare
 
 

Ett brev från Gud?

Kategori: Allmänt

När folk frågar eller undrar om jag e troende så svarar jag alltid ja.
Jag e sjukt troende! sådär överdrivet och lite crazy troende.
 
Jag e troende på vetenskap och mänskliga rättigheter. Det e lite mer min grej att lägga tankarna på än nån liten gud som vill leka allan ballan.
 
MEN, vi säger för både ironins skull och allvarets, Att det finns en gud.  Från och med nu, Nu finns det en gud och gud uppenbarar sej och alla bara "SHIIIT! UNDRA VA GUD HAR ATT SÄGA?!" ateisterna svimmar nästan och agnostikarna blir bästis med påven och alla, precis alla hajjar att , Jävlar det finns verkligen en gud. Vad har nu denna gud att säga oss. 
 
Gud säger:
 
Hallå där era sjuka jävlar, ni har gjort ALLT som man kan göra FEL och ändå lyckats göra mer. Ni har missuppfattat ALLT som jag lagt framför er. Hur kan ni tro att ni kan sköta en värld med kärnkraft? Ni har ju BEVIS, ren vetenskap att det stjälper mer än hjälper och ändå så har ni det kvar, till vilket pris? Jo pengar.
Mitt syfte med er människer var att visa mej och hela universum att ni e större än pengar, makt och begär. 
 
Och vad E det jag SER, JO, ni har gjort upp skillnander mellan människer sins emellan, Ni har nått allvarligt fel i er utveckling måste jag säga, enligt er så gynnar samhället en person av vad denna har mellan sina ben och inte i själ eller förnuft. Vad e detta? Jag vet att ni, av biologi, e olika i kropp och utseende men ni e ju människer oavsett kön eller läggning eller färg. Ta vara på olikheterna för ingen e värd mer än nån annan, Alla har ett värde större än nått annat. Ni e ju förfan unika! 
 
och hur fan kan ni behandla djuren så jävla crapigt? Om ni nångång framöver vill lyckas med nånting som en bra grundläggande faktor i ett system så börja med att ta hand om djur väl och med respekt. Hur ni behandlar djuren refleketerar i hur ni behandlar varandra. HAR NI INTE FATTAT DET ÄN? shit, vad ni e sega. Nej jag kanske tar i för hårt, Ni har bara haft nåra miljoner år på er att fixa det här.
 

& till slut, jag vet att många av er e religiösa och många av er e icke religiösa, andra skeptiker. Själva grejjen med mej e att man måste få välja själv. Det e inte hela världen att det finns ni som inte tror på mej, för poängen med hela eran vistelse på planeten e att ni ska få allt att fungera tillsammans. Meeen, jag tog visst vatten över huvudet, jag hoppades för mycket på er. Jag borde ha fattat det redan när Adam drogade  Eva och såg till att hon käka av äpplet. Ja... så tragiskt.
 
Men om ni vill göra mej glad så bryt av alla strukturer som format er i alla tider, sen begynnelsen, för er egen skull och för min. Ni har verkligen inte gjort det bra hittills, visst finns det vissa som har det lite bättre än andra men själva storheten i allt e ju att ALLA ska ha det bra. Och även där det e bra så finns det strukturer kvar som ligger och härsknar.
 
Bygg broar - inte murar!
 
Jag vet att jag sätter er mot den allra största utmaningen hittills, Att radera bort hela eran historia på ett vis. Börja om på nått.
I den nya början på eran blivande historia så finns inget patriarkat, precis så var det meningen även i eran gamla men..ni fattade inte det ochdet har förstört så mycket. För det viktigaste vi har e våran syn på oss. Hur vi ser oss själva. Och då får det inte finnas nått eller någon som e bättre för att ni har fått för er det. 
Min tolkning av er människer e att ni har fått för er vad som helst och gått in för det och det har ju inte varit nå vidare bra grejjer ni har överygat er själva om. Ni verkar rättigfärda allt som kommer i er väg. 
Så gör mej nu denna tjänst, Bryt hela nomer och gamla präglade strukturer. Tro mej, det kommer rädda liv på alla möjliga tänkbara sätt och odla hopp i oss. Det finns ju bara ett krux med detta, Det e att ni själva måste vilja ändra på er. 
 
Och jag vet att många vill, jag ser en stor kraft att förändra men det sipprar också ut konservatism lite här och var, och det kommer bli en revolution mellan dessa två. 
 
Klarar ni av detta så kommer jag hylla er som det bästa jag någonsin skapat, ni kommer bli större än allt som finns. Det mina vänner, e en ära. 
 
och förresten så har jag inget kön. Så sluta kalla mej för han eller hon. Hen e jag inte heller. 
 
Tack på förhand.
 
// Gud
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

jag måste sluta drömma

Kategori: Allmänt

OM CARL BILDT!
 
 
hjääälp lixom!
 
=S
 
 
 
 
 
 

Clarion!

Kategori: Allmänt

Ikväll ere debatt där,  jag ska dit och glo & lyssna på min favvo <3
 
 
 

Bianca & Tiffany

Kategori: Allmänt

Grymma bruds!
 
Chekka in dem och dyrka! Sköna, coola, kloka och roliga. 
 
 

tillåt mej önska

Kategori: Allmänt

LIVET UR VÅLDTÄKTSKILLAR! jag tänker inte skriva män efter våldtäkt för inga män våldtar, bara pantade, äckliga killar.
 
Försvinn från jordens yta, jag önskar 100 gånger karma.
 
 
 
 
 
 
 

naanbröd

Kategori: Allmänt

yes! Det EEEEE så gott till indisk kycklinggryta, spiskummin och massa goda krydder i! MUMS
 
dessutom Stort grattis till oss bajare, igår tog vi Guldet!
 
 

MORSAN

Kategori: Allmänt

GRATTIS !
 
idag e din dag och det har vi firat med en Buffé av olika smaskiga bakelser!
 Å Tänk att du har lyckats klämma ut världens bästa unge, MEJ!
 
haha!
 
puss & kram lilla mammi

Det vet jag ingenting om

Kategori: Allmänt

Jag e min pappa. Its true,  jag hör redan pappa i mej. 
 
När jag växte upp så talade aldrig mina föräldrar om politik. Det fanns lixom inte på agendan "hur man fostrar sitt barn" med de.
 
Och när jag började intressera mig för samhällsfråger så vände jag ju mig till mina päron & dem svarade mest, speciellt min far : Det vet jag ingenting om , eller : ja, kanske e det så, inte vet jag.
Min mor, hon brukade springa ifrån mej när jag äns uttalade p:et i politik. Farsan hade iaf stubinen kvar och satt lugnt och fredligt och såg neutral ut.
 
Det var lixom hans grej och svar på allt som rörde samhället. Såhär kunde det se ut
 
- pappa, varför finns skatten?
- ja du, det e väl bra med skatt...eller?
-eh...ja vet inte, vad tycker du? jag frågar ju
-det vet jag ingenting om.
 
Det var hans sätt att vara neutral och lyckas med att inte prägla mej eller påverka på nå vis. Jag vet att han tycker man ska tänka själv kring saker och uppskatta sina egna reflektioner. Och han svar var alltid "Det vet jag ingenting om" eller "Det där har jag ingen åsikt om" eller "Det där får du själv tycka nått om eller tänka på, jag lägger ingen värdering uttalat i det"
 
Jag kan vara pappa upp i dagen ibland och jag kommer på mej själv säga just samma som han sagt till mej. På det sättet förstår jag vad han menar med prägel, han har ju trots allt lyckas prägla mej endå. Jag försöker också vara neutral och objektiv, vill att folk ska fatta själva.
Tänk om farsan hade vart uttalad kommunist eller ännu värre, Svergiedemokrat.Vad hade jag haft för åsikter idag då?
Det e så lätt att bli formad, inte minst av sina föräldrar, Det e en tanke som jag tycker alla föräldrar ska tänka på. Låt inte era barn ärva era åsikter, låt era barn uppfatta vad som e viktigt för dem. Samtidigt som samhället och det sociala gör sin del av kakan med sina påverkingar. 
Det blir en positiv tvingad situation Att man måste SJÄLV  lära sej om det vi lever i och fatta egna värderingar, Vad jag tycker e viktigt och varför. 
 
Nåja, för en tid sen så träffa jag en vän, vi prata lite politik och hen frågar "e det inte jävligt knäppt att dem snackar om att ha cannabis lagligt inom vissa delar i USA?" jag svarar milt men bestämt, Det vet jag ingenting om.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

micro gris

Kategori: Allmänt

herregud, im in love! Googla eller sök på youtube microgrisar. Asså, hur SÖTA får man bli lixom!
 
tuppar av, dör söthets döden

han tittar på mej när jag sover

Kategori: Allmänt

 
Och när jag vaknar så glor han på mej som han e värsta kungen, hahaha min alldeles egna lilla påve! kärlek

woohoo NY PÅVE!

Kategori: Allmänt

ung, snygg, färgad, lesbisk kvinna med sunda värderingar om solidariet och jämlikhet. YEAH,  Nej, sorry! jag skrev fel, jag menar 76årig vit kränkt gubbe blev det ju, jahaja men VAD ROLIGT DÅ
 
Suck
 
115 stofiler röstade fram en annan stofil som ska säga till och påverka folks privatliv, mästra hit och mästra dit. Och bland dem som rösta fram honom (bara gubbar) så fanns det anmälningar om pedofili. KÄNNS JU TRYGGT
 
jag sörjer detta genom att tänka på all kärlek och revolution dem inte får vara med om
 
Länge leve frihet
 
 
 
 
 

eskapist

Kategori: Allmänt

Jag undrar hur eskapisterna mår? Alltså, innerst inne. Jag tror man drabbas av nånting i själ och kropp när man gör saker som man vet e dåligt eller man vet e orätt. Det slår ut på nått vis tror jag, man mår dåligt men man står fortfarande upp av envishet eller trångsynthet. Undra hur dem mår med den vetskapen? 
 
Jag tror dem flesta eskapister e smartare än vad dem utger sej att vara, dem fattar mkt väl att dem behandlat fel eller gjort fel och så måste dem leva med det. Det e just DET jag tänker på, det måste vara jättejobbigt att inte "ha rent mjöl i påsen" om man säger så, eller ett förnuft eller känsla som e rak mot dem. Det slår nog bara tillbaka på dem själva på ett eller annat sätt. Brukar ofta bli så ..
 
Finns ju olika eskapister, dem e skickliga men dem e inte tillräckligt kloka, det märks. 
 
Förövrigt så måste jag tvinga mej och städa snart. jag  o r k a r  INTE, både dammsugarn och tvättslasken stirrar snett på mej..ja ja jag kommer!!
 
 
 
 
 
 
 
 

ja man undrar ju

Kategori: Allmänt

"They're always talking about history, what about herstory?"
 
 

Bravo!

Kategori: Allmänt

Riktiga män

Kategori: Allmänt

 
Riktiga män klykar nog det (=

det här med kloka män

Kategori: Allmänt

träffa en vän härom dagen då jag påstod att det inte finns kloka män, möjligtvis kortsiktigt smarta(knappt det) men kloka? Nej. 
 
Förlåt, jag har haft fel. Det e viktigt att erkänna om man har fel. 
Det finns visst kloka män, och en av dem heter Gustav Fridolin. 
 
Tack.
Tack.
Tack.
 
Gustav Fridolin e grym. Vilken fräsch människa och vilket intellekt och medkänsla. Heja Fridolin!
 
 
 
 

härmed avsäger jag mej min coolhet

Kategori: Allmänt

Det e sant. Det e mycket som gör mej cool men, En stor del av min coolhet har varit baserad på bärs, pilo, bira, ööööl. Ni klykar
Det finns fler i offentligheten som förstår mej, även om det e en outtalad coolhet att man dricker bärs. Det e en rak och ärlig charm det här med öl.
"Ska vi ses å ta en bärs?" .. "vad gör du? kom hit, vi dricker bärs" .."nä ja tänkte snacka över en öl eller två, kommer du oxå?".. "aa jag ska ba dricka upp bärsen så kommer jag" .."köpte du bärs?"
Det e lixom nått självklart coolt över öl utan att man behöver diskutera varför. E det speciella människer som dricker öl? Nä faktiskt inte men det e ölen som väljer vilja som ska få dela härligheten!
 
Jag har sen nåra månader tillbaka avsagt min coolhet.
Jag har skippat bärsen. yes, av en ENDA anledning. Jag verkar inte tåla öl. Det e nått med humlen och malten som upprör min kropp. Sååå..
 
ja. Jag e fortfarande i en chock och sorgeprocess gällande detta. En trogen vän som har bokstavligt funnits via min sida ganska länge har jag nu bytt ut mot en stadig grogg eller en cider. I år har vi lutat oss mot varann och njutit och glatt oss. 
Jag märker av att det här coola med att ses en stund på stan och ta en...CIDER inte e lika attraktivt för folk ÄVEN om de flesta inte har nått emot cider så ere just den där slutklämman , cider som ruinerar allt.
Nää jag förstår precis, jag vet exakt. Lugn, tror mej, jag har själv vart den där bärsaren. Jag har begripit allting. Jag skulle ju förfan kunna skriva en hel bok om öl. Men jag låter bli, jag har ju trots allt avsagt mej från öl, från coolheten. 
 
Endå triggas nått igång när jag umgås med mina coola vänner och bekanta som dricker öl. Tänk, det blir som ett privilegium att få haka på eller sitta med. Det e först när man avsagt sej coolheten som man fattar hur coolt det verkligen e att vara bärsare. Ja, jag får skåda på håll helt enkelt. Men skåla kan jag ju fortfarande göra, så förnedrande har det inte blivit...än!
 
handen på hjärtat - tack för denna tid bärs, den bär jag mej. Och coolheten, ja suck... den dagen cider blir en outtalad coolhet, e jag ..(för att härma mina föräldrar) HIPP igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TACK

Kategori: Allmänt

vilket gäääääng vi blev! Över 1000 pers marscherade vi från slussen till mariatorget till medis. 
Blicken e skarp mot verkligheten, vi sjöng för våra systrar i länder där dem förtrycks och vi sjöng för våra systrar som inte finns i livet men som kämpade för samma sak som vi gjorde ikväll och det e
 
Att Mänskliga Rättigheter Gäller Kvinnor Oxå!
Att Sexism Skall Utrotas!
Att Vi Lägger Inte Ner Förrän Vi Lever Jämställdt!
 
Helt underbart att se så många ta ställning mot orättvisa och sexism. Både systrar och bröder!
 
Vi lever, vi lever, vi lever
jag hör hjärtslagen
jag känner andetagen
jag ser blicken
 
 
Kampen fortsätter
 
 
 

JULAFTON!

Kategori: Allmänt

idag ere julafton för kvinnor!
 
Grattis alla kvinnor unga som äldre i hela världen, Bäst e ordet. Vi ska driva kampen för mänskliga rättigheter rakt på utan att få be om lov först. Ba köööör , köööör!
 
Hoppas vi ses ikväll och marscherar på våra glänsande gator. 
 
Kärlek & frihet
 
 

ska verkligen jag!?

Kategori: Allmänt

jävlar! 
Guess what!
JAG har käkat oliver i pajj. Asså JAG olivhataren numero uno - har gluffsat i mej OLIVER! Nämen jag tror inte ni förstår hur stort detta e. Jag aaaaaaavskyr oliver men igår blev jag bjuden på middag av en vän, en vegetarisk pajj med ägg, oliver, tomater, basilika, mjölk. mmm! OCH dessutom en god torr cider till.
 
Jag kunde knappt tro mina egna smaklökar när jag kände att det var ju GOTT med svarta oliver (utan kärner) inbakad i pajjen. Sjukt gott! Vi börja skämta om att jag kanske börjar konvertera till Olivismen. Ska verkligen jag göra de!? Ja kanske! Om de smakar såhär mumsigt i pajj så kan allt ske! 
 
Förövrigt så ere så skönt att få ventilera intellektet hos kloka och trevliga personer. Sköna samtal om Sigge Freud, skola och hur vi människer e mot varann.
 
Imorn blir det lunch med piff&puff, ja dem kan verkligen vara som två små sköna ekorrar. 
 
Men det bästa av allt, Min ikon, min hjältinna Gudrun Schyman ger sej in mer i politiken. Fantastiska nyheter! 
 
Respekt!
 
 
 
 

hjältinnor!

Kategori: Allmänt

 
hahahaaa undeeeerbaaara!

pendelpolitik- kan drabba DEJ oxå!

Kategori: Allmänt

Jag sitter på pendeln och lyssnar på en människas åsikter om vänstertrattar aka vänsterfolk med very röda åsikter i politik. Jag sitter precis bakom hens säte så jag hör ju precis allting. Jävlar vad hen brer på! 
"jävla gratisätare och dem snuvar bort allt, precis allt och dela ska man göra hela tiden... får man inte ha nått ifred!?" Det låter som hen beskriver dem som kommunister och galningar, Jag känner hur min nacke rycks med lite i en takt upp och ner försiktigt, jag håller väl med men endå inte helt och hållet. Det e en konflikt som uppenbarar sej i min skalle.
Det dröjer inte länge innan nån svarar hen, "ja men dubbelglädje e delad glädje och vad har alliansen gjort för människan?" Alltså en helt främmande person svarar vänsterhataren som sitter framför mej. Det blev en såkallad främlingsdebatt på självaste pendeln hem. Väldigt spännande.
 
jag satt och nicka åt båda hållen. Det var tydlig att vi (jag å pendeln) hade att göra med en vänsterhatare, troligtvis, en moderat (hyllade alliansen och Reinfeldt) & en rödstrumpa, av något slag, kanske vänsterlover. Det blev en ganska tät stämning men den slutade i tystnad och i massa stirr.
 
När jag kommer hem efter pendelnpolitiken så slår ja mej ner vid datan och glor mail och fejjan, på startsidan på fejjan så ser man ju vad folk har laddat upp och skrivit på sina statusar, och där ser jag status efter status hur mina moderata bekanskaper laddat upp mufbilder och skrivit nått klichigt & klassiskt om moddarna och strax under följer sossebekantaskaperna med sina ssu bilder och klassiska sossekommentarer. Politiken förföljer mej. 
 
Det e som vanligt mellan det röda och de blå, dem vill befria oss båda två..från varann. Jag tänker, det måste finnas nått mer än bara deras eviga tjaffs som ska drabba hela oss. Samhället dras ju ner av allisansens brist på människosyn så som sossarnas maktmissbruk och okapabla sätt att låta individualism vara humant. 
 
Nej, samma taktik, samma kommentarer och samma meningar. Ingen förändring. 
 
Kommer vi nånsin kunna utvecklas?
 
Jag kräver en helt ny politik, en medmänskligare, skarpare och mjukare... starkare och tydligare...
In med feministerna i riksdagen, ut med rasisterna. In med Gustaf Fridolin & Co. Asså, då har vi nått.
 Nått som e Riktigt värt att kämpa med och för.
 
 
 
 
 
 

känslan

Kategori: Allmänt

ja känslan när du vet att du bara har en cigg kvar och du försöker göra allt för att spara på den. Jag som alltid tyckt jag har sån bra framförhållning...
 
Sitter och läser en massa skit på nätet och tidningar, allt från SDare påstår (som vanligt) att det e invandrare som våldtar våra "svenska" kvinnor till att nån galen brud vill ha hjälp med att bevara flatlössen. 
Asså, jag orkar inte!
 
Vad e det för fel i folks skallar?? Jag skiter väl i om det e en invandrarsnubbe som våldtar eller en svensk snubbe som våldtar, snubbar i huvudtaget ska inte VÅLTDA. Jävla missfoster.
Och VEM ere som vill kämpa för flatlössen framtid?! VA E det HÄR? Bort med skiten, det e väl bara bra. Jizez
 
Måste dock rekommendera en film som alla bör se, Den heter "4 år till" med två av mina favvosar, Björn Kjellman och Eric Ericsson. Det handlar om en folkpartistledare(kjellman) som e gift med sin folkpartistfru(tova magnusson-norling) men han faller handlöst förälskad i en sosse (Ericsson) och man får följa deras hahaha roliga och lite småtunga kamp tillsammans. Den e kanonbra, politikskämt och roliga ögonblick, Jag har tillåmed köpt den, för att vissa filmer måste man bara ha. 
 
Tänk att man kan hitta vad som helst på youtube. Just nu spelar jag två timmar ren mozartmusik. hahaha de eeekar i hela huset. Lovely!
 
men låten som ekat i mitt huvud sen jag vaknat e endå sex pistols Submission. ren kärlek
 
 
 
 
 
 
 

Anders Westgårdh

Kategori: Allmänt

"Härmed anmäler jag mig för ett mentalt könsbyte. Jag har nämligen tappat lusten att vara man. Det känns ungefär ­lika attraktivt som att ­vara dinosaurie, silverfisk eller idiot.

Ja, ni förstår ju vad det handlar om. Män som drar manlig­heten i smuts­en genom att bära sig illa åt mot kvinnor.

Män som skjuter kvinnor i huvudet med hagelbössa. Män som kör över kvinnor med bil. Män som skickar mordhot i brevform eller ­exploderar i groteskt hatiska utfall på nätet med hot om lemlästning, tortyr och död.

Män som hatar kvinnor. Och det är inte en spännande bok eller film. Det är verkligheten på en parkeringsplats i Högsbohöjd eller på en ­gata i Götene, för att ta två av de mest uppmärksammade färska fallen. Jag tänker ­inte rabbla fler exempel, för ni vet ­redan att det är sant – varje dag året runt över hela landet är det tusentals män som utövar våld mot kvinnor.

Detta kan inte fortsätta. Mäns våld mot kvinnor är också ett angrepp på den normala och vettiga formen av manlighet som de flesta av oss fortfarande bekänner oss till, trots att förrädarna mitt ibland oss tycks bli fler och galnare för varje dag som går.

 

Förrädarna är idioterna som i manlig förklädnad – från direktörskostym till noppig fleece – agerar som monster. Varje käftslag de ­ut­delar mot en kvinna är också ett fegt knä i skrevet på oss riktiga män som aldrig skulle kunna se varann i ögonen om vi slagit en kvinna.

Vi män som hatar män som hatar kvinnor.

Det är en sak att det alltid kommer att finnas misslyckade bullrunkare som inte klarar att kontrollera sina förvridna tankar eller ta sig i kragen i ­stället för att låta sin obalans brisera mot en kvinna.

 

Det är en betydligt värre sak att det fortfarande finns ett system – ­kulturellt nedärvt och kommersiellt förstärkt – som skickar samma ålderstigna budskap om hur en man ska se ut och agera med sina eviga rättig­heter till makt och företräde. Från enklaste high school-film eller tv-spel till styrelserum och (inte minst) domstolar. It’s a man’s world.

Men det kommer inte att hålla i evighet. Dagens unga kvinnor är smartare och bättre än sina mödrar och mormödrar. De accepterar inte ­varken att giftas bort, spöas upp, förlöjligas eller förminskas.

De har en lysande framtid, och det är därför jag ibland önskar att jag vore en av dem i stället för en av oss.

Men allra helst skulle jag vilja vara stolt över att ­vara man." - Anders Westgårdh Aftonbladet.

 

 
 
jaa det finns hopp när riktiga män säger ifrån och markerar. Bra text och lite sorglig men det finns hopp när revolutionen e på språng, tidern e med på att låtas ändras och våra generationer vågar se och agera. hoppet lever och förändringarna står vid dörren och ska in. 

 

 

att längta

Kategori: Allmänt

att längta, helt lovely - Till på fredag, då blir demo med mina medmännisker! kampen för mänskliga och självklara rättigheter e inte alltid självklart , inte äns i vårt eget land, så nu på fredag gäller det att visa vad det e som gäller. Humanism, solidariet och rättvisa..!
 
 
 
 

den kloka

Kategori: Allmänt

"En nations storhet och dess etiska framsteg kan bedömas av hur man behandlar djuren" - Gandhi
 

Imponerande och naturligt, ett självgivet absolut enligt mej. Jag läste en bred textsnutt av en polares historiabok, Gandhi förespråkade :  Hur vi människer behandlar djuren, E det som speglar oss och hur vi  behandlar varann. Det e viktigt med bemötande och behandling. Gandhi var själv vegetarian (av politiska protester och filosofilöften från sin mor) men hade inget emot om människer åt kött, bara djuren behandlades med värde. Det e det viktigaste. Det e kockrent och sunt. 
Tack Gandhi för du vet det självklara. Tack oss som förstår detta och lever efter vetskapen med detta. 
 
Nu ska jag gosa me min hund som ligger å glor på mej, dem där ögona säger "asså give me a break, vet du huuur länge jag har väntat på dej? Nääär ska jag få gå ut och ha kul?!"
 
 luugn lilla vän, vi ska ut nu