Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

snart kommer en kärleksförklaring

Kategori: Allmänt

jag råkar bara knega mkt just nu så jag inte har tid att sätta mej ner att skriva den. Men mina tankar e vapen som slåss, snart kommer kärleksförklaringen. 
 
 
 
 

sorgligt sant

Kategori: Allmänt

dödsstraff?

Kategori: Allmänt

Känsligt.

Jag e liberal och liberaler tror inte på dösstraff, vi e humanister och tror på mänskliga rättigheter. Detta med humanism ... vi kan uppfatta det olika vad det innebär. Dem flesta av oss har nog rätt så samma värderingar av det e men endå, vissa humanister anser att noll tolerans mot dödsstraff. jag som e humanist håller med ca 98%, vill inte se dödsstraff hit och dit på olika grova brott men...
 
pedofili..
 
jag anser att det e mer ohumanistiskt att låta den "människan" leva än att inte leva. jag anser att man har förbrukat sin rätt att ha ett liv, det viktigaste vi har..kvar. Det e det enda brottet jag anser dödsstraff gör sin rätt.
 
Sen kan jag ju spotta ut hat och ilska mot våldtäktspersoner och medvetna djurplågare, önskar för det mesta döden till dem också men i det stora hela finns det ett brott som jag vill på allvar se dödsstraff på och det e pedofili. 
 
De e känsligt att skriva och diskutera kring dödstraff, vi e sedan modersmjölken i Sverige lärda med att det e ohumanistiskt med dödstraff. Men då vänder jag på hela humanismen nu och dess betydelse och säger, Det e mer ohumant att låta en människa som uppenbarligen e omänsklig pga brottet, Att leva. Som sagt, jag ser inte ner eller upp på det utan, man har förbrukat sin medmänslighet och det som gör oss till humanister när pedofili existerar. 
 
Sen detta med domare och åklagare kan vi ju ifrågasätta, inte bara när det gäller våldtäktsfall där våldtäktsmän frias på friande fot...utan också varför en vuxen man som tvingat sej på en 4 åring sex om och om igen får 8 måndader i fängelse ? Ett liv e förstört och en människa släpps som gott fri från det och får leva fritt.
 
Vad e det för fel på vårat rättsystem? våra lagar och framförallt, domarna?
 
E vi ett land med mänskliga rättigeheter? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JA!

Kategori: Allmänt

jag kom in på mänskliga rättigheter! Nu jävlar ska det kämpas!!! Hösten kommer bli förälskad i mej! LIKE A BOSS
 
 &
 
som mina medsystrar gjorde för över hundra år sen .. Nu blir det slipad rättvisa & humanism 

solidariet

Kategori: Allmänt

Går runt och tänker ganska ofta på det fina, trots all misär som sker dagligen... globalt och i lilla sverige.  Och jag tänker ..
 
Det finns så många som bryr sej och kämpar och vågar vara "dem" obekväma, dem som vill förändra. Dem som startar olika organisationer för att få sin nation och världen att gå framåt och bli mer human, och dem som ger sej in i en politik som e långsam och ibland verkar vara helt oföränderlig, dem som får jobba i kvicksand för deras övertygelse om solidaritet e starkare än starkast, dem som inte ger upp fast det verkar kört. Dem som ständigt upplyser om att vi måste fortsätta. Dem som vågar vara människer.
 
Det som gör oss till människer e detta, att vi e mänskliga och inte ger upp. Vi e sociala varelser av naturen och att föra oss framåt ligger naturligt i oss. 
Hur mycket något eller några vill bromsa detta så går det inte, det ligger inte i oss att gå tillbaka eller bevara, vi ska fram. 
 
Hoppet e oss. vi e hoppet.
 
Så jag tänker på alla oss som vågar vara mänskliga. Människan i tiden. 
 
Solidariet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lisa Magnusson

Kategori: Allmänt

''Feminism är att vara obekväm, att kräva förändring, att sträva efter att ge kvinnor mer makt. Feminism är att utmana hela den ordning som säger hur människor skall vara. Att Expressens ledarsida med flera tror att protester mot feminismen beror på att feminismen har pr-problem säger mig att de verkligen inte fattar någonting.''
- Lisa Magnusson, skribent/Journalist 

Ksmb & folköl

Kategori: Allmänt

yeah!
 
jag vill bara dansa, e ju faktiskt deras bästa låt. Ksmb e vemod för mej. Den sammafattar i princip hela min sköna ungdom, glasklar och crazy. Lots of love!
 
Ena jycken ligger å flåsar på min fot, den andra har krypt in under databordet och ligger och fukkar upp alla kablar. Aja. Stackars liv, päls 24 timmar dygnet, året om. fyfan och i detta jävla klimat. Jag LIDER med dem..
Sitter och drömmer att jag skaffar mer hundar. En berner sennen och en pyreneerhund och GIVETVIS en flock med massa engelska cocker spaniels. Dem e ju för fina och goa! sen ska jag ha en boxer som ska heta bengt. Sen en engelsk bulldog som ska heta maggan & nåra goldens och flat coated retrivers. 
 
uh yeah. my dogs!'
 
första doggen e berner sennen(mörka) och brevid pyrennerhund (ljusa), sen en bernervalp och sen en cocker spaniel! my god, KOLLA på dem! SÅ JÄVLA VACKRA OCH KLOKA DJUR
 
 
 
 

jag måste sluta bli förvånad, eller?

Kategori: Allmänt

Södermalm. En sen kväll i maj, öl och polare. Charm.
 
Jag går till baren för att beställa en bärs och då kommer det fram en snubbe och börjar tugga med mej.
Harmlös och rätt artig var han och jag stod endå i kö till baren så ja, han fick väl babbla på tyckte jag.
Han reagera på att jag tala om att eventeullt läsa mänskliga rättigheter, han sa "ähh, e det så bra?, det blir endå ingen som bryr sej" och jag tänkte först, Åh nej, en till outveckalnd robot. Sen visste jag ju att han hade fel för jag e ett levande bevis på att jag bryr mej. så han kom inte långt i intelligens men det mest förvånande och äckliga var att han tala om våldtäkten mot den unga tjejjen  som Umeå tingsrätt fria våldtäktskillarna för en vecka sen drygt. 
Alltså, tre killar i 18 årsåldern. Våldtar en tjej om och om Igen. Sen kör dem upp en vinflska i hennes underliv så hon blöder. 
Ja, detta står den här nyinflyttade killen och säger att han ser inte felet med detta. 
Jag ber han dra åt helvete, sen sätter jag mej sen efter en stund så drar jag och DÅ springer han efter mej, jag hinner alltså gå en bra bit till tuben och idioten springer efter och vill snacka. FUCK YOU DITT ÄCKEL SOM TYCKER TJEJJER SKA BLI VÅLDTAGNA. i know karma will beat you up
 
 
Kom igen killar! ta ställning! Visa att det e fel och ohumant. Visa mej och alla andra att ni anser detta e sjukt. Jag blir lite förvånad när en svensk snubbe på dryga 35 isch har dem här värderingarna. Och öppet får strosa omkring på samma krog som jag .tex. jag blir alltid lika förvånad när folk som han får gå lös...
Folk med sånna här värderingar som starkt avskyr en viss människa (kvinna) eller gör en vass skillnad på människer (kvinnor) som anser att unga tjejjer ska bli våldtagna om och om igen och sen få upptryckt en vinflska i sitt underliv...jag vill ifrån ta er eran rösträtt,. jag vill att ni ska sitta inspärrade. För evigt.  För ni förbrukat eran rätt till humanism i ett samhälle där ni e ohumana och saknar all typ av förnuft. 
 
 
tack å hej
 
 
 
 
 
 
 
 

ta ställning!

Kategori: Allmänt

steffo törnquist

Kategori: Allmänt

hahaha urmysig ju!

Tjejer & grabbs, ni vet väl att

Kategori: Allmänt

Man kan faktiskt gå ut och ha kul fast man e i ett förhållande. Man m å s t e inte sitta hemma en kväll och dricka och nöjja sej med det, även om det e trevligt också.
Jag älskar både och, gärna samtidigt. Först hemmaparty med alla underbara nära och kära sen drar vi ut på antingen klubb eller skön opretto pubb och sitta och socialisera sej. Det e friskt och kul, öppet och annat folk som man kan stöta på. Sjukt kul ju!
 
Ska börja med att  skriva att jag avgudar mina vänner och många av dem har skaffat partner och helt plötsligt anser de flesta av dem att "nää, men vi behöver väl inte gå ut? vi har det så kul här" eller "vi går alltid ut så nu e vi hemma" och jag ba "ehm, jo visst men vi har ju sjukt kul ute oxå, vi har hängt hemma hos nån nu väldigt mkt och det e sjukt najjs de med men nu drar vi ut och hänger lite oxå" För jag tycker det. Oavsett om man har flickvän/pojkvän whatever, man KAN gå ut och ha kul. Det slirigaste e väl nog när det gaddat ihop sej (dem som har fast partner) och pront bestämmer sej för att bara vara hemma. Det e klassiskt och very typiskt folk i förhållande men det gäller inte alla. Jag själv i förhållande e fortfarande likadan, älskar att hänga hemma hos polare sen dra ut på pubb och fortsätta ha kul i den mer öppna sociala atmosfären. har flera andra som haft och har förhållanden som vill dra ut, inte bara sitta hemma hos nån. 
 
För mej finns det inge underbarare än att samla ihop dem människerna jag älskar allra mest och sitta på en avslappnad krog/pubb och beställa en stor stark och snacka om sköna grejjer. Det e själva grejjen att just sitta öppet tillsammans och umgås med varann som jag gillar. 
 
Och efter flera hemmakrökar kvällar nu tycker jag det börjar låta lite beige att man ska fortsätta för vissa tycker att det e bekvämt så. Man får offra sej lite och variera sej. hahaha det har ju vi som älskar både och gjort! och det har jag gjort nu, och när jag haft partner, och när jag dejtat och när jag vart singel. hahaha det e som jag vill att hela den sköna allmänheten ska veta "KOLLA! HÄR SITTER VI OCH UMGÅS, JAG OCH MINA FAVVOTYPER OCH VI HAR SÅÅÅ KUL" 
 
Tänk snälla rara underbara, bara för man har förhållande så behöver man inte häcka hemma för det mesta när man ska kröka. Varför inte både och..? Kom igen! det blir annars lite tråk jag-har-förhållande-så-jag-e-bekväm-med-att-rocka-loss-hemma-mer-än-att-vara-ute-eftersom-jag-har-ju-partner-så-varför-dra-ut-typ, det e lite dem vibbarna man får. Vilket får mej att tänka på...så när man går ut så letar man efter nån? ja så ere bergis för vissa men sen finns det just det här ...jag vet inte, kanske SOLIDARISKA med andra människer ute som e extra skoj som lockar och just att man e där med sina favvosar. 
 
Man behöver inte hela tiden bara häcka hemma eller bara häcka ute  men man kan variera sej. Men det e  damn trist när (av erfarenhet) dem som har fasta förhållanden bara vill vara hemma för det mesta.
 
kom igen nu
 
aja, sweden leder över denmark 4-2 just nu
 
najjs!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

glöm inte ba inte

Kategori: Allmänt

Ekologiskt e LOGISKT.
 
Har precis bakat ihop ne spungecake, eller spongecake eller ja spunchcake. vettefan hur de ska stavas bara hur det uttalas. Tryckt ner massa ckockladbitar i och låtit det gräddas i ugn, sen när det e klart så ere inte riktigt klart va för de ska vara kondenserad mjölk över. Som glassyr! mmmums!
 
Jag har följt olika mediaprofiler och deras uttalande om Hen. Jag vill ge styrka och tack till trans och andra personer som tagit ställning mot unkna bittra typer som vill förneka deras rättigheter. Man som individ vill bestämma själv vem jag e och hur jag vill andra ska se mej. 
Och den blondinbella har redan spytt ut sin vrede mot Hen "Man ska se om det e en flicka och pojke, så man vet hur man ska vara"
Men många som e positiva till Hen säger att det e fantastiskt att man slutar lägga fokus på könet i det första, det kan ju omöjligt vara det viktigaste med en person, vad den har mellan sina barn och hur man ska behandla där efter.  
Hen handlar inte om att "radera" bort sitt kön eller sexuella läggning utan att man beskriver en person i första hand och inte vilket kön eller lägging personen har. För att vara tydlig. 
Eller så kan man säga...
Syster, bror = syskon
Mamma, pappa= föräldrar
Hon, han= Hen
 
Men som vanligt får modern och frisk utveckling mycket motstånd från de som inte vill förändras men tids nog och förhoppningsvis så kommer detta naturligt om nåra år, Att hen e indviden i första hand och i andra hand, könet.
 
Nu ska jag nog smaka spungecaken!
 
Petter- Håll om mej, grym låt! Petter levererar nästan sin bästa låt någonsin
 
 
 
 
 
 
 
 
 

han e ju för bra asså

Kategori: Allmänt

Simon J Berger 
 
kloka värderingar!

hoppas hoppas HOPPAS!

Kategori: Allmänt

Vart på intervju idag, hoppas jag kommer få läsa mänskliga rättigheter i höst! Det e många som söker men det e inte många som mej... tror jag. ehm, eller så e hela bunten som mej! Men fyyfan vad bra det verkar och så lägligt att läsa i dessa tider. 
Fick ett häfte med massa information om just FNs text om mänskliga rättgheter. En liten uppgift var att sammafatta den och skriva egna värderingar kring detta och jag la märke till direkt att det stod INGENTING om människans rätt till sin sexualitet & läggning. Chockartad som jag var så skrev jag det som notis i sammanfattingen för det e ju helt absurt att det inte står med. 
Rätt ska vara rätt och rätt e humanistiskt. Ska bli grymt spännande och se om jag blir antagen. Fantastisk kurs att få läsa isf!
 
Annars då? jo bästa kompis har rest iväg till en ny värld, där det e varmt och fuktigt och diktatur. Jag kan ju inte låta bli att bli nojjig när man reser till nån nation som har den prägeln. Men hen säger att hen och hens polare har det fint som snus där borta och att dem just nu vandrar på stranden. En annan avlider ju av ståkkålms sol och värme ... suck. Hur varmt får det BLI egentligen? Konflikten med vädergudarna e snart igång, i can feel it!
 
dagens låt Håkan Hellström "det kommer aldrig vara över för mej"...jag e förvånad att den e så bra, lätt en av hans bästa låtar någonsin. 
 
 
 

min snustorra humor, varsågoda ..NJUT!

Kategori: Allmänt

 
 
hahaha!! avlider lite varje gång

Alla har vi våran julafton!

Kategori: Allmänt

jag skulle på demo igår men knega istället. Känns som demosarna första maj e bara för sossar MEN jag vet ju att det finns andra också som tror på solidaritet & jämlikhet. Femmisarna var ju där och de var ju där jag skulle stå men som sagt, kneget...
 
Min julafton e 8 mars. Viktigaaste dagen på året, sen kommer rikiga julafton den 24 dec som den näst viktigaste dagen. För din info.
Ser sköna bilder från folk som laddat upp på fejjan alla demos igår, anarkisterna, syndikalisterna, sossarna, vänsterpuffarna och liberaler! Alla tuggar om samma grej, nästan. Humanism! ja å sen arbete å tjaffs. 
Alltså, det e ju inte arbetarna det e fel på utan arbetsgivarna. När jag för en tid sen hörde centern uttala sej om att vi behöver mer arbetare i sverige så satte jag nästan kaffet i halsen. VADÅ MER? Vi har ju för många arbetslösa arbetare som inte får jobb, vad ska vi göra med dem? Och dem som väl får jobb får det på skittaskiga grunder, först praktik i 600 hundra år sen inget kollektiv avtal, privat, skitlön och jobba häcken av sej och leva med en ständig oroad hälsa över om man får ha kvar jobbet eller om man blir bortplockad. NÄHÄ du! Och av statistik e det mest kvinnor med invandrarbakgrund som får dra de stora lassen. OCH DÅ har vi DESSUTOM nåra jävla pantskallar som sitter i rasse och nasse partier som vill utrota eller stänga av invandringen i detta avlånga mesiga land. 
PLEASE, vi har internationella indvider att tacka för att sverige som nation fortfarande står upp, vilka slagkämpar och vad många av dem har fått offra och förlorat allt för att komma hit...och vad dem fortfarande får offra här i "trygga" sväärje, som sagt, jobba tok för mkt och för länge, få skitlön och inget pension eller sparande och ett ständigt gnäll från rassarna och nassarna, fyy!
 
jag ska starta ett eget litet demotåg på ståkkålms gator, UT ME INDUSTRIALISMEN, IN ME HUMANISMEN! Nu ere på riktigt fan.. på tiden att nått händer.
 
Jag känner revolutionen...