Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Mäns våld

Kategori: Allmänt

Rättssystemet vi har och lever med måste ju spegla våran syn på jämställdhet och demokrati. Om den nu inte gör det, vad betyder det då?
 
Jag e inget proffs på matematik men den här ekvationen kan till och med jag knäcka!
 
Det e dags att tala om killar och män och fokusera på dom och ifrågasätta till 100% varför 6 killar brutalt våldtar en tjej och blir efter det friade av vårt rättssystem.
Killarna blev friade och kvar står tjejen som har legat mot ett kallt golv, i ett mörkt rum, i sin egen spya och blivit gång på gång våldtagen av den ena killen efter den andra. Hon blir kvar  och med en domare och nämdesmän som ställer frågor till henne, eller snarare berättar för henne hur hon hade det i det kalla och mörka rummet. DOM som inte var där, berättar FÖR henne, hon som var där, hur HON hade det. 
 
Nu måste vi ta tag i det största samhällsproblemen vi har. 
Mäns våld.
 
Killar peppar och taggar upp varandra i grupp, jo det vet vi. Men killar ska förstå att de ska inte våldta. Varför gör dom det? 
Varför våldtar dom?
 
Fokusera på allt våld och vart våldet kommer ifrån. Över 90& av alla brott begås av män. Tänk nu, 90%...
 
Vad har män för problem?
Kan vi lösa det? 
 
Vi måste lösa det. Men vi löser det inte genom att lägga skuld eller frågor på kvinnor.
Vi löser det inte genom att vårt rättssystem, ett system som ska vara rätt, ger signaler att i detta land får du kränka, och våldta och komma undan med det, för det e våran syn på demokrati.Nej, så löser vi det inte.
 
Vi löser det genom att fokusera och forska i varför män står för 90% av alla brott och mestadels våldsbrott som våldtäkter bl.a. 
Vi löser det genom att ha genusutbildade domare och nämndemän i rättssystemet. 
Vi löser det genom utbildningar i genusvetenskap som alla lärare måste ha innan det blir godkända lärare.
vi löser det igenom att forska om samhället och hur människan har fungerat genom historien, Finns det någon röd tråd? Skiljer vi på pojkar och flickor? lägger vi på en mansroll på män? har vi en föreställning hur en man ska vara?
 
Hur kan vi göra för att bryta den?
 
För det första, genom att fälla våldtäktsförövare. Ett tecken på att vi markerar vad som e okej och inte okej. En ska veta att det inte e okej att våldta. 
För det andra en regering som tar tydlig och stark strid så fort något sådant här händer. När inte vårt rättssystem fungerar, då måste vår stat med regering markera, av rena demokratiska skäl, som bevisning i tron att vi som människor e lika värda.
 
Tyvärr har vi ett rättssystem som som friar män med sitt våld. Och tyvärr har vi en regering som knappt vill ta i frågan.
 
Och jag minns  Svergies Finansminister sitta i ett norskt/svenskt tv-program och säga att Sverige e jämställdt.
 
Vad händer då?
 
E det hopplöst? Kan vi påverka?
 
ja.
 
Vi har inget annat val än att ta ansvar, när ett system som ska vara rätt gör fel och en regering står apatiskt och glor, ja då får vi som heter folket ta tag i saken. Ni vet vi, oss, vi som lever i samhället och skapar det varje dag. Vi får tala om detta, sprida ord om detta, aldrig ge upp om detta, trycka på om detta. Ta kampen för demokrati och rättvisa. 
 
Tysta inte ner mäns våld
Män själva har det största ansvaret att påverka det här. 
 
 
// demokraten 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Niklas säger:

    Exakt det här jobbar jag med, Mäns våld. Vi håller med dig på samtliga punkter, genusutbildning är grunden som kan få allt att bli större och mer demokratiskt.

    Bra skrivet som vanligt

    Niklas

    Svar: Toppen! jag tycker det e riktigt bra att det finns organisationer som fokuserar på detta, nu behöver vi bara ett rättssystem och regering som gör samma så kan vi utvecklas och gå framåt!tack!

    Bönan

    2013-10-04 | 14:19:35

Kommentera inlägget här: