Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

"Du försvarar extremvänstern"

Kategori: Allmänt

Nu e det såhär, oftast i debatter så säger en till om extremvänstern, den e lika sjuk som extremhögern. Men på nyårsafton så började en person hoppa på extremvänstern "extremt" mycket. Jag menar hallå! vi i Svergie har inte direkt PROBLEM med vänstern, det e högerfascismen som e skiten i Europa och i lilla Sweden. Känns ju jävligt långt ifrån att ta upp extremvänstern då, det e ju en grej om det faktiskt E ett allvarligt problem med extremvänstern, att extrema vänsterprissar går ut om vandaliserar våra gator, sprider kommunistisk/socialistisk hetspropaganda..joo de hade varit jävligt allvarligt, meeen nu e det ju inte så. Please. Så varför äns ta upp "livsfarliga" extremvänstern? tänkte först att de måste vara en smygrasist jag har att göra med, men tydligen var hen inte det, hatet i ögona blossades upp när vi började tala om fascisterna. Men en liten stund där innan vi enades om fascismen så tog jag upp extremvänstern mot personen "du kan ju inte mena allvar, hur vågar du jämföra lilla plutt extremvänstern i dagens högerfascism till land. Det där e ju bara fjompigt." 
sen fick jag höra det ena och det andra, att jag försvarade extremvänstern. ojoj, vilket helvete det blev. personen i fråga var packad så det var mkt höga ljud och lödder som kom ur dennes mun, själv försökte jag tyda mer exakt vad hen sa, men det var svårt. 
 
Nåväl, kul nyårsafton! jo men faktiskt, det var jäkligt kul...ja förutom att vännens ugn gick sönder, betydde att vi ringde efter onlone pizza, betydde att online pizzan fukka ur, så vi ringer efter en vanlig pizza som körde ut till oss, ja och sen taxin om inte hitta (!)
 
Jaja. Nu e jag nyfiken på ETC, Tidningen Etcetra, en ny tidning kommer ut i Sverige, yey, fast min önskan om en vanligt modern tidning som inte e styrd speciellt åt vänster eller höger blir det inte. ETC e en feministiskt, grönlistisk (miljötänk, FETT BRA) och.... socialistisk. suck. Trist tycker jag. Jag vill så gärna ha en modern, ny fräsch tidning. vi har ju haft konserverade, socialistiska tidningar och till och med småliberala som blivit borgerliga till slut. jaja, varför fortsätta på en gammal stig? skapa en modern, feministisk och grön tidning enbart. Våga ha visioner! 
Ska ändå köpa tidningen, feminismen kan jag läsa & behålla och det gröna tänket naturligtvis. 
 

Kommentarer

  • Sandra J säger:

    är inte heller socialist men vill socialismen hjälpa till i feminismen, fine och när blev socialismen grön (?!) egentligen?
    Feminismen och de gröna tänket står ju självständigt där. Sen som sagt, tidningen vill vara socialistisk också. Okej då lixom.

    Svar: Socialismen är klassisk vänster-patriarkat. Tåls inte med från min sida! och miljötänk har socialismen aldrig varit kända för, ja tack och lov står feminismen och miljön tillsammans på detta, jämlikhet och klimat hänger ihop. Det e jag (och jävligt många fler) som önskar mej (oss) en värld utan patriarkat, vare sej från socialism eller konservatism. Feminismen räddar liv!
    Bönan

    2014-01-05 | 12:12:34

Kommentera inlägget här: