Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

liberalernas konflikter blir allas konflikter!

Kategori: Allmänt

Jag ska ge dej nåra tips på vad som e hårdast att leva som.
 
1. Feminist. När du e feminist så får du det håååårt. Livet blir aldrig detsamma den dagen du inser vad feminism e. De finns lixom ingen återvändo. Bye bye till ditt gamla liv! Och tyckte du att du hade det jobbigt tidigare e det INGENTING gentemot hur jobbigt det kommer bli nu när du e feminist.Du kommer få allt emot dej och ännu mer, du går ju trots allt emot ett helt världssystem.  Ojojoj, men, du inser snabbt att det ända rätta e att göra det rätta, annars skulle livet vara ovärt, så du e feminist och lever feminismen. Dessutom e du inte ensam, det finns ett helt hav med feminister. 
 
2. Vara liberal. OJ. Sverige hatar liberaler. Jag kan förstå på ett vis, Sverige har ju högerliberalism som osar hit och hit som en fet stor stank. Men de allra flesta e oinsatta och när jag lyssnar på folk, e de väldigt opålästa om liberalism. De har bara nöjt sig med att förstå högerliberalism och sen tror att den vanliga liberalismen e likadan. Please.
 
De blir konflikter mellan oss liberaler på samma sätt som det blir konflikter mellan andra politiska livsåskådningar. Vi har den stora och vackra Liberalismen, tung ideologi. Som dessutom har blivit splittrad av liberaler eftersom individer ser olika på liberalism. Men två feta lägren har det blivit, ena lägret med den vanliga synen på liberal. solidaritet, jämlikhet, frihet och individualism. och den andra synen högerliberal: stark näringsfrihet och liten statlig inblandning

Alla ska ha rätten på sin sida att kunna vara fria människor, starka individer som tillsammans lever i samhälle som e för alla och alla var och en och alla tillsammans. Alla ska ha samma förutsättningar att leva jämlikt och rättvist. Det var ju med liberalismen de tog bort privilegier från adeln, kungen, militären bl.a. jaa, Det ifrågasattes starkt av just adeln, kungen och militären så det blev en stor tung till ideolog som fann sig strax efter liberalismen - Konservatism. De ville ju direkt inte ge upp sitt lyxiga och lalliga liv bara för en bunt filosofer och indvider knäckt den finaste av alla tankar - frihet och jämlikhet FÖR ALLA. 
 
Men så kommer dessa jävla högerliberaler! De trånas och tjaffsas och förstör de finaste vi har, vår individualism. 
 
Det som skiljer oss liberaler från varandra e just synen på individualismen. 
Liberaler anser att om alla ska vara individer så måste alla få samma rättigheter och förutsättningar att lyckas. Därför behöver vi en rättvisemyndighet (stat kanske?) som finns och hjälper till när det blir oense och konflikter i samhället. Stat som kan hjälpa till med bidrag och ta skatt t.ex. Hur bra som helst. 
Högerliberaler anser att det helst ska vara lite skatt och lite bidrag. Och vägen till individualism går genom att göra staten privat och få lite extra pengar i plånboken. 
 
Synen på äganderätt ser liberaler olika på. Liberaler ser äganderätten att få vara fri som människa,dvs äga sin egen kropp, sin egen sexualitet, sin egen frihet. Ifrågasätter det sociala normsamhället och strukturerna i den. Högerliberaler ser det genom att ekonomi och statsfrågor blir mindre och enskilda, rätt privata. Ja, tänk borgerlig politik. 
 
Märker ni att det e en skillnad? 
 
Det e viktigt att inte klumpa ihop liberaler, vi liberaler bli tokiga! Hahaha
 
Ja och hur jag får ihop feminism och liberalism, det finns ju en bunt socialister som inte hajjar ett skvatt när de hör detta men då får de veta det nu, Med liberalismen så fick kvinnor rösträtt och allmän rösträtt e utav ren demokratiskt måste. Med liberalismen så föddes feminsimen med rörselen och filosofin att kvinnor och män ska leva jämställdt. 
Sen har feminsimen tagit sig kraft i olika samhällssyner, finns riktigt coola och grymma vänsterfemmisar och socialistfemmisar. Det som e intressant e bara att när de talar om hur det vill att ett samhälle ska vara så talar de om att alla ska få vara fria från förtryck och normer, alla ska få vara människor. Jag tror minnsan att det finns många socialister som e smyliberaler, Det hörs!
 
 
Mary wollstonecraft & John Stuart Mill, Stora liberaler förr
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: