Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

korkad.com

Kategori: Allmänt

Sitter och läser om Anders Vendels matrum. Bild på en uppklädd,kockklädd man med en purjolök i hand, lite sådär akturitärt. Och sedan 4 mer än halvnäcka kvinnor i positioner som skriker osjälvständighet och vilsenhet och givetvis en given sexism. 
Det som e lustigt tycker jag e att Anders Vendel på sin profilbild på facebook har "VI Gillar Olika" en politisk kampanj som blev stor under 2010 inför valet. Vi gillar olika e en benäming och statement på att vi tycker vi ska vara jämställda, och hur olika vi än må vara så e ingen bättre än någon annan. Vi ska vara jämlika. Dels skapades detta pga av att sverigedemokraterna kampades med att ta röster och deras politik e tydlig med att vi inte ska vara olika, utan lika. Sedan generellt med innebörden att vi ska vara jämställda som människer. Det e inte okej att förminska någon pga deras kön, sexualitet, hudfärg, religion eller ögonfärg. 
 
DÄRFÖR tycker jag det känns väldigt hyckligt och smaklöst att Anders Vendel går ut med sin sexism och könsnazism och sedan när man glor på profilbilden står det "Vi gillar olika" som jag VET betyder tvärtom än vad han har tagit ställning för. Vad ska jag tycka? Vad ska jag tro? Hur tänkte han nu? Tänkte han i huvudtaget ALLS?
Det kan ju vara så att Anders Vendel verkligen tycker vi ska vara jämställda (?) och avskyr SD osv osv. Han menar då jämställdhet mot rasism, inte sexism (bara den att sexism och rasism hänger ihop). Han skulle kanske aldrig haft 4 halvnäcka färgade kvinnor med en vit man som står med purjolök. Nej, för det e rasistiskt. Men han kanske skulle haft 4 färgade kvinnor med en färgad man som står och håller i en purjolök? Får då e det ju okej... Eller?
Han missar ju hela poängen, han ska i huvudtaget inte ha nåra kvinnor eller män poserande Kränkande eller sexistiskt, färgade eller icke färgade. Han missar HELA poängen.
Men när det kommer till kvinnor och män, då ere okej att vara orättvis. Så har det ju endå alltid vart så varför skulle han bry sej om nått sånt? Hans egna reflektion på det hela var
"Det finns väl någon som har reagerat på att det skulle vara sexistiskt eller liknande. Det är upp till dem i så fall. Det är inte min tanke i alla fall och jag tycker absolut inte det."
"Lite som modern konst"
 
Sen att han kallar det konst. jaja. Vi har olika smak på konst. Jag gillar jämställdkonst och Anders Vendel gillar kränkningar, Just att han kallar det modern konst också. Klassiskt konservativt och sexistiskt e vad det e, Men inte mot han själv utan mot kvinnor. För det e ju en skilland på människer! Det  finns bruna män, svarta män, vita män, gula män, röda män. Behandlas sjysst, Det ska vara jämställdt. Men så fort det yppas om kvinnor. Då ere okej att vara "rasistisk" fast då mot kön. 
 
John Stuart Mill. en av liberalismens förfäder skrev på sin tid en bok "förtrycket av kvinnor" där han jämförde det kvinnor utsattes för med rasism. Könsrasism. Han var en stor del av första vågen feminism. 
John Stuart Mill hade blivit rasande på Anders Vendel om han levt idag.
 
Stuart Mill kallar det för könsrasim, jag kallar det för könsnazism. Nåja, låt oss kalla det för det apatiska hatet. Förminskning och förnedring av en annan människa - hat. 
 
Jag kräver att Anders Vendel tar bort sin "Vi gillar olika" på sin
 eller sina bilder. Man ska stå för det man står för.
 
Eller vet Anders Vendel kanske inte vad han står för?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • politisk vänsterflata med tre ungar säger:

    kanonskrivet.
    Nu blev jag dessutom intresserad av John Stuart Mill och liberalism!

    Svar: tack. Ja kolla upp han!
    Bönan

    2013-08-07 | 12:23:25
  • Niklas säger:

    Intressant skildring eller liknelse om det hade vart färgade kvinnor med vit eller färgad man med purjolök.
    Fortfarande samma budskap.

    2013-08-07 | 13:27:43
  • Sara säger:

    John Stuart Mill <3

    2013-08-07 | 14:00:45

Kommentera inlägget här: