Århundradetsbrott.blogg.se

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

kommunistisk

Kategori: Allmänt

i timmar satt vi -  folket och diskuterade på min väns balkong, rakt in i den djupa augustinatten. Vissa lämnade diskussionen och gick in i lägenheten för att hämta mer bärs för att sedan hamna i soffan där man satt och bjäbba om vilken musik som skulle spelas. 
Men trofast satt jag kvar med min 57:e cigg och med spetsade öron riktad mitt mot urbanisten, samtalen flödade om människan, rättvisan, friheten och byggnader! Detta med att tala samhälle med en annan människa e ju kul!
 
Vi hävdade mot konstens alla politiska regler en massa saker för varann och energiskt talade i mun och i kanske även i gåtor. Men efter en lång argumentering så hämtade vi andan genom att svepa i oss sista slasken av den ljumna bärsen. Sen sa människan "Du låter kommunistisk" 
 
Jag blev förvånad. Lite chockad. Lite sådär, eh tagen på sängen.. Tänkte, Det här var väl ingen rasist eller nazist jag diskuterade med? Nää, det hade jag ju konstaterat sedan tidigare, så why all this communism in my face? Hmm, jag tänkte efter igen, jag sa ju tydligt "rättvisa E för alla" Vi satt ju faktiskt och diskuterade jämställdhet och social rättvisa, jag menar... rättvisa e ju bra.
Och jag vet av erfarenhet att så fort jag äns har yppat meningen människers lika värde så har jag blivit kallad för det ena efter det andra och då kommunist, och det av JUST rassar och nassar. Det blir ju vem som helst kallad för när man tar en stid mot dem. Eru inte rasist, ja då eru kommunist! joohoo du. jajjamen, Så e det!
 
Jag började genast misstänka hela urbanismen för en hemlig naziströrelse och urbanisten för en hemlig nazistspion.
 
Jag förklarade att  - Om jag låter kommunistisk för att jag tycker om rättvisa då får jag banne mej låta kommunistiskt då! Sen sa jag nått om att det där lät för lånat och kommersiellt av självaste ras/nazismen och lät mej gå in och hämta en till bärs. När jag kom ut igen satt urbanisten kvar och sa nått om ideologer och att man kan lätt ta fel, speciellt när man druckit. 
 
Sen började hen tala om Palme, gamla hederliga Palmesnacket och då pronta urbanisten mej om att Palme var minnsan den största kapitalisten av dom alla. jorå, så var det minnsan.
Och jag garva, jag var ju rätt packad oxå, så genom hela Palmesnacket så garvade jag bara. För det e ju så kul att prata samhälle med en annan människa. Och det får gärna vara augustinatt, och att ölen e ljummen.

Kommentarer

  • Sandra J säger:

    "Jag började genast misstänka hela urbanismen för en hemlig naziströrelse och urbanisten för en hemlig nazistspion." Lol! :D

    Det är väl inget fel att vara kommunistisk så länge man inte är kommunIST ;)

    Svar: Jag tror snarare att vissa har ganska belagda minnen om ideologer och bara anpassar ord som enkelt vissa Ismer står för. Rättvisa- det har ju väldigt många ideologer, behöver absolut inte handla om kommunism för det. Kan lika gärna handla om socialism eller liberalism.. Men jag blev ju häpen, jag kallar mej själv inte kommunist. Som sagt, de enda som kallar mej kommunist e rassarna och nassarna ååå urbanisten (som kanske tillhör en hemlig naziströrelse) ;)
    Bönan

    2013-08-17 | 14:55:40
  • Bönan säger:

    Å andra sidan, "så länge man inte e kommunIST" Vill nån vara det så, okej. Folk e de folk vill vara och stå för. Men inte föredrar jag kommunism i varje fall.

    well, No thanks till både högerfascism och vänsterfascism, fascism kan aldrig vara bra.

    2013-08-17 | 15:13:26

Kommentera inlägget här: